Mijlstraat 0 ong
BOXTEL

UNIEK BOUWKAVEL, OPP. CA. 1000 M2, AAN DE MIJLSTRAAT TE BOXTEL

In prettige, rustige woonomgeving in kerkdorp Lennisheuvel, gemeente Boxtel, nabij historische woonlocatie aan de kruising Mijlstraat - Lennisheuvel - Koevoortseweg gelegen, wordt deze unieke bouwkavel te koop aangeboden. De kavel is gelegen net binnen de bebouwde kom en wordt omringd door prachtige natuurgebieden. Het bourgondische Boxtel is op korte afstand gelegen en kent een gezellig centrum met een ruime diversiteit aan voorzieningen, terrassen, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Kortom een unieke locatie; de kavel biedt u volop ruimte en privacy, u heeft een wijds uitzicht over weilanden en landerijen aan de achterzijde.

Op de kavel mag een vrijstaande woning worden gebouwd. Binnen de kaders van de regels en voorschriften kunt u uw huis naar eigen idee ontwerpen en realiseren. Wij sturen u graag het bestemmingsplan e.d. toe. Er mag een bijgebouw gerealiseerd worden van maximaal 150 m².

Oppervlakte kavel ca. 1.000 m². De kavel heeft een frontbreedte van ca. 36 meter breed en ca. 30 meter diep. Het kopen c.q. huren van meer achtergelegen agrarische grond, is bespreekbaar

LOCATIE EN UITZICHT

Het bouwkavel is gelegen aan een rustige, doorgaande weg richting Oirschot. Aan de voorzijde kijkt uit naar de tegenovergelegen vrijstaande woningen. Aan de achterzijde kijkt u uit over de weilanden en bomenlanen. De omgeving wordt gekenmerkt door vele recreatieve fiets- en wandelroutes.

LENNISHEUVEL EN OMGEVING

Lennisheuvel is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Boxtel. Lennisheuvel telt 1.180 inwoners en vormt een kerkdorp van Boxtel. Behalve een rooms-katholieke kerk is er in het dorp een lagere school, een biologische supermarkt en een gemeenschapshuis gevestigd. Lennisheuvel is van oorsprong een boerendorp en ligt in het centrum van het natuurgebied Het Groene Woud, in de nabijheid van andere natuurgebieden als de Kampina, de Mortelen/Scheeken en Landgoed Velder.

In de 15e eeuw liep er een belangrijke handelsroute tussen ‘s-Hertogenbosch en Turnhout. Onderdeel hiervan was de weg van Boxtel naar Oirschot over “Lennisheuvel”. De naam Lennisheuvel kan verklaard worden als een verhoging in het landschap, mogelijk is de naam afgeleid van een bewoner met de naam Lennen of een daaraan verwante naam.

De naastgelegen rijksmonumentale boerderij is destijds origineel gebouwd als brouwerij en is ook eeuwenlang hiervoor aangewend. Na het verbod op bierbrouwerijen op het platteland in 1716, werd Herberg Den Engel erin gevestigd. Momenteel wordt deze boerderij gerenoveerd.

Eind 2007 is in opdracht van de gemeente Boxtel, op de hoek van de straten Lennisheuvel en de Mijlstraat, de stalen creatie (modern bierglas met antieke pul) van de lokale beeldend kunstenaar Huub Thorissen geplaatst.

Heb u altijd al eens zelf willen bouwen? En wilt u nu eindelijk eens uw droom verwezenlijken? Bent u op zoek naar een groot kavel op een rustige locatie nabij de uitvalswegen? Heeft u er wel eens over nagedacht om landelijk te gaan wonen met toch alle voorzieningen binnen handbereik? Dan is dit bouwkavel echt de moeite waard om te gaan bekijken. Interesse? Wij nodigen u graag uit voor een informatief gesprek op kantoor.

KENMERKEN

Status
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 350.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

INDELING

Perceeloppervlakte
1 000 m2

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers