Chet Bakerlaan 2
EINDHOVEN

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE VRIJSTAANDE EN INSTAPKLARE VILLA MET INPANDIGE GARAGE EN ONDERHOUDSVRIJE TUIN OP ZONZIJDE

1. Instapklaar.
Vanaf 2020 zijn de leefkeuken én de twee badkamers met hoogwaardige bouwmaterialen vernieuwd alsmede de plafonds, vloeren en wanden exclusief afgewerkt.

2. Tuin op zonzijde.
De privacy biedende achtertuin op het zuiden als ook de zijtuin op het westen zijn in 2020 opnieuw aangelegd inclusief borders, terrassen, waterpartij en buitenverlichting.

3. Bij elkaar en toch apart.
Met enerzijds een living en anderzijds een family room in combinatie met een riante leefkeuken en aansluitend bijkeuken, vier slaap-/werkkamers en twee badkamers.

4. Locatie.
Luxe en vrij wonen in de geliefde en ruim opgezette Amerikaanse wijk, naast een groen en kindvriendelijk wijkpark met meer dan honderd jaar oude eiken bomen.

5. Centraal.
Belangrijke verbindings- en snelwegen zijn vlakbij, evenals diverse scholen en alle voorzieningen, met het stadscentrum op fietsafstand.

BOUWKENMERKEN

Bouwjaar: 2000, compleet gemoderniseerd in 2020
Woonoppervlakte villa inclusief inpandige garage: circa 224 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overdekt terras bij woonkamer): circa 11 m²
Oppervlakte externe bergruimte (tuinhuis/berging): circa 10 m²
Totale oppervlakte: circa 245 m²
Inhoud villa (conform meetcertificaat): circa 825 m³

INTRODUCTIE

De huidige eigenaren hebben nét vele verbeteringen afgerond, en toch gaan ze verhuizen, na twaalf jaar: “We hebben in 2020 de villa praktisch helemaal gemoderniseerd met onder andere een nieuwe leefkeuken en twee nieuwe badkamers, ook de plafonds, de wanden en vloeren zijn vernieuwd. We dachten dat we hier nog heel lang zouden blijven wonen. Toch gaan we terug naar het westen van Nederland, dichter bij Schiphol wat voor ons heel praktisch is en waar we zelf aan het bouwen zijn. Maar diep in ons hart willen we niet weg, want het is echt zó ontzettend fijn wonen hier.”

Wat zullen zij en de kinderen missen? “De ruimte, de sfeer in de woning en vooral ook de prachtige wijk; het is hier echt ‘living the custom made American dream’ want het is nog steeds ons droomhuis waar we nog steeds met heel veel plezier wonen.”

INDELING

Zoals het een Amerikaans huis betaamt, heeft deze villa een fraaie living én een family room c.q. televisiekamer, en ook een riante leefkeuken in de - open plan - woonvleugel. Ook elders binnen én buiten, is er volop ruimte voor het hele gezin; ieder voor zich en ook fijn samen bij elkaar.

Dankzij de iets verhoogde ligging is deze villa als drive-in te benoemen. Aan de achterzijde sluiten bovendien de bordesterrassen zo aan op de villa zelf, terwijl de volwassen hagen rondom het zicht van de omgeving buiten tegenhouden.

Dankzij tal van verbeteringen is de villa sleutelklaar. In 2020 hebben de huidige eigenaren heel veel vernieuwd; van tegelvloeren tot raambekleding, van leefkeuken tot badkamers.

DUURZAAMHEID

Er is een energielabel B van toepassing. Op het dak van de de villa liggen sinds 2020 maar liefst 19 zonnepanelen met een opbrengst in 2021 van circa 5000 kWh op jaarbasis. Er is nog circa 8 jaar garantie op deze zonnepanelen.

Als de gevel van de inpandige garage met circa 80 mm zou worden geïsoleerd en de airco zou verwijderd worden, dan zou er mogelijk een energielabel A van toepassing kunnen zijn. Ook het vervangen van de huidige cv-combi ketel zou een verbetering kunnen zijn.

BEGANE GROND

De overkapte entree met zuilen op het bordes aan de voorzijde, ligt voorbij de symmetrische voortuin met hagen, grond en bomen. Voorbij de dubbele voordeuren zijn rechts de halfopen garderobenis en de meterkast. Links is het gastentoilet met Geberit DuoFresh bedieningspaneel met afzuiging, fontein en Detremmerie wastafelmeubel.

De dubbele deuren komen uit in de fraaie open hal die woon- en familie-/televisiekamer met elkaar verbindt. Met hulp van een interieurontwerper, is deze stijlvolle hal uitgevoerd met fraaie, intieme tinten en Arte linnenbehang.

De woonkamer rechts is riant en licht. Aan weerszijden van de open gashaard met afstandsbediening als ook ertegenover, zijn maar liefste kamerhoge ramen voor optimaal daglicht. In de zijgevel zijn twee openslaande tuindeuren met hor-schuifdeuren naar het overkapte en verhoogde terras in de zijtuin. De woonkamer is recent gerenoveerd, waarbij de stijlvolle volhouten Italiaans eiken vloer in Pertino is gehandhaafd. De tegelvloeren op de begane grond zijn in 2020 vernieuwd.

De riante en bijzonder hoge familie-/televisiekamer is uitgerust met Philips Hue-verlichting en een XL tv-scherm met Ambilight dat is geïntegreerd in het wandmeubel. Daarin is alle av-apparatuur onzichtbaar verwerkt. Het raam geeft zicht op de voortuin en behoudt ook het intieme bioscoopgevoel in deze leefkamer, die heerlijk is voor gezellige familie- en feestavonden.

Schuin tegenover de halfhoge trap naar het souterrain en de slaapverdieping is de doorgang naar de riante leefkeuken (2020). De greeploze Siematic keuken in L-opstelling onder de twee grote lichtkoepels is compleet geoutilleerd; granieten werkblad, Miele koelkast, extra grote Miele vaatwasser, Siemens stoomoven, Siemens combioven, Siemens warmhoudlade, Quooker en Bora zespits inductieplaat met geïntegreerde afzuiging.

Voorbij de hoge zuilen en de koffiebar is het bijzonder lichte leefgedeelte van de riante keuken, in de grote erker met volop ochtendzon die uitkijkt op bordes, terras en waterpartij met fontein. Opzij van de drie glazen puien met elektrische screens (2021) is de achterdeur met hordeur naar tuin en terrassen.

Aan de andere zijde is de loopdeur naar de bijkeuken in L-opstelling, met werkblad, kasten, apothekerskast, spoelbak en aansluitingen wasapparatuur met deur naar het terras aan de achterzijde.

SLAAPVERDIEPING +1

Deze vleugel is split level, een halve etage boven de inpandige garage en slaapkamer 4. De natuurstenen trappen naar deze halfhoge slaapvleugel en naar het half verdiepte souterrain, zijn bereikbaar vanuit de familie-/televisiekamer. De trap komt uit op overloop 1.

De deur links op de overloop voert naar de riante ouderlijke suite 1. De entree is een doorloop-garderobekamer. Daarna volgt de grote en hoge slaapkamer met diepe inbouwkast en groot kiep-kantelraam met insectenhor en op afstand te bedienen raambekleding.
De ensuite luxe badkamer 1 heeft een dubbele wastafel, tweepersoons Maxaro bubbel-ligbad, designradiator, spiegelkast met geïntegreerde verlichting en inloop-regendouche. Er is een bedieningspaneel voor de afzuiging.

Aan deze overloop liggen ook de slaapkamers 2 en 3; beide even groot maar gespiegeld. Het grote draai-kiepraam in elk van deze slaapkamers is uitgerust met een insectenhor.

Beide slaapkamers kunnen gebruik maken van badkamer 2, eveneens aan de overloop gesitueerd. Badkamer 2 heeft een inloop-regendouche met glazen wand en thermostaatkraan en brede wastafel met -meubel. Ernaast is het separate tweede toilet, eveneens met Geberit DuoFresh bedieningspaneel met afzuiging.

SLAAPVERDIEPING - 1 & GARAGE

Ook is het splitlevel-karakter van de villa terug te zien richting het souterrain. Via de granieten neerwaartse trap is overloop 2 op deze etage makkelijk bereikbaar. Beneden rechtdoor is de technische - en bergruimte gesitueerd met de cv-combi-ketel (Bosch HR 2010) en veel ruimte voor provisie en opslag. Rechts is de rustige, ruime en lichte slaap-/werkkamer 4, met twee grote ramen. Links is de deur naar de inpandige garage.

INPANDIGE GARAGE

De extra brede garage met elektrische sectionaaldeur, ligt half onder maaiveld en is eenvoudig bereikbaar via de afrit.

In combinatie met de zonnepanelen – de omvormer is hier geïnstalleerd - is hier eenvoudig een autolader te installeren. In combinatie met een auto biedt de garage volop ruimte voor fietsen, opslag en dergelijke.

TUIN MET BORDESSENTRAP, OVERDEKT TERRAS EN HOUTEN TUINHUIS

De tuin rondom nagenoeg nieuw aangelegd. De voortuin met hagen, split en bomen ligt aan weerszijden van het langzaam oplopende en brede pad naar de overkapte entree. Ernaast is de neergaande inrit naar de brede, inpandige garage. Daarnaast weer is een pad achterom, met afsluitbare stalen poort; handig voor bijvoorbeeld fietsen en afvalcontainers.

Achter komt dit pad uit bij de ruime tuinberging, bij het trapje naar het verhoogde bordes. Het op maat gemaakte tuinhuis in de hoek van het perceel heeft dubbele deuren. Voor de afvoer van hemelwater zijn voorzieningen getroffen.

De gehele achtertuin op het zuiden en de zijtuin op het westen is compleet omheind met hagen; voor optimale privacy en wel zo veilig voor spelende kinderen en huisdieren.

Recent is het bordes aan de achterzijde nabij de deur naar de keuken, in samenspraak met het hoveniersbedrijf, naadloos doorgetrokken. In combinatie met de omringende hagen, zorgt het verhoogde bordes voor de ideale combinatie van privacy, contact met de wijk en vrij uitzicht op het wijkpark met de meer dan honderd jaar oude eiken direct grenzend aan de achtertuin. Het strakke geheel wordt doorbroken door een waterpartij met op afstand te bedienen fontein.

Nabij de keuken is elektrische zonwering (2019) met afstandsbediening met een uitval van 4 meter, voor een riant eetterras. Ernaast is nog een grondvoet geïnstalleerd voor een grote parasol.

Bij de dubbele tuindeuren in de woonkamer is onder de grote overkapping op het westen met prachtige zuilen, een heerlijk loungeterras. Het gehele bordes wordt omgeven door de hoge taxushagen en hoogwaardig kunstgras waarin de trampoline is verzonken.

Deze sfeervolle en praktisch te onderhouden tuin is compleet met diverse grondspots en ledverlichting onder de bordesrand.

LOCATIE EN UITZICHT

Blixembosch is ruim opgezet en ligt aan de rand van Eindhoven. Een bekend deel is de Amerikaanse wijk met grote, vrijstaande woningen in Amerikaanse stijlen. De bouwhoogte is gelimiteerden dat zorgt voor veel openheid.

De Chet Bakerlaan is een rustige woonstraat met aan weerszijden plantsoenen, volwassen bomen en parkeerstroken. Een straat verderop ligt Aanschot, het dubbele fietspad dat zich in een groenstrook door de wijk slingert, voorbij de waterpartijen aan de Count Basiegracht en aansluit op het Aanschotpark met veel groen en basketbalveld (op 1.000 m).

Dankzij de hagen rondom heeft de villa honderd procent privacy. Aan de achterzijde op het zuiden en zichtbaar vanuit de keuken, woonkamer en slaapkamers, ligt achter de haag een blijvend wijkpark met statige eiken van meer dan een eeuw oud. Dat is een heerlijk speelveld voor kinderen.

// Blixembosch en omgeving

De grote wijk in Eindhoven-noord is, na Meerhoven, de jongste uitbreiding van de stad. Blixembosch wordt omringd door Strandpark Aquabest, A50 en John F. Kennedylaan naar hartje Eindhoven. Achter de snelweg met hoge fluisterwallen liggen bedrijventerrein en meubelboulevard Ekkersrijt die binnendoor via de fietstunnel snel bereikbaar zijn.

Blixembosch heeft met Ouverture (op ongeveer 600 m) een eigen centrum, compleet met diverse supermarkten, horeca en winkels, en ertegenover een uitgebreid gezondheidscentrum. Ook heeft het gefaseerd opgebouwde stadsdeel eigen scholen, waterpartijen en Aanschotpark (op nog geen kilometer wandelen) dat aansluit op het Henri Dunantpark.

Verderop liggen winkelcentrum WoensXL en het grote sportcomplex Eindhoven-Noord, met onder meer het ir. Ottenbad en tal van binnen- en buitensportclubs. Op fiets- en wandelafstand is ook strandpark Aquabest, met visvijver, kabelbanen en beachclub, en met attractiepark DippieDoe.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.000.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2000
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht

INDELING

Woonoppervlakte
224 m2
Perceeloppervlakte
532 m2
Inhoud
825 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
B
Isolatie
muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
zijtuin
Achterom
nee
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
inpandig, parkeerplaats, souterrain

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV

Parklaan Offices
Parklaan 54-A
5613 BH Eindhoven


040 - 29 00 620

06 - 10 34 56 57

info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Wij bezichtigen graag op zaterdag en zondag.