Ministerlaan 30
EINDHOVEN

*ENGLISH TEXT IN BROCHURE*

Deze royale, witte villa is als een favoriete jas die je niet graag uittrekt: degelijk, warm en stijlvol, als ook riant en toch knus. De eigenaren, eerste bewoners en de opdrachtgevers voor de bouw in 1980, nemen dan ook schoorvoetend afscheid van hun fijne woning die zij met zorg uitstekend hebben onderhouden. Dankzij de klassieke en tegelijk neutrale kleurkeuzes en afwerking is deze villa tijdloos te noemen.

Wat direct opvalt is de uitmuntende ligging: in de gewilde villawijk Koudenhoven aan de rand van Eindhoven, pal naast natuurgebied Koudenhoven met daarin wandelbos Eckart en toch op maar tien fietsminuten van hartje Eindhoven. De privacy is volledig, alle voorzieningen zijn binnen handbereik terwijl u snel op de diverse verbindingswegen bent.

MATERIALEN EN AFWERKING

De villa is robuust gebouwd, met alle aandacht voor degelijke materialen en gedetailleerde afwerking. In de loop van de tijd zijn nog verbeteringen aangebracht, zoals een alarminstallatie als ook verlichting en beregening in de volwassen en afgeschermde tuin.

VIJF PLUSPUNTEN VAN DEZE VILLA

1. De ligging is uitmuntend: in de gewilde en ruim opgezette villawijk Koudenhoven aan de rand van Eindhoven, pal naast natuur-gebied Koudenhoven met daarin wandelbos Eckart en toch op maar tien fietsminuten van hartje Eindhoven.

2. De straat is rustig, de oprijlaan riant en de garage met elektrische deuren is dubbel en inpandig.

3. Dankzij de doordachte indeling doet alle ruimte intiem en knus aan, combinatie van drie flinke slaapkamers met twee badkamers en een extra werkkamer op de begane grond.

4. Bijzonder: een heerlijke wijnkelder op stahoogte, met een constant klimaat.

5. De riante tuin op het zuiden heeft 100% privacy, volwassen groen, diverse terrassen, de hele dag zon, een compleet verlichtingsplan en computergestuurde beregeningsinstallatie.

INDELING

De huidige eigenaren vertrekken met weemoed: “Dit fijne huis is gebouwd onder een goed gesternte. Het is een gelukkig huis.” Dat is ook voelbaar zodra de dubbele voordeur naar de ontvangsthal opengaat: warm, prettig, riant en toch knus. Er hoefde aan hun logische lay-out en architectuur in de loop der jaren dan ook nauwelijks iets te worden veranderd, al hebben zij diverse toevoegingen laten aanbrengen: “Zoals elektronische beveiliging, de beregeningsinstallatie en tuinverlichting.”

De eigenaren waren destijds enkele van de eerste bewoners van dit ruim opgezette villaplan dat tegelijk privacy, rust en ruimte biedt, op korte afstand van belangrijke verbindingen en alle voorzieningen.

Overal is de indeling doordacht. Daardoor is er zichtbaar veel ruimte, met tegelijk allerlei intieme én sociale leef-, doe- en verblijfshoeken. Eveneens opvallend: de vele slimme en weggewerkte opbergruimtes door de gehele villa.

BEGANE GROND

Praktisch overal is de leistenen vloer doorgelegd voor een fraai geheel zonder drempels. Keuken en woonkamer zijn radiatorloos en helemaal voorzien van vloerverwarming.

ENTREE BUITENZIJDE
De dubbele oprit aan de rustige straat in de villawijk biedt plaats aan meerdere auto’s. Via de klassieke, goed verzorgde voortuin met volwassen begroeiing, loopt u naar het bordes met overkapte entree met verlichting en waterpunt. Aan de zijkant bereikt u via de brede oprit, de dubbele garage met elektrische deuren.

ONTVANGSTHAL
De dubbele voordeur opent naar een ruime hal met garderobe, leistenen vloer en statige houten steektrap naar de eerste etage. In de uitgebreide meterkast zijn de uitgebreide elektravoorzieningen – meer dan ruim voldoende groepen, aardlekschakelaars en krachtstroom vakkundig geïnstalleerd.

Links leidt de hal naar het ruime toilet en de werk- of slaapkamer 1. De neergaande hardhouten vaste trap leidt naar het tussenportaal met deur naar de wijnkelder.

TOILET
Het volledig betegelde, ruime toilet met daglicht en natuurlijke ventilatie heeft een groot wastafelmeubel.

WOON- EN EETKAMER
Vanuit de ontvangsthal en via dubbele deuren, komt u in de stijlvolle L-living van zo’n vijftig vierkante meter. Aan alle kanten valt fraai daglicht binnen. Het plafond heeft klassieke lijsten, de vloer is van doorlopend leisteen terwijl de open haard bij het zitgedeelte is uitgerust met een fraaie schouw van crèmekleurig marmer. De ramen aan de voorzijde kijken fijn uit op de voortuin en de villawijk. Achterin is er ruim zicht op de volledig omsloten achtertuin en rechts geeft een dubbele schuifpui toegang tot een overdekt terras met terrasverwarming.

Daar is nu de eetkamer. Beide poten van de L kunnen naar eigen smaak worden ingericht als leef- of eetgedeelte. Er zijn geen radiatoren die de inrichting belemmeren, dankzij de hoogwaardige en comfortabele vloerverwarming.

KEUKEN
Een handige schuifdeur leidt naar de luxe, gesloten eetkeuken met granieten werkblad, anderhalve spoelunit, veel bergruimte in de kasten en alle benodigde inbouwapparatuur. De keukenopstelling is L-vormig voor ruim voldoende werkruimte. Tegelijk is er nog makkelijk ruimte voor een knusse meerpersoons eet-, speel- of werktafel bij het grote raam. Ook hier zorgt vloerverwarming voor een comfortabel klimaat.

BIJKEUKEN/PORTAAL
Nog meer bergruimte is te vinden in het portaal pal naast de keuken, in de vaste kastenwanden. De buitendeur leidt naar weer een terras en de achtertuin.

LAUNDRY / TECHNISCHE RUIMTE
Achter de bijkeuken/portaal is nog een praktische ruimte vinden. Daar zijn nu de eerste CV-ketel (hete lucht, Allure, 2012), tweede CV-ketel (warm water en vloerverwarming, Intergas, 2013) en de vloerverwarmingsunit bereikbaar en toch uit het zicht geïnstalleerd. De laundry heeft een buitenraam voor invallend daglicht en aansluitingen voor wasmachine en droger (net als in de dubbele garage).

STUDEER-, WERK- OF SLAAPKAMER 1
Met uitzicht op de tuin is deze kamer zeer geschikt als royale werkkamer – alle aansluitingen zijn er. Op een niet al te complexe manier is er bovendien een fijne, vierde slaapkamer op de begane grond van te maken. Door eenvoudig een deur te plaatsen naar de huidige inpandige berging, kan er een extra badkamer worden gerealiseerd (zie optionele indeling plattegrond).

EERSTE VERDIEPING

Vanuit de ontvangsthal leidt de fraaie houten trap naar de ruime bovenhal met ingebouwde verlichting op de eerste verdieping. In de dakschuintes zijn verschillende schuifkasten en bergruimten weggewerkt. Aan deze overloop liggen de deuren naar drie slaapkamers en één van de twee badkamers.

MASTER SUITE 2
Met bijna dertig vierkante meter is deze hoofdslaapkamer gerust royaal te noemen. Ook hier vindt u weer veel praktische opberg- en garderoberuimte in de brede kastenwanden. Het balkon op het zuiden kijkt uit over de achtertuin en geeft tegelijk privacy en daglicht.

BADKAMER 1
De master bedroom heeft ernaast een eigen, luxe uitgevoerde en ruime badkamer met een prettig raam voor veel daglicht. Het is een complete privé spa met toilet met ingebouwd reservoir (Villeroy & Boch), bidet (Villeroy & Boch), verzonken ligbad, twee wastafels (Villeroy & Boch) in plateau en een aparte massagedouche met douchewand.

SLAAPKAMER 3
In de tweede royale slaapkamer (circa 17 m²) met kastenwand en loggia/balkon komen eveneens de kenmerkende kapschuintes terug, die tegelijk voor karakter en praktische, afgeschermde bergruimtes zorgen. Deze slaapkamer is, net als het andere slaapvertrek, ideaal voor kinderen of gasten; de tweede badkamer ligt er pal naast. De ruimte is ook ideaal als bibliotheek of werkkamer.

BADKAMER 2
Deze tweede badkamer is volledig betegeld en uitgerust, met douche met douchescherm (Sealskin), tweede toilet met duoblok (Villeroy & Boch), wastafel met sifonkap en mechanische ventilatie.

SLAAPKAMER 4
Ook de derde royale slaapkamer (circa 14 m²) heeft de kenmerkende kastenwand en een dakkapel met diepe dagkanten. Deze kamer, met de ernaast liggende tweede badkamer, is prettig voor kinderen en gasten en geeft privacy, aan de andere kant van de bovenhal tegenover de master suite gelegen.

TWEEDE VERDIEPING

U dacht de vele, vele bergruimtes in deze witte villa al te hebben gezien? Nee hoor! Het plafond in de bovenhal verbergt de toegang tot de vlizotrap, die leidt naar de riante bergzolder over de gehele lengte van de villa, op stahoogte. Daar is ook keurig de unit voor de mechanische ventilatie weggewerkt, evenals de boiler voor de warm watervoorziening op de eerste verdieping.

DUBBELE INPANDIGE GARAGE

De betegelde dubbele garage met plavuizen is binnendoor bereikbaar vanuit de ontvangsthal. De overhead deur is elektrisch te bedienen. In de garage zijn de wasmachine en droger makkelijk bereikbaar.

WIJNKELDER
In deze ondergrondse, heerlijke wijnkelder van bijna veertien vierkante meter op stahoogte, waant u zich qua geur en beleving in een Frans wijnchâteau. Temperatuur, klimaat en luchtkwaliteit zijn er stabiel en constant, zelfs op zeer warme en koude dagen. De kelder is uitgerust met vele schappen op makkelijk bereikbare en zichtbare hoogtes.

TUIN RONDOM

Op het zuiden heeft de ruime, prachtig aangelegde tuin de gehele dag licht – optimale oriëntatie op de zon, het gehele jaar door - terwijl optimale privacy is gegarandeerd door de volledige omsluiting. De fluisterwal met symmetrische trap naar wandelpad en volwassen begroeiing achterin houdt moeiteloos alle verkeersgeluid tegen, geaccentueerd door groenblijvende begroeiing met onder meer Hedera.

Deze heerlijke buitenruimte is al even doordacht en gedetailleerd ingedeeld als de villa zelf. U vindt er meerdere terrassen op verschillende zonlocaties, waarvan één zelfs overkapt, met terrasverwarming en luifel. Rond het ruime gazon – ideaal decor voor buitenkunstobjecten - liggen verschillende groenborders met veel bloeiende planten, onder meer een rozencollectie en een magnolia.

Enkele bijzondere, volwassen en uitstekend onderhouden bomen – twee Liquidambar ofwel Amberbomen, een Gingko Biloba en een Robinia Frisia - zorgen voor speels licht- en schaduwspel. De tuin is niet alleen fraai maar ook van alle gemakken voorzien: sierbestrating, uitgebreid verlichtingsplan en computergestuurde beregeningsinstallatie.

BERGING

Deze inpandige berging heeft een plavuizen vloer, schoon metselwerk wanden en heteluchtverwarming. Hier is ook de pomp voor de tuinberegening geïnstalleerd.

LOCATIE EN UITZICHT

De tijdloze witte villa ligt op stand: in het ruim opgezette villaplan Koudenhoven aan de rand van Tongelre, Eindhoven: “Een prettige rustige residentiële woonwijk waar het bewonersbestand de laatste jaren sterk verjongt. Er is een actieve wijkvereniging.”

De huidige eigenaren wonen er vanaf het prille begin met heel veel woonplezier: “Dankzij de perceelgrootte – zo’n zee van ruimte is in Eindhoven betrekkelijk zeldzaam – is er ook nog genoeg uitbreidingsruimte. We woonden hier zo graag en comfortabel dat we nooit echt serieus overwogen om te verkassen.”

De volwassen fluisterwal met dito begroeiing rondom houdt alle verkeersgeluid tegen. De locatie is subliem: rustig en toch op maar vijf minuten van het bruisende centrum van Eindhoven met vele culinaire en culturele geneugten: “We zijn binnen vijf autominuten bij de Bijenkorf”.

Eveneens binnen enkele (wandel- of fiets)minuten bereikbaar: Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum Eindhoven, andere medische voorzieningen, supermarkten, winkels en winkelcentra, restaurants, sportfaciliteiten, groendomein Wasven en recreatiegebied Karpendonkse Plas: “Ideaal om vlakbij te wandelen en te fietsen, ook in natuurgebied Koudenhoven met wandelbos Eckart hierachter. We wandelen zelfs regelmatig binnendoor via het bospad naar Nuenen! En de beste lagere en middelbare scholen van Eindhoven liggen eveneens vlakbij, evenals de campus van de TU/e en de Fontys Hogeschool.”

Van Gogh-dorp Nuenen is ook dichtbij; evenals de Opwettense Molen en de Collse Watermolen die hij beide schilderde.

EINDHOVEN EN OMGEVING

Technologie, design en kennis
Internationaal is Eindhoven de laatste jaren gegroeid en gerenommeerd in technologie, design en kennis. De Brainportregio Eindhoven is een van de slimste regio’s ter wereld. Overheid, kennisinstellingen en grote bedrijven werken er nauw samen aan de opgaves voor de samenleving van morgen, zeker wat betreft energie, gezondheid en mobiliteit. Dat gebeurt vooral bij de Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen, Design Academy, de
High Tech Campus Eindhoven, de Automotive Campus in Helmond en bij bedrijven als ASML, DAF, Philips en hun vele hoogwaardige ketenpartners.

Cultuur
Eindhoven heeft ook cultureel veel te bieden met bijvoorbeeld het internationaal vermaarde Van Abbemuseum, het Parktheater en diverse podia voor klassieke en moderne muziek, zoals Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven.

Groen
De villawijk Koudenhoven is een rustige woonlocatie aan de oostzijde van Eindhoven, vlakbij de Karpendonkse Plas en Wandelpark Eckart. In de straat vind je gevarieerde bebouwing op mooie percelen en er komt alleen
bestemmingsverkeer; rust voert hier de boventoon.

Eindhoven is een van de groenste steden van Nederland. Dat is vooral zichtbaar in bijvoorbeeld Genneper Parken, het lommerrijke Stadswandelpark met unieke beeldentuin en het Philips De Jongh wandelpark.

Culinair
In stad en regio vindt u diverse restaurants met een Michelinster, zoals Zarzo, Wiesen, Karpendonkse Hoeve, De Rozario (Helmond) en Wollerich (Sint Oedenrode). Tribeca (Heeze), De Lindehof (in Nuenen, op fietsafstand) en De Treeswijkhoeve (Waalre) hebben zelfs twee sterren. De stad telt ook trendy hotspots zoals de Downtown Gourmet Market, en diverse vernieuwende restaurants, eetcafés en culinaire winkels in allerlei smaken en concepten. Hip stadscentrum Strijp-S heeft bijvoorbeeld het Ketelhuis, en het restaurant van designer Piet Hein Eek op Strijp-R ligt even verderop.

Sport
Eindhoven is ook bekend als sportstad, natuurlijk dankzij topvoetbalclub PSV en het internationale Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Er zijn diverse golfbanen vlakbij: Golfbaan Welschap, Eindhovensche Golf, Golf & Countryclub De Tongelreep en Golfclub De Gendersteyn. Verder telt de stad diverse zwembaden, een ijsbaan en tal van sportclubs, -scholen en -accommodaties, ook voor de urban sports waar Eindhoven om bekend staat.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE INCLUSIEF PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 900.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1980
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk

INDELING

Woonoppervlakte
220 m2
Perceeloppervlakte
1 807 m2
Inhoud
1 075 m3
Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
4

ENERGIE

Energielabel
D
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
inpandig, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.