Boerdonksedijk 43
ERP

VOOR EEN SNELLE, EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!!

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE INSTAPKLARE WOONBOERDERIJ MET BIJGEBOUWEN, TUIN MET BUITENZWEMBAD EN WEILAND

1. Groots perceel.
Dankzij het omheinde perceel van 6880 m², omzoomd door volwassen bomen, struiken en hagen, ideaal voor dierenliefhebbers van schapen, kippen, geiten, pony’s en paarden, maar ook voor een fruitboomgaard, een tennisbaan of een zonnepanelenweide.

2. Mogelijkheden bewoning.
Met circa 1850 m³ inhoud in combinatie met groots geïsoleerd bijgebouw c.q. veldschuur met alle voorzieningen, is er volop ruimte te over voor bedrijf aan huis, nanny- of (mantel)zorgappartement, dubbele bewoning en ook voor een groot (samengesteld) gezin met kinderen voor volop speel- en ontdekruimte.

3. Instapklaar.
Rond 2000 zijn alle gevels met de authentieke handvormstenen en het complete dak, opnieuw opgetrokken; vanaf 2007 is het pand opnieuw ingedeeld, optimaal geïsoleerd en afgewerkt met duurzame, degelijke materialen en met originele, rustieke stijlelementen.

4. Vrijheid en privacy.
Buitengewoon fantastisch en vrij wonen in een vriendelijk kerkdorp met optimale privacy en met riant gevoel van ruimte en rust.

5. Locatie.
Aan de dorpsrand, landelijk en groen wonen in de Brabantse Peel en toch op korte afstand van de doorgaande weg N279 langs de Zuid-Willemsvaart naar Helmond en Den Bosch; op circa 20 autominuten van Eindhoven en op fietsafstand van dagelijkse voorzieningen en (basis)scholen (met buitenschoolse opvang, BSO).

BOUWKENMERKEN

Woonoppervlakte woonboerderij: circa 445 m²
Gebouwgebonden buitenruimte woonboerderij (patio-overkapping): circa 10 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergzolder): circa 61 m²
Oppervlakte bijgebouw 1 - bakhuis: circa 14 m²
Oppervlakte bijgebouw 2 - veldschuur begane grond en verdieping: circa 115 m²
Oppervlakte bijgebouw 2 - dubbele carport en overkapping zwembad: circa 60 m²
Totale oppervlakte: circa 705 m²
Inhoud woonboerderij exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 1850 m³

INTRODUCTIE

Eigenlijk is deze grote woonboerderij op het forse perceel bijna een landgoed te noemen. De vijf kinderen van de huidige eigenaren hebben er een heerlijke tijd gehad, vertelt de heer des huizes: “Als ik thuiskwam van de zaak, stonden hier vele fietsen van hun vriendjes en vriendinnetjes. Ze konden naar hartenlust spelen in het zwembad, op het korfbalveld en op de grote gazons.”

Na veertien jaar gaat het gezin afscheid nemen van dit heerlijke familiehuis: “Maar er staat een nieuw en heerlijk thuis te wachten: “Het stamhuis van mijn oma even verderop, dat is de boerderij waar wij willen gaan wonen. De kinderen worden ouder, ze gaan verder studeren en werken, en het huis uit. Nu is het juiste moment om te gaan.”

De eigenaren hebben de forse woonboerderij compleet en tot in detail verbouwd: “We hebben het woongedeelte en de voormalige stallen bij elkaar getrokken. Alleen de buitenmuren en het dak zijn uiteindelijk gebleven, de rest hebben we zelf vanaf 2007 opgebouwd met goede hulp van echte vaklieden.

Dat de boerderij toch nog authentiek te noemen is, is te zien aan het hergebruik van de gevel-bakstenen en het originele bakhuisje naast het bestrate terras, dat nu dienstdoet als berging: “Dat heeft als enige geen rieten dak; daarin werden de hammen gebakken.”

De vrijstaande veldschuur is nieuw opgetrokken op de plek waar voorheen een stal stond: “Met de dubbele carport, overdekte fietsenstalling en de grote inpandige garage die ik gebruik voor mijn rallyhobby met ervoor een groot, bestraat parkeerplein gelegen.”

INDELING

Deze meer dan 100 jaar oude boerderij is zo goed als nieuw; alle originele bakstenen zijn afgebikt en opnieuw gebruikt. Verder zijn alle buitenkozijnen, deuren en ramen vernieuwd en in hardhout uitgevoerd. Alle stompe binnendeuren zijn van massief hout en hoog, de sierlijke architraven zijn van MDF en de neuten waarop ze rusten van hardsteen om ze te beschermen tegen de stofzuiger of dweilwater. De dakgoten en hemelwaterafvoeren rondom, zijn uitgevoerd in koper.

BEGANE GROND

De entree van de woonboerderij is in de zijgevel, naast de fraaie bloementuin, echter deze wordt zelden gebruikt omdat een ieder gewoon is om hier achterom via de bijkeuken binnen te komen.

Aansluitend aan de bijkeuken, met keukenblok en gootsteen als ook toilet met urinoir, is de riante leefkeuken, het centrale hart van de woonboerderij. Het houten balkenplafond tegen de betonnen verdiepingsvloer, geeft het geheel een landelijke uitstraling, passend bij de gebeitste houten lambrisering rondom. Het geheel is uitgevoerd met dubbele tuindeuren met glas-in-lood bovenlichten naar de aangelegde achtertuin met het zonneterras en het buitenzwembad.

De keuken is geheel op maat gemaakt en uitgerust met handgemaakte granito-werkbladen. In het grote spoeleiland, tegenover het keukenblok over de volle breedte van de ruimte, is een zwart-wit betegelde gootsteen en volop kastruimte.

De zespits Boretti met grillplaat en twee ovens, staat gecentreerd in het granito-aanrecht, onder de landelijke, houten schouw met aan weerszijden grote ramen die uitkijken over de voortuin.

Direct toegankelijk vanuit de leefkeuken, is de technische ruimte met de cv-installatie, de boiler en plaats voor een extra koelkast en vriezer. Tevens is deze ruimte in gebruik als voorraad-, proviand- en bergkamer.

Naast de leefkeuken is er een overdekt patioterras waar het alle seizoenen goed en beschut toeven is. Dit terras is bereikbaar via de dubbele openslaande deuren in zowel de keuken als in de ontspanningsruimte met bar.

Vanuit de leefkeuken is via schuifdeuren als ook vanuit de gang via een loopdeur, de ruime en lichte werkkamer 1/kantoor te bereiken met dubbele tuindeuren met glas-in-lood bovenlichten. Deze riante ruimte is ook uitermate geschikt als bijvoorbeeld televisie-, game- of speelkamer. In de gang ernaast richting de woonkamer, met gerenoveerde eikenhouten plankenvloer, is onder de trappenpartij een praktische en grote voorraad- c.q. spelletjeskast gemaakt.

De rechte gang komt uit in de Z-vormige woonkamer met aan drie zijden volop licht en zicht. Er is een centraal gesitueerde gashaard met zandstenen schouwpartij. Rechts in de hoek, waar voorheen een opkamer was, is nu een verhoogde werk-/zitplek gerealiseerd, met eikenhouten trap en balustrade. Het stucwerk plafond van de woonkamer is fraai afgewerkt met sierlijsten, gordijnkoven en inbouwspots. Aansluitend is de hoge ontvangsthal met meterkast met dubbele deur, een gastentoilet met fonteintje en urinoir en de vaste, eikenhouten bordestrap naar de verdieping.

Naast de bijkeuken is enerzijds de praktische waskamer met gootsteen en wasluik vanuit badkamer 2. Anderzijds is de ontspanningsruimte, over de volle diepte van de boerderij met eigen bar, compleet met bruin-café inrichting, tapinstallatie, dichte trap naar de eerste verdieping, dubbele openslaande deuren naar zonneterras en achtertuin als ook dubbele openslaande deuren naar het patioterras richting de leefkeuken.

EERSTE VERDIEPING

De eikenhouten bordestrap in de ontvangsthal, komt boven uit op de T-vormige overloop met balustrade. Dankzij fraaie ramen bij de trap en ertegenover in de ronde dakkapel, is er opvallend veel daglicht. Hier is ook het aparte toilet met urinoir.

Links voert de gang naar de ouderlijke suite. Deze bestaat uit een flinke slaapkamer 1 met halfrond raam in de dakkapel en aansluitend een garderobekamer met eigen loopdeur naar de riante badkamer 1. Deze is luxueus uitgerust met een tweepersoons hoekbad onder het grote dakkapelraam onder de rieten kap, een ronde granito inloopdouche en een grote wastafel met kastombouw. Aan de linkerzijde is tevens kinderslaapkamer 2 gelegen met Velux dakraam.

De rechtervleugel telt maar liefst zes slaapkamers, alle met lichtschakelaars met bewegingssensoren en één of twee Velux dakramen met verduisterings-rolgordijnen in het dakvlak. Al deze kamers maken gebruik van badkamer 2, met grote, ronde inloopdouche, wastafel op wandmeubel en waskoker die uitkomt in de waskamer op de begane grond.

Aan het einde van deze rechtervleugel is over de volle diepte van de boerderij de grote slaapkamer 9 met drie Velux dakramen en de technische bergkast waar het ventilatiesysteem is geïnstalleerd.
Vanuit deze kamer is de afgesloten, tweede dichte trap naar beneden; deze komt uit in de ontspanningsruimte met de inpandige bar.

TWEEDE VERDIEPING

Via de vaste trap in slaapkamer 4 is de bergzolder bereikbaar, over de volle breedte van de boerderij van ruim 27 meter.

BIJGEBOUW 1: BAKHUISJE

Dit voormalige bakhuisje, voor het roken en bakken van hammen, is nu in gebruik als berging. Het kan desgewenst worden omgebouwd tot poolhouse.

BIJGEBOUW 2: VELDSCHUUR MET INPANDIGE GARAGE, DUBBELE CARPORT EN OVERKAPPING

Op de plaats van de voormalige schuur is dit ruime bijgebouw 2 met landelijke uitstraling en rieten kap gerealiseerd. Het doet nu dienst als dubbele carport voor auto’s en fietsen, als berging en als hobby-garage.

Met aangepaste deuren is er in het garagedeel plaats voor zeker twee tot drie auto’s. In deze ruimte is ook de zwembadinstallatie gesitueerd. Over de volle diepte en breedte van het bijgebouw is een bergzolder met vaste trap vanuit de garage, die momenteel gebruikt wordt als sport- en fitnessruimte.

Het geheel is geïsoleerd en uitgerust met dubbele openslaande deuren, hardhouten ramen met isolatieglas, elektra, afvoer en aanvoer wateraansluiting. Dit biedt tal van opties; van bedrijf, atelier of salon aan huis tot aparte zorg- of nannywoning of bed&breakfast op eigen terrein.

TUIN, BUITENRUIMTE, TERRASSEN EN ZWEMBAD

De woonboerderij staat, zoals gebruikelijk, met de kopgevel naar de rustige, doorgaande weg. De bebouwing ligt op enige afstand, met een recent aangelegde zijtuin met siergras, van het dubbele fietspad van Beek en Donk naar Erp met groenstrook.

De voortuin ligt dus opzij, bij de formele entree. Deze is geheel afgeschermd met een hoge, groenblijvende heg, een wilde kastanje en ingericht met een zee van paarse kattenstaarten waar vele bijen en hommels op af komen.

Het gehele perceel is omheind en rondom begroeid met volwassen struiken – waaronder beukenhagen en laurier - en bomen, voor optimale privacy. De ruimte tussen boerderij, bakhuisje en veldschuur is besteed aan een groot bestraat terras met zonnescherm, het eigen en omheinde buitenzwembad (afmeting circa 9.00 x 4.50 x 1.50 meter) met een gedeelte kunstgras en een fors gazon.

Achter de omheining en het bijgebouw 2 loopt het perceel nog ver door, tot aan de bomenrand. Al deze grond leent zich voor tal van particuliere initiatieven; van groenten- en kruidentuin tot fruitboomgaard, van tennisbaan tot sportveld en speeltuin en van het houden van kippen, geiten en bijen tot zonnepanelenweide (uit het zicht).

De grote en gezellige overkapping aan de zwembadzijde kan nog worden ingericht als overdekt terras, met bijvoorbeeld een buitenkeuken.

LOCATIE EN UITZICHT

Deze grootse woonboerderij, aan de rand van Boerdonk, heeft honderd procent privacy en groen uitzicht rondom. De ramen in de kopgevel kijken uit over de groenstrook met volwassen bomen en de landerijen.

Boerdonk is een authentiek Brabants dorp, waar iedereen elkaar kent en groet. In de sfeerrijke, kleine kern midden in het groen wonen veel ondernemers en agrariërs. De gemeenschap en sociale cohesie zijn hecht, blijkt ook uit het actieve gemeenschapshuis Den Hazenpot, in de voormalige pastorie naast de Servatiuskerk. Het dorpje heeft een eigen basisschool met buitenschoolse opvang, hotel-café en sportvereniging.

BOERDONK, MEIJERIJSTAD EN OMGEVING

Het dorp is waarschijnlijk ontstaan uit een Frankische ontginningsboerderij rond 700, waaruit langzamerhand de buurtschap groeide in de uitgestrekte heide. Al in de vijftiende eeuw was er de Sint-Corneliuskapel, lang voor de Zuid-Willemsvaart werd aangelegd.

Het dorpje Boerdonk ligt tussen de Zuid-Willemsvaart en de Aa. Het kerkdorp met zijn bijna achthonderd inwoners maakt deel uit van gemeente Meijerijstad, samen met grotere plaatsen Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel, en de kleinere Erp, Nijnsel, Zijtaart, Boskant, Mariaheide, Eerde, Wijbosch, Keldonk en Olland. Ook Beek en Donk en Gemert zijn vlakbij.

Ongeveer de helft van Meijerijstad is deel van het Nationaal Landschap Het Groene Woud, met agrarisch populierenlandschap, bossen moerassen. De kernen zijn onderling goed verbonden, dankzij frequente busverbindingen en een fijnmazig stelsel van fietspaden en wegen, waaronder de A50 en N279. Vlakbij Boerdonk ligt natuurgebied Het Hurkske.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN !!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.350.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwperiode
Bouwperiode: 
2001-
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
vrij uitzicht, landelijk gelegen

INDELING

Woonoppervlakte
445 m2
Perceeloppervlakte
6 880 m2
Inhoud
1 850 m3
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
11
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
A
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel, gasboiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand steen, inpandig, carport, parkeerplaats, garage met carport

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers