Kesselseweg 7
HELDEN

5 PLUSPUNTEN VAN DIT PRACHTIGE LANDGOED MET LANDHUIS, ORANGERIE EN MAGNIFIEKE TUIN RONDOM

1. Klasse.
Het landhuis en de orangerie zijn, onder binnenhuis-architectuur, tot in de puntjes en uitermate stijlvol afgewerkt, met veel klassieke en tijdloze details.

2. Ruimte.
Tal van extra kamers voor een diversiteit aan mogelijkheden; bedrijf, praktijk, studeren, ontvangsten, ontspannen, feesten en spelen, totale inhoud circa 3700 m³!

3. Degelijk en duurzaam.
Degelijk gebouwd met duurzame bouwmaterialen, uitstekend isolatiepakket en aluminium deur- en raamkozijnen met HR++ glas, zowel bouwtechnisch rapport als energiecheck rapport VvE 2020 aanwezig.

4. Ligging.
Aan de rand van Helden, pal aan de golfbaan, op de grens met Noord-Brabant en centraal ten opzichte van diverse steden.

5. Groen.
Dankzij de majestueuze, volwassen en parkachtige tuinen met optimale privacy rondom op een perceel van 12.490 m²

KENMERKEN:

LANDHUIS
Woonoppervlakte landhuis (inclusief souterrain): circa 735 m²
Overige inpandige ruimte (dubbele inpandige garage en bergzolder): circa 140 m²
Oppervlakte externe berging (tuinhuis): circa 16 m²
Totale oppervlakte: circa 891 m²
Inhoud landhuis (conform meetcertificaat): circa 3035 m³

ORANGERIE
Woonoppervlakte orangerie (inclusief souterrain): circa 119 m²
Overige inpandige ruimte (inpandige garage): circa 27 m²
Gebouwgebonden buitenruimten (carport): circa 19 m²
Externe berging: circa 22 m²
Totale oppervlakte: circa 187 m²
Inhoud orangerie (conform meetcertificaat): circa 665 m³

INTRODUCTIE

Voor de huidige eigenaresse wordt het landgoed te groot en te bewerkelijk. Ze heeft er maar liefst 32 jaar met liefde en plezier gewoond, samen met haar man die landhuis en orangerie – voor zijn grote plantenhobby - helemaal naar hun wensen en eigen ontwerp liet bouwen: “We vonden de ligging zo ontzettend mooi. We woonden hier al, wat verderop.”

Qua materiaalgebruik, luxe en comfort was de bouw zijn tijd ver vooruit, met onder meer een authentieke wijnkelder, dubbele inpandige garage, sauna, vloerverwarming overal en onderhoudsarme aluminium profielen in alle isolatieglaspartijen. De bijzonder hoogwaardige en klassieke afwerking is terug te zien in tal van details, zoals bijzondere schildertechnieken, sierlijsten op plafonds en maatwerkkasten.

Het hele gezin heeft ervan genoten: “Er waren tal van familiefeesten en fuiven, waarbij veel vrienden van de kinderen bleven slapen. Het is daarvoor een heerlijk huis, ook voor logeerpartijen. Ik hoop van harte dat het volgende gezin dit huis ten volle kan beleven. Ik gun anderen al deze ruimte.”

INDELING LANDHUIS

De indrukwekkende en hoge ontvangsthal met vide, geeft een doorkijk naar de dubbele tuindeuren richting de achtertuin. Links is het gastentoilet, de deuren naar het souterrain en de dubbele garage als ook een brede garderobenis. Rechts voert een statige houten trap met balustrade naar de etage. De dubbele deuren naast de meterkast geven toegang tot de zitkamer.

De riante en lichte zitkamer heeft kamerhoge raampartijen, dubbele tuindeuren naar het terras aan de rechterzijgevel en een fraaie Engelse schouw met gashaard. Aan weerszijden voeren dubbele glazen deuren naar de lounge en de eetkamer met fraaie Italiaans granieten vloer en koperen accenten, die deels worden afgescheiden door een tunnel openhaard op gas en hout.

De vier dubbele tuindeuren in de achergevel geven een panoramisch uitzicht over de magnifieke en volwassen achtertuin en de golfbaan. De bijzonder lichte en op maat gemaakte keuken geeft een open indruk. Het aanrecht met dubbele gootsteen kijkt uit over de achtertuin. De keuken is uitgerust met Gaggenau elektrische kookplaat, Miele vaatwasser, Gaggenau oven, combioven, een serveerraam en een glazen schuifdeur naar de tuinkamer.

Er tegenover is een riante kamer, eveneens met dubbele tuindeuren, die nu in gebruik is als klassieke study, met gashaard, bergruimte en werkplek geïntegreerd in op maat gemaakte kastenwanden.

Vanuit de ontvangsthal is rechts een doorgang naar de inpandige dubbele garage en de riante en geheel gelijkvloerse suite.

De suite wordt gekenmerkt door een ruime ouderslaapkamer 1 met terrasdeure. Deze sfeervolle kamer is via een doorloopgarderobe met op maat gemaakte kastenwanden, verbonden met de luxe badkamer 1. De badkamer is voorzien van een separaat toilet, een inloopdouche, een ligbad, een bidet, twee wastafels, een designradiator en diverse bergkasten.

INPANDIGE DUBBELE GARAGE

Het landhuis heeft een dubbele, inpandige garage. Deze ruime en lichte garage heeft een binnen- en twee buitendeuren, plus twee op afstand te bedienen garagedeuren. Een vaste trap voert naar de bergzolder erboven.

EERSTE ETAGE

De klassieke houten trap in de ontvangsthal komt uit op de grote en lichte overloop met vide, fraaie raampartijen en houten balustrade. De vloer is voorzien van een hardhouten visgraatparket.

Rechts zijn drie ruime slaapkamers met dakkapellen en ingebouwde kastruimtes onder de dakschuinte. De grootste, van bijna veertig vierkante meter, is een zit- en slaapkamer met drie dakkapellen. De andere twee kamers zijn gespiegeld en identiek van formaat.

Links van de overloop is een apart 3e toilet. Ernaast is een extra kamer met veel kastruimte voor bijvoorbeeld linnengoed en de vaste trap naar de grote bergzolder. Ertegenover is badkamer 2 gesitueerd met ligbad, twee wastafels, bidet en kasten.

Ernaast ligt een wellnessruimte c.q. badkamer 3 met apart toilet, aparte douche, whirlpoolbad en wastafel. Tegenover de tweepersoons sauna is nog ruimte te over voor bijvoorbeeld solarium of fitnessapparatuur.

TWEEDE ETAGE

Deze is bereikbaar via de vaste hardhouten trap vanuit de linnenkamer. Hier zijn twee cv-ketels geïnstalleerd. De geïsoleerde bergzolder beslaat de volle breedte van het landhuis. Desgewenst zijn hier, met kleine ingrepen en dakramen of kapellen, extra kamers te creëren.

SOUTERRAIN

Zowel landhuis als het bijgebouw c.q. orangerie zijn compleet onderkelderd. De vaste trap naar het souterrain van het landhuis is opzij van de ontvangsthal. Links van de hal beneden is de authentieke wijnkelder met klimaatregeling, dubbele deuren, gemetselde rekken, zitje, antieke marmeren gootsteen en bijzondere muurschilderingen.

Ernaast ligt de technische ruimte met onder meer de installatie voor de vloerverwarming. De wasruimte aan de overkant van de benedenhal heeft een koekoek voor ventilatie en daglicht. De betegelde ruimte heeft een uitstortgootsteen en aansluitingen voor wasapparatuur. Praktisch: vanuit de suite op de begane grond en de badkamer op de eerste etage komen waskokers direct in deze waskeuken uit.

De rest van het souterrain wordt ingenomen door twee grote ruimtes, waarvan eentje met aparte archief- en bergkamer, met elk een eigen koekoek voor daglicht en ventilatie, die voor velerlei toepassingen geschikt zijn: bedrijf aan huis, magazijn, feestzaal, jeugdhonk, speelkamer of fitness.

In de grootste ruimte van bijna 120 vierkante meter behoort zelfs een binnenzwembad tot de mogelijkheden.

INDELING ORANGERIEGEBOUW

Dit complete en bijzonder lichte bijgebouw met eigen verwarmings- en warmwaterinstallatie biedt tal van mogelijkheden: van bedrijfs- tot feestruimte, van orangerie tot yoga- of relaxstudio.

BEGANE GROND

Naast de dubbele deuren bij de kruidentuin, is links de vaste trap naar het souterrain. Opzij geven twee dubbele tuindeuren toegang tot het bordesterras met sierbestrating, klassieke zuilen, fontein en olijfboom.

De gehele ruimte, voorzien van luidsprekers, baadt in zon- en daglicht dankzij bijzonder veel isolatieglas. De dakramen in de grote lichtstraat zijn elektrisch op afstand te bedienen.

Dit riante bijgebouw met veel kastruimte in de zuilen, is optisch in twee gedeeld; het tweede deel – met fraai citaat in Latijn van Ovidius - ligt verhoogd en heeft een open haard en kastenwand. Erachter is de daadwerkelijke orangerie; deze glazen kaskamer voor het kweken en overwinteren van flora is vanaf buiten bereikbaar.

SOUTERRAIN

Ook het bijgebouw is compleet onderkelderd. De vaste trap komt uit in de benedenhal, met daaraan een toilet, een trapkast, bergkast en de deur naar de keuken. Die heeft twee muurkasten, een boiler, een koekoek voor licht en ventilatie en een aanrecht met gootsteen en koelkast.

Opzij ervan ligt een werkplaats met werkbanken, gereedschapskasten, schappen, koekoek, uitstortgootsteen.

Dubbele deuren voeren naar de souterraingarage met elektrische garagedeur; ideaal voor stalling van oldtimer of andere voertuigen. Hier is ook de cv-installatie voor het bijgebouw geïnstalleerd. De buitendeur voert via de gemetselde trap met hek naar het terras bij het bijgebouw. Opzij van de garage is de carport met hek die via de afrit naar de tweede oprit leidt.

TUIN EN BUITENRUIMTE

Landhuis en orangerie worden geheel omringd door met zorg aangelegde en onderhouden tuinen, compleet met gazons, wandelpaden, prieel, tuinverlichting en beregeningsinstallatie. Alle groen, van oleander tot camelia, van appel en peer tot druif en van rododendron tot eik, is divers en volwassen. Achterin is bewust geen afscheiding naar de holes van Golfbaan Eyckenduyn gemaakt, voor een ruimtelijk, compleet vrij en groen uitzicht.

De buitenruimte is gerust groots en riant te noemen en biedt tal van opties, zoals de aanleg van speel- en klimtoestellen, boomhut, trampoline, zwembad en tennisbaan. In de open en parkachtige tuinen, met opzij een beekje, voelen vele vogels, konijnen, egels en eekhoorns zich thuis. Vanuit de buitenruimte gezien komt de architectuur van het landhuis, met leien dak en symmetrische schoorstenen met koperen kappen en het bijgebouw c.q. orangerie volledig tot zijn recht.

Opzij van de villa is een originele kruiden- en fruittuin aangelegd, met buxus omzoomde perken, rozenboog, gemetselde tuinmuur met verlichting en twee fraaie fonteinen. In de schuur zijn de installaties voor programmeerbare beregening met eigen, diepe en ijzervrije grondwaterput en tuinverlichting verwerkt.

Aan de zijkant van het landgoed is een aparte ingang met oprijlaan die naar de schuur en de carport en keldergarage onder de orangerie leidt; praktisch voor de hovenier, leveranciers en bijvoorbeeld stalling van een oldtimer. De oprijlaan is uitgerust met elektrische poorten, camerabewaking en verlichting. In de houten tuinschuur met dubbele deur kunnen eenvoudig de motormaaier en overige tuingereedschappen worden opgeborgen. Ervoor is een lommerrijk plein met zitje, onder de oude eik. Daarachter is een begroeide heuvel met wandelpad en zitje bovenop dat uitkijkt over de golfbaan.

Over de volle breedte van het landhuis is aan de achterzijde op het zuidoosten op het bordes een ruim terras aangelegd met vijver en fontein en een buitenhaard op gas. Het overdekte gedeelte met terrasverwarming en zonwering tegen de keuken aan, is heerlijk om buiten te eten. Ook opzij en elders op het landgoed zijn nog zitjes aangelegd, om in alle rust van de parkachtige omgeving te kunnen genieten.

LOCATIE EN UITZICHT

Het landgoed wordt deels omarmd door Golfbaan Eyckenduyn – de overgang naar de groene holes is bewust opengehouden - en ligt tegen Helden aan. Aan alle zijden is het uitzicht groen en de privacy is rondom optimaal.

HELDEN EN OMGEVING

Tot 2009 was Helden, samen met aaneengegroeide buurkern Panningen, een zelfstandige gemeente tegen de grens van NoordLimburg met Noord-Brabant. De kern behoort nu tot de gemeente Peel en Maas, die verder bestaat uit Panningen, Beringe, Egchel, Grashoek, Koningslust, Kessel, Kessel-Eik, Meijel, Baarlo en Maasbree.

Helden is al eeuwenlang bewoond gebied; er zijn prehistorische vondsten uit de brons- en ijzertijd. Boerderijen en landerijen in de omgeving behoorden in de middeleeuwen tot de abdij van Averbode.

Panningen heeft nog steeds een belangrijke centrumfunctie, met onder meer het vernieuwde en grote winkelgebied en cultureel centrum DOK6 met bioscoop en theater.

In de nabije omgeving zijn tal van recreatiemogelijkheden en natuur te vinden. De Maas, op nog geen 6 km, biedt mogelijkheden voor watersport, terwijl ook de fraaie natuur van de Peel op fietsafstand ligt.

Binnen zo’n twintig kilometer liggen de Limburgse steden Weert, Venlo en Roermond, terwijl internationale (winkel)steden Eindhoven, Maastricht en Düsseldorf in een auto-uur bereikbaar zijn.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN.

KENMERKEN

Status
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 1.300.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Landhuis
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1988
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
in centrum, vrij uitzicht, open ligging, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
735 m2
Perceeloppervlakte
12 490 m2
Inhoud
3 032 m3
Aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
4

ENERGIE

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
inpandig, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers