Aarle-Rixtelseweg 78 A
HELMOND

EXCLUSIEF BOUWKAVEL TE KOOP, VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE CATO TV VIDEO MET DRONE-BEELDEN!

5 PLUSPUNTEN VAN DIT RIANTE BOUWPERCEEL VOOR EEN VILLA OF LANDHUIS, OP EXCLUSIEVE WOONLOCATIE NABIJ WARANDE GELEGEN

1. Unieke kans!
Om uw eigen droomwoning te realiseren op één van de laatste bouwkavels aan de allermooiste bomenlaan van Helmond, aan de rand van villawijk De Groene Loper gelegen nabij Verliefd Laantje.

2. Nieuwbouw kavel.
Perceeloppervlakte 2000 m², rechthoekig, afmeting circa 50 meter diep en circa 40 meter breed met achtertuin en zijtuin op het zuidoosten gelegen, voor de bouw van één villa of landhuis (splitsing van het kavel in twee percelen niet mogelijk).

3. Eigen of bestaand ontwerp.
Toekomstige eigenaren kunnen voor een geheel eigen ontwerp kiezen. Er is reeds bouwvergunning verkregen op ontwerp bouwtekeningen van architect Hendrik-Jan van Griensven - Someren, legeskosten zijn reeds betaald; een aangepast ontwerp is uiteraard ook mogelijk.

4. Groene woonomgeving.
Gelegen op loopafstand van natuur kerngebied en riviertje De Schevelingseloop, golfbaan De Overbrug, natuur- en wandelgebied de Warande en horecagelegenheden, als ook scholen en winkels.

5. Centraal gelegen.
Op loopafstand van het levendige centrum van Helmond gelegen en binnen 15 autominuten in hartje Eindhoven met uitvalswegen naar Den Bosch, Tilburg en Venlo.

KENMERKEN

Kadastraal bekend:
Gemeente: Helmond
Sectie: C
Nummer: 3029
Perceeloppervlakte: 2000 m²

Het object heeft de bestemming: Wonen

INTRODUCTIE

Het perceel wordt gekenmerkt door een rechthoekig bouwblok dat aan alle zijden 10 meter uit de perceelgrens ligt. Binnen dit bouwblok mag een vrijstaande villa gerealiseerd worden met een maximale bouwoppervlakte van 400 m² en een maximale goothoogte van 6,5 meter.

Tevens mogen er nog aanbouwen en bijgebouwen worden gerealiseerd tot een maximale oppervlakte van 100 m², een maximale goothoogte van 3 meter, en een maximale bouwhoogte van 6 meter.

De bouwleges en de kosten voor aanleg van de oprit, zijn reeds betaald aan gemeente Helmond.

Er is reeds een bodemonderzoeksrapport als ook een geotechnisch rapport opgesteld, welke ter inzage te verkrijgen zijn via ons kantoor.

Toekomstige eigenaren dienen rekening te houden met 6% overdrachtsbelasting (dus geen btw).

Het object is gelegen in het bestemmingsplan Helmond NW - Aarle-Rixtelseweg 78 A en is vastgesteld door de Raad van gemeente Helmond op 02 september 2014.

DE OMGEVING

Direct aan de karakteristieke Aarle-Rixtelseweg, omgeven door prachtige imposante beuken en jong groen, ligt dit unieke bouwkavel, in een van de mooiste woongebieden van Helmond.

Gelegen aan de doorgaande weg van Helmond - Warande naar Aarle-Rixtel met voornamelijk vrijstaande villa’s en landhuizen in het exclusievere koopsegment. De Warande is een voormalig natuurgebied en jachtterrein in het westen van Helmond dat tegenwoordig een openbaar wandel- en recreatiepark is. Het park wordt omgeven door drie grote wegen: de Aarle-Rixtelseweg, de Jan van Brabantlaan en de President Rooseveltlaan. De omliggende wijk draagt tegenwoordig de wijk ‘Warande’ en is vernoemd naar het park.

Dit perceel bevindt zich in een omgeving met veel belangrijke voorzieningen op steenworp afstand. Binnen enkele minuten is het centrum van Helmond. Met de Cacaofabriek, het Speelhuis en het museum Loods20 als culturele trekpleisters. Het centraal station is op loopafstand en ook de N270 en A270 zijn om de hoek. Binnen een kwartier rijdt u naar de Brainportregio Eindhoven.

GEMEENTE HELMOND

Helmond is een historische stad, het markante kasteel uit 1325 in het hart van de stad herinnert aan de middeleeuwse oorsprong van Helmond. Deze gemeente en stad telt 92.624 inwoners (1 januari 2021, bron: CBS). De gemeente Helmond maakt deel uit van het stedelijk netwerk BrabantStad en maakte deel uit van het voormalige kaderwetgebied Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE).

Kenmerkend voor de stad Helmond is een verleden van metaal- en textielindustrie. De straatnamen die op -wal eindigen duiden op de voormalige omwalling van de vestingstad Helmond, waar het veertiende-eeuwse kasteel onderdeel van was.

De gemeente Helmond kent vier kernen: De stad Helmond, onderverdeeld in een aantal wijken en de voormalige dorpen Stiphout, Mierlo-Hout en Brouwhuis. De laatste drie hebben het dorpse karakter weten te behouden.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET GEVELS, PLATTEGRONDEN EN DRONE-FOTO'S.

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 675.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

INDELING

Perceeloppervlakte
2 000 m2

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers