Kamperfoelie 4
HELMOND

U BENT VAN HARTE WELKOM TIJDENS DE NVM OPEN HUIZEN DAG OP ZATERDAG 30 SEPTEMBER 2023 VAN 11.00 UUR TOT 15.00 UUR!

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 KERNKWALITEITEN VAN DEZE VERRASSENDE EN VOORAL GROTE FAMILIEWONING!

1. Ruimte voor het héle gezin
Woonoppervlakte circa 235 m² en inhoud circa 955 m³!! Met maar liefst zes slaapkamers en twee badkamers is dit een groots huis als ook een fijne thuis voor een groot (samengesteld) gezin.

2. Sfeervol wonen
In de gezellige en riante woonkamer met openhaardpartij, met open studeer-/muziekkamer, aansluitend eetkamer en leefkeuken met licht en zicht middels de 15 meter woningbrede raampartijen aan de achterzijde.

3. Slaapkamer en badkamer begane grond
Alle gezinsleden kunnen op de begane grond aan de achterzijde in de diverse ruimtes in verbinding staan met elkaar en toch ook weer apart. Aan de voorzijde is de ouderlijke suite met eigen badkamer gesitueerd.

4. Buitenruimte
In de onderhoudsvriendelijke, woningbrede voortuin en ook in de geheel omsloten diepe achtertuin over de volle breedte op het zuidwesten gelegen met overkapping en overdekt terras.

5. Centrale ligging
Aan een open en groen pleintje gelegen, op loopafstand van de Stiphoutse bossen, spelen en school, voorzieningen en hartje Stiphout, op enkele autominuten van N270, op circa 10 autominuten van Eindhoven en op makkelijke fiets-, auto- en openbaar vervoer afstand van Mierlo, Nuenen, Helmond en Eindhoven-centrum.

BOUWKENMERKEN

Energielabel: C
Perceeloppervlakte: 483 m²
Woonoppervlakte woning (inclusief inpandige garage & kelder): circa 235 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergzolder 2e verdieping): circa 10 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (balkon 1e verdieping): circa 8 m²
Totale oppervlakte: circa 253 m²
Inhoud woning (conform meetcertificaat): circa 955 m³

INTRODUCTIE

Nu de kinderen ‘uitvliegen’ wordt het huis na twintig jaar te groot voor de huidige eigenaresse. Zij gunt haar grote en fijne gezinshuis graag aan een volgende familie: “De kinderen zijn hier opgegroeid. Ze hebben destijds dagelijks in het parkje voor de deur gespeeld. De basisschool is vlakbij en om de hoek is nog een speeltuintje.”

Wat zullen zij en haar kinderen missen? “De sfeer en de goede ‘vibe’ van het huis. En het heerlijke, overdekte terras in de achtertuin. Daar heb ik zo vaak zitten lezen, en ook vaak genoten van de zonsondergang samen met vrienden en familie. Maar ook de Stiphoutse bossen op zo’n 400 meter, ik kom er bijna iedere dag”

DUURZAAMHEID

In 2000 zijn er via de kruipruimte, TonZon Thermoskussens onder de begane grond vloer aangebracht. Deze thermoskussens zijn een soort luchtzakken van TonZon folie die onder de vloer aangebracht worden. Door dit systeem kan de vloer geen warmte meer uitstralen naar de kruipruimte. Daarnaast wordt de lucht in de luchtzakken opgewarmd en blijft de warmte dicht bij de vloer. Resultaat is een warmere vloer, die sneller opwarmt en langer warm blijft.

Dankzij de oriëntatie op het oosten aan de voorzijde en op het westen aan de achterzijde, is het grote dakoppervlak zeer geschikt voor zonnepanelen. Ook een combinatie met een warmtepomp en/of zonneboiler, is heel goed mogelijk.

De meterkast in de ontvangsthal is vernieuwd in 2000. Op enkele raampjes na, is alle beglazing in de raampartijen van deze woning isolerend.

INDELING

Dit verrassende en vooral grote huis met maar liefst zes slaapkamers heeft een logische lay-out. De bovenverdieping is voor de jongere gezinsleden, waar zij hun eigen badkamer hebben, terwijl de ouderlijke suite op de begane grond een eigen slaapkamer en eigen badkamer heeft. Beneden zijn functies optisch gescheiden maar alle ruimtes en een ieder staan er in verbinding met elkaar.

BEGANE GROND - LEEFGEDEELTE

De overkapte entreepartij geeft toegang tot de ruime ontvangsthal met travertinvloer. Direct links, bij de trap naar boven, is de meterkast en hier is ook de afgesloten neerwaartse trap naar de kelder. Rechts, bij de deur naar de woonkamer, is een ruime garderobenis met wastafelmeubel, naast het gastentoilet.

Het leefgedeelte op de begane grond is met een halve muurlengte optisch gescheiden; met de grote woonkamer met openhaard links en ruime eetkamer rechts. Zowel de woonkamer als de eetkamer hebben volop licht middels de circa 15 meter brede raampartijen in de achtergevel en volop zicht op de brede achtertuin.

De woonkamer heeft de volledige diepte van het huis, en met grote raampartijen voor en achter, zowel ’s ochtends als ’s middags volop daglicht. Er is alle ruimte voor meerdere zit-, tv- en loungehoeken. In de verdeelmuur is de open houthaard met nissen. Het gedeelte aan de voorzijde met uitzicht naar het groene parkje wordt momenteel gebruikt als muziek- en werkplek.

De grote eetkamer richting de keuken, kijkt eveneens licht uit op de achtertuin, dankzij de glazen pui met schuifpui met gordijnkoven, die direct op het deels overdekte terras uitkomt. Bij de deur naar de ouderlijke suite is een grote en diepe muurkast voor servies en voorraad; daar is ook het systeem voor de vloerverwarming geïnstalleerd.

De open doorgang vanuit de eetkamer voert naar de ruime leefkeuken met L-vormige opstelling met granieten blad en veel bergruimte, onder meer in de rvs-schappen. In het gedeelte onder de drie ramen met screens naar de achtertuin is de dubbele spoelbak. Links ervan is de buitendeur naar terras en tuin.

Rechts is het lange aanrecht met Gaggenau vierpits gaskookplaat met grillplaat, erboven de Gaggenau afzuiging en ernaast in de kastenwand de Siemens combi-oven en Siemens heteluchtoven. Er is volop ruimte voor een ontbijt- en koffietafel, met name tegen de wand met paneelradiator waar een maatwerk steigerhouten bank staat. Naast de loopdeur naar de garage is een grote nis waarin de Whirlpool Amerikaanse koelkast past.

BEGANE GROND - SLAAPGEDEELTE

Aan de zijkant van de eetkamer is de deur naar de ouderlijke suite die uitkijkt op de voortuin. Deze bestaat uit een ruime slaapkamer met groot raam en ernaast de eigen badkamer 1 met natuurlijke ventilatie middels raam. De badkamer met marmer heeft een douche met zitje, wandkast, handdoekradiator, zwevend toilet en een wastafelmeubel met spiegel en verlichting.

De gehele begane grond is uitgerust met een travertin vloer met vloerverwarming. Het verwarmings- en pompsysteem is geïnstalleerd in de grote muurkast bij de eetkamer.

PROVIANDKELDER

In de ontvangsthal is ook de neergaande hardhouten trap naar de ruime betonnen kelder. Deze heeft een koekoek voor daglicht en ventilatie aan de voorzijde.

Dankzij de ondergrondse ligging is het klimaat het hele jaar door droog en constant koel. De ruimte is bijzonder geschikt voor proviand en ook als wijnkelder. Het luik in de muur geeft toegang tot de kruipruimte onder het huis.

EERSTE VERDIEPING

De hardhouten trap met lambrisering komt uit op de ruime en lichte overloop. Hieraan liggen het inpandige balkon, vijf lichte royale (kinder-)slaapkamers, badkamer 2 en de seperate waskamer. Op deze overloop is alle ruimte voor het gezinsverkeer en bijvoorbeeld nog een loungehoek.

Slaapkamer 2 aan de achterzijde is een ruime, lichte kamer met een groot kamerbreed raam met vensterbank aan de tuinkant. Onder de dakschuinte is volop bergruimte.

Het inpandige balkon rechts ervan met gemetselde balustrade, heeft een raam en beglaasde deur voor volop daglicht op de overloop.

Slaapkamer 3 ernaast heeft een dakkapel met dubbel raam plus een extra raam naar dat balkon. Slaapkamer 4 met hoge nok daar weer naast, ligt iets verlaagd (boven de keuken), is de grootste kamer en heeft zowel een dakkapel met dubbel raam aan de achterzijde als een Velux dakraam aan de voorzijde. Onder het dakraam is volop bergruimte.

Slaapkamer 5 grenst aan badkamer 2 en heeft een erker met dubbel raam en zijraam. Deze kamer is ook uitstekend geschikt als kantoor - met zoals nu een groot bureau in de erker - of studeerkamer. Tot slot slaapkamer 6 heeft een Velux dakraam aan de voorzijde en een speelse, rondlopende wand bij de deur.

Badkamer 2 is onder het hoge, dubbele raam aan de voorzijde uitgevoerd met een ligbad met thermostaatkraan, een brede wastafel met spiegel en verlichting, een zwevend toilet en een instapdouche in de hoek met thermostaatkraan en Sealskin glazen douchewand en -deur.

Praktisch bij de trap ligt de separate waskamer. Hier zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur en de opstellingsplaats van de cv-combi-ketel, met voldoende bergruimte voor huishoudelijke producten, zoals stofzuiger en wasmand.

TWEEDE VERDIEPING

De bergzolder is bereikbaar via het luik met vlizotrap op de overloop. Er is volop bergruimte, zowel op stahoogte als aan drie zijden onder de dakschuinte.

BUITENRUIMTE

Binnen is er alle ruimte voor het hele gezin, buiten evenzeer. De makkelijk te onderhouden voortuin nagenoeg op het oosten heeft een combinatie van bestrating en kiezels, met aan weerszijden hagen en centraal zes knotwilgen. Rond het erkerraam in de woonkamer is een gemetselde border.

De achtertuin nagenoeg op het westen over de volle breedte van de woning, is geheel omsloten, dus veilig voor spelende kinderen en huisdieren.

Bij de keuken en de eetkamer met schuifpui is een groot, bestraat en deels overdekt terras in de middagzon. Daar is het door het jaar heen goed toeven, met uitzicht op de zonsondergang; heerlijk om buiten te lunchen.

Praktisch; aan de zijkant tegen de keuken zijn een buitenkraan en buiten-elektrapunten.

Achter in de tuin is een overkapt vlonderterras, waar het heerlijk is om buiten te borrelen of te loungen in alle privacy. Ook dit terras is uitgerust met punten voor buitenverlichting en elektra. Opzij ervan is een bestraat stukje dat prima is voor bijvoorbeeld opslag haardhout of een combinatie van plantenpotten.

De tuin is ingericht met diverse bestrating, tuinverlichting, gazon, zitjes, verschillende verhoogde borders en knotwilgen. Door de hagen en begroeiing rondom is er volop privacy.

INPANDIGE BERGING/BIJKEUKEN MET VLIERING

Deze voormalige inpandige garage heeft een eigen oprit in de voortuin, een uitstortgootsteen, een raam in de zijgevel en een binnendeur die rechtstreeks in de leefkeuken uitkomt.

Deze ruimte is nu in gebruik als fietsenberging en opslagruimte. Door de pui met deur en twee ramen te vervangen door een garagedeur, is de oorspronkelijke functie eenvoudig te herstellen. In de nok is met een extra vloer een bergvliering gemaakt. De betegelde vloer is uitgevoerd met een afvoer.

LOCATIE EN UITZICHT

Deze opmerkelijk grote, geschakelde middenwoning ligt aan een groen pleintje met bomen en alle ruimte om buiten te spelen. De rustige weg heeft louter bestemmingsverkeer.

De rustige woonwijk met vergelijkbare geschakelde tweekappers en vrijstaande woningen, ligt op makkelijke loop- en fietsafstand van voorzieningen als scholen en winkels. Ook de doorgaande weg naar Helmond, Nuenen en Eindhoven is snel bereikbaar.

Aan de voorkant kijkt de woning uit op het groene plein met bomen en op vrijstaande en geschakelde grote woningen. Achter is over de volle breedte de geheel omheinde tuin met volwassen begroeiing.

Vlakbij zijn diverse mooie Brabantse bossen, om lekker te wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden en anderszins te recreëren. Zo is het bijzonder fraai fietsen binnendoor naar Eindhoven in zo’n 30 fietsminuten. Ook natuurgebied de Stiphoutse Bossen met idyllische vennen op circa 400 meter van de woning, is alleszins de moeite waard als ook Landgoed Croy op zo’n 3 kilometer; een prachtig groen gebied rondom kasteel Croy dat maar liefst 254 hectare groot is.

HELMOND - STIPHOUT EN OMGEVING
Stiphout is deel van Brainportgemeente Helmond - de bekende Automotive Campus ligt op slechts 1.6 km wandelafstand - maar heeft zijn dorpse en landelijke karakter uitstekend weten te behouden. Als stadsdeel profiteert Stiphout van de nabijheid van culturele centra als de Cacaofabriek, theater het Speelhuis en bioscoop Pathé Helmond, maar ook het Elkerliek Ziekenhuis. Er zijn maar liefst vier NS-stations in Helmond.

Stiphout ligt landelijk omringd door groen, en toch bijzonder centraal. U rijdt binnen enkele minuten naar de N270, de autoweg die Helmond verbindt met Deurne in het oosten en u rijdt in circa 10 autominuten naar Eindhoven in het westen.

Stiphout kent een rijk verenigings- en sportleven, en heeft onder meer een eigen atletiekbaan van HAC, diverse tennisbanen, Hockey Club Helmond en een voetbalvereniging. Er zijn in het stadsdeel zelf diverse lagere en middelbare scholen plus kinderopvang in de directe omgeving.

Stadspark De Warande is gelegen op zo’n 8 fietsminuten. Dit voormalige natuurgebied en jachtterrein is nu een wandel- en recreatiepark, inclusief een dierenpark, midgetgolfbaan, speeltuin en een restaurant, op wandel- of fietsafstand.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 675.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Eengezinswoning
Type woning
geschakelde woning
Bouwjaar
1980
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan bosrand, aan park, aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
235 m2
Perceeloppervlakte
483 m2
Inhoud
955 m3
Aantal kamers
10
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
4

ENERGIE

Energielabel
C
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas
Warmwater
c.v.-ketel, elektrische boiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
nee
Kwaliteit tuin
verzorgd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
garage mogelijk, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
normaal
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV

Parklaan Offices
Parklaan 54-A
5613 BH Eindhoven


040 - 29 00 620

06 - 10 34 56 57

info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.30 uur.

Wij bezichtigen graag op zaterdag en zondag.