Boomen 8
LIEROP

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE GASLOZE BOERDERIJWONING MET BIJGEBOUW EN TUIN

1. Duurzaam.
Circa 12 jaar geleden, gasloos, extreem energiezuinig en opvallend comfortabel gebouwd, dankzij rietgedekt schroefdak, optimaal isolatiepakket in combinatie met warmtepomp voor aardwarmte en -koeling per kamer.

2. Mogelijkheden.
Met ruim 1800 m³ inhoud in combinatie met twee separate entreepartijen, is er volop ruimte te over voor bedrijf aan huis, nanny- of (mantel) zorgappartement, dubbele bewoning en ook voor een groot (samengesteld) gezin met meerdere kinderen.

3. Locatie.
Aan de rand van Lierop en toch op korte afstand van de doorgaande weg N266 naar Helmond en Someren langs de Zuid-Willemsvaart en snelweg A67 van Eindhoven naar Venlo. Op fietsafstand van dagelijkse voorzieningen en scholen.

4. Rust en privacy.
Dankzij het grote, omheinde perceel van ruim 3200 m², de volwassen begroeiing rondom en de ligging aan de doodlopende weg met louter bestemmingsverkeer.

5. Sleutelklaar.
Het complex is opvallend degelijk gebouwd met originele en rustieke stijlelementen, perfekt onderhouden en compleet inhuisklaar.

INTRODUCTIE

De huidige eigenaren hebben hun bedrijf van de hand gedaan en de kinderen zijn/gaan het huis uit; ze vinden het tijd om het rustiger aan te gaan doen, meer te gaan reizen en kleiner te gaan wonen.

Hun typisch Brabantse en rietgedekte langgevelboerderij oogt en voelt geheel authentiek maar is toch echt pas twaalf jaar geleden gebouwd. Zo is er geen staalconstructie toegepast maar louter eikenhouten balken vanwege de gewenste traditionele uitstraling.

“Deze plek was vanuit de middeleeuwen een zogenaamde brink (verzamelplaats van vee) met gelijksoortige boerderijen. Deze boerderij is geheel conform onze wensen en eisen in 2008/2009 in eigen beheer gebouwd. We hebben al vijf keer eerder zelfgebouwd, dat zal het de zesde keer misschien ook wel worden. We denken er hardop over na.”

Toch zullen ze de riante ruimte wel missen: “De kinderen zijn hier grotendeels opgegroeid en hebben er heel wat logeerpartijtjes en fuiven gehouden. Ze hadden bovendien boven hun eigen badkamer en wij complete privacy in onze eigen oudersuite.” En verder? “We vinden de zijgevel zo mooi, waar de rietdekking helemaal doorloopt boven de fraai gemetselde steunberen. En ik zal mijn kweeperenboomgaard missen! Vooral gestoofd of als compote voor in taart of bij wild…”

KENMERKEN:

Perceeloppervlakte: 3.238 m²
Woonoppervlakte woonboerderij: circa 390 m²
Gebouwgebonden buitenruimte (overkapping nabij entree achtergevel): circa 15 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergzolder): circa 70 m²
Oppervlakte bijgebouw/garage (exclusief carport en overkapping): circa 47 m²
Totale oppervlakte: circa 522 m²
Inhoud woonboerderij exclusief bijgebouw/garage (conform meetcertificaat): circa 1815 m³

INDELING

De huidige eigenaren hebben de woning naar hun eigen eisen en wensen gebouwd in rustieke en landelijke stijl. En aan comfort en duurzaamheid zijn totaal geen concessies gedaan. Het gasloze binnenklimaat is het gehele jaar door aangenaam en comfortabel, dankzij degelijke isolatie, warmtepomp met aardwarmte en -koeling vanaf 40 m diepte en vloerverwarming overal. De temperatuur kan per ruimte worden geregeld via de eigen thermostaat. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de maandelijkse energierekening extreem laag is.

Ze hadden bedrijf aan huis; vandaar het zijgedeelte met eigen oprit, eigen 2e entree, keuken, sanitair, kantoorkamer en inpandige garage t.b.v. opslag.

Deze extra ruimte aan de rechterzijde van de woonboerderij, biedt tal van mogelijkheden, voor bijvoorbeeld bedrijf, studio of praktijk aan huis, mantelzorg, nanny-, zorg- of studentenwoonruimte of een groot of samengesteld gezin.

LINKERVLEUGEL WOONBOERDERIJ

Het linkergedeelte van de boerderij is nu de leefvleugel. De ruime ontvangsthal heeft een fraaie vide vanaf de op maat gemaakte, eikenhouten trap. Eronder is een ruime garderobenis.

De dubbele glas-in-looddeuren voeren naar de riante woonkamer met links de grote zit- en eetkamer en rechts de woonkeuken van formaat.

De woonkamer is vrij in te richten omdat radiatoren ontbreken. Dankzij de vloerverwarming is het binnenklimaat overal continu aangenaam en comfortabel. De zit- en eetkamer is bovendien bijzonder licht, dankzij zeven raampartijen aan drie zijden. Centraal is de flinke open-houthaard met zandstenen schouw. De natuurstenen vloer is dorpelloos doorgelegd in de grote eet- en leefkeuken, met openslaande tuindeuren naar het overkapte terras.

De eikenhouten keuken als ook de bijkeuken zijn op maat gemaakt door Mennen Keukens en Interieurs, dat ook de andere keuken in de rechtervleugel en de badkamers realiseerde. De leefkeuken is van alle gemakken voorzien. Er is een groot eiland met hardstenen blad dat wordt omringd door het identieke aanrecht. Opzij van het eiland zijn ingebouwde koelkasten, hogedruk-stoomoven, combimagnetron en koffiemachine. De grote natuurstenen spoelbak met ernaast de vaatwasser, ligt fraai onder de twee keukenramen met zicht naar de voorzijde. Rechts ervan is de schouw met ingebouwde Itho afzuiging boven de vierpits inductiekookplaat. Alle inbouwapparatuur is van Miele. Naast dit aanrechtgedeelte is de deur naar de ruime pantrykast voor voorraad die onder de trap is gemaakt. De woonkeuken is uitgevoerd met dubbele tuindeuren naar het overkapte terras aan de achtergevel.

RECHTERVLEUGEL WOONBOERDERIJ

Via de centrale gang zijn het gastentoilet en de ruime was- en bijkeuken bereikbaar. De bijkeuken, die uitkijkt over de achtertuin, is voorzien van een granito aanrecht, gootsteen en geïntegreerde aansluitingen voor wasapparatuur. In het midden van deze bijkeuken zijn twee inbouwkasten en de technische ruimte. Daar zijn onhoorbaar de warmtepomp en het warmwater-voorraadvat geïnstalleerd, met volop bergruimte.

Rechts in de gang is de grote werk- en speelkamer 1 die nu in gebruik is als kantoor met op maat gemaakte kastenwanden. De muren naar de gang zijn voorzien van halfronde stalramen. Dat geldt ook voor de vrijwel identieke, gespiegelde werk- of speelkamer 2 ernaast. Beide kamers zijn toegankelijk vanuit de ontvangsthal 2 met meterkast en dubbele entree-staldeuren naar de voorzijde van de woonboerderij.

Naast de bijkeuken is keuken 2 met ernaast nog een apart toilet. Beide kunnen dienstdoen voor de bedrijfsruimte of tweede woning. Indien gewenst, kan de woning eenvoudig worden gesplitst van de rest van de woonboerderij; een badkamer aanleggen volstaat voor een volwaardige en geheel separate extra woning of bedrijfsruimte, praktijk of studio aan huis.

Aan het einde van de gang is, over de gehele diepte en hoogte van de boerderij, de inpandige garage annex berging die nu in gebruik is als chill- en gameruimte.

Dankzij de geïsoleerde gevels, vloer en dak als ook de dubbele staldeuren aan de voorzijde, is deze ruimte voor tal van mogelijkheden geschikt, ook – weer – als dubbele garage voor bijvoorbeeld een oldtimer of sleutelliefhebber.

EERSTE VERDIEPING EN BERGZOLDER

Op de verdieping is uitermate slim gebruik gemaakt van de vele ruimte. De grote overloop langs de vide en naar rechts, is geheel voorzien van een vol-eikenhouten vloer met vloerverwarming. De open vide met eikenhouten balustrade, geeft fraai zicht op de lichte ontvangsthal.

De linkerzijde is geheel besteed aan de ouderlijke suite met garderobekamer, ouderslaapkamer 3 over de volle diepte van de woning en eigen badkamer 1 met wandmeubel met dubbele wastafel en inbouwkranen, een ligbad onder de ramen van de dakkapel, een zwevend toilet en grote inloop-regendouche. In de hoge open slaapkamer is de dakconstructie met eikenhouten balken in het zicht gelaten.

De centrale gang, welke deels onder de dakschuinte is gesitueerd, is over circa 10 meter benut voor inloopkastenwanden en een ruime linnenkast.

Aan de rechterzijde van de woning, liggen twee identieke en ruime slaapkamers 4 en 5, ook weer met Velux dakraam met hor en verduistering. Aan het einde van de gang, wederom over de volle diepte van de boerderij, is slaapkamer 6.

In deze kamer is het luik met vlizotrap naar de 20 meter lange bergzolder over de volle breedte van de boerderij. Deze bergzolder op stahoogte, ligt pal onder het geïsoleerde en brandveilige rietgedekte dak.

Naast de badkamer van de ouderlijke suite is badkamer 2 gesitueerd voor de kinderen en/of gasten. Deze is uitgerust met dubbele wastafel in wandmeubel, zwevend toilet en inloop-regendouche. Er is mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels Velux dakraam met hor en verduistering.

OVER HET SCHROEFDAK

Het vakkundig aangelegde rieten schroefdak met dampwerende folie en isolatie-afwerkingspanelen aan de binnenzijde, voldoet aan de voorwaarden voor brandverzekeringen van reguliere pannendaken.

Een schroefdak zorgt door de gesloten constructie voor een betere isolatie en een hogere brandveiligheid. Een schroefdak doet op het gebied van isolatie niet onder voor een dak dat bedekt is met dakpannen. Ook qua brandveiligheid is deze gelijk aan een dak voorzien van pannen.

Door de hoge brandveiligheid valt de verzekering lager uit dan bij een traditioneel rieten dak en is vergelijkbaar met de premie voor een pannendak. Aan de binnenzijde is een schroefdak netjes afgewerkt, kijkt u niet tegen het riet aan (traditioneel rietendak) en er is geen stof en tocht. Door de isolerende eigenschappen van een rieten schroefdak profiteert u van een lagere energierekening.

Fraai detail; zoals vaker bij Brabantse langgevelboerderijen is de onderste rand van het dak niet met riet maar met pannen gedekt. Vroeger stond dat voor welstand van de boer; daar komt dan ook de uitdrukking ‘onder de pannen zijn’ vandaan.

AANGELEGDE TUIN RONDOM MET TERRASSEN EN BOOMGAARD

De grootse achtertuin op het zuidwesten is door de huidige bewoners aangelegd. Rechts achterin stonden bij aankoop destijds reeds de volwassen en statige treurwilg, een appelboom en een perenboom; daar is een fijn zitje gemaakt. De volwassen plataan op het binnenpleintje tussen de woonkamer en de garage is circa 10 jaar geleden geplant.

Dankzij de gevarieerde beplanting, met onder meer buxus, beukenhagen en loofbomen rond het grote gazon, is er nergens inkijk en is de privacy honderd procent. Voor algeheel onderhoud, ook van de hagen, is het mogelijk helemaal rondom te lopen over het pad langs de omheining. In de linkerhoek van het perceel achter het bijgebouw is een composthoop gecreëerd om zelf voedzame humus te maken van groenafval.

Op en bij het gazon is ook ruimte genoeg voor één of meer gewenste buitenleefelementen, zoals bijvoorbeeld een zwembad, prieel, tuinhuis of trampoline.

Bij de leefkeuken met openslaande tuindeuren, is het overkapte terras met lichtkoepel. Vanaf dit terras is het gehele jaar door genieten van zonsondergangen, omdat het pal west uitkijkt.

Aan de voorzijde worden de twee opritten met eigen poorten en de bestrate paden naar de twee entreepartijen, eveneens omzoomd door bij de vrijstaande boerderij passende beplanting en hagen, waaronder een hederaboog en hortensia’s.

Naast de tweede oprit aan de linkerzijde, ligt nog een authentieke en verrassende boomgaard, compleet met beukenhagen en volwassen kweeperenbomen die in mei bloeien. De vergeten vrucht kweepeer is geen handfruit, maar wel bijzonder lekker voor huisgemaakte compote, jam, marmelade of moes.

BIJGEBOUW MET GARAGE, DUBBELE CARPORT EN OVERKAPPING

Aan het einde van de extra brede linker oprit, ligt voorbij de houten poort naar de achtertuin, het bijgebouw met de dubbele carport met erachter de garage met dubbele eikenhouten deuren.

In de carport is de haardhoutopslag. Achterin de garage is een extra brede deur gemaakt voor de motorgrasmaaier. Die kan eenvoudig over het pad erachter, langs de laurierhaag af.

Opzij van het bijgebouw onder de ruime 2e overkapping, is nog een bestraat terras met sfeervole open-houthaard; ideaal voor een buitenkeuken. De pilaren zijn er fraai begroeid met passiebloem en kamperfoelie.

Ook de tweede oprit, naast de boomgaard aan de linkerzijde, is extra breed voor voldoende manoeuvreer- en parkeerruimte. Detail: bij deze oprit is goed het rietvakwerk te zien, waar de rietdekking doorloopt boven de zijgevel met gemetselde steunberen.

LOCATIE EN OMGEVING

Gehucht Boomen ligt aan de gelijknamige, doodlopende weg met louter bestemmingsverkeer. De boerderij wordt omringd door Brabantse langgevelboerderijen – zowel (op)nieuw gebouwd als monumentaal - waardoor dit beschermde dorpsgezicht bijzonder landelijk en authentiek oogt. Om een idee te geven: de originele boerderij op nummer 14 is uit 1750, rijksmonumentaal en heeft een 350 jaar oude, beschermde Marialinde.

Aan de achterzijde is er door de statige bomen en begroeiing volop privacy en volop groen uitzicht.

LIEROP EN OMGEVING

Lierop is een dorp en onderdeel van de gemeente Someren en bestaat naast de hoofdkern Someren uit drie kerkdorpen: Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop.

Someren is een uitgestrekte, geïndustrialiseerde, plattelandsgemeente met ruim 19.000 inwoners, gelegen in de stedendriehoek Eindhoven-Helmond-Weert. Er zijn vele voorzieningen aangelegd, zoals wandel- en fietspaden, mountainbike-routes, ruiterroutes en picknicktafels.

Naast het vele natuurschoon zijn er in de karakteristieke kerkdorpen ook verschillende molens, kapelletjes en andere fraaie monumenten te zien. Het beschermd dorpsgezicht De Boomen, de koepelkerk te Lierop, het natuurtheater De Donck en het gezellige centrum van Someren met zijn bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard!

Het beschermde dorpsgezicht Boomen ligt aan de rand van Lierop. Vlakbij is de A67 voor snelle verbinding naar Eindhoven en Venlo. De doorgaande weg N266 van Helmond naar Someren, naast de Zuid-Willemsvaart, is eenvoudig en snel via Laan ten Boomen bereikbaar.

Lierop is een zelfstandige kern met een divers eigen aanbod in winkels, sportverenigingen en horeca. Er zijn diverse maneges in de directe omgeving. Natuurgebieden Strabrechtse Heide en Nationaal Park De Groote Peel liggen vlakbij.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, BEKIJK DE AFLEVERING VAN CATO TV EN/OF DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.250.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2009
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen

INDELING

Woonoppervlakte
390 m2
Perceeloppervlakte
3 238 m2
Inhoud
1 815 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
4

ENERGIE

Energielabel
A
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
elektrische boiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
tuin rondom, zonneterras
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand hout, carport, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.