Moorvensedijk 4
NUENEN

DIT BETREFT EEN ZOGENAAMDE STILLE VERKOOP.

BEKIJK DE CATO TV VIDEO VOOR EEN EERSTE IMPRESSIE!!

5 PLUSPUNTEN VAN DIT VRIJSTAANDE LANDHUIS MET BIJGEBOUWEN, TUIN EN WEILAND MET RIJBAK

1. Alle ruimte om binnen én buiten samen te leven, te wonen, te werken en te ontspannen op een groots, vrijgelegen perceel en in het riante sfeervolle landhuis zelf.
2. Gelegen in de allermooiste bomenlaan van Nuenen - Gerwen; het dorp zelf, de straat, de omgeving en het groen rondom, stralen volop rust uit.
3. Met volop mogelijkheden voor kantoor en/of bedrijf aan huis en/of paarden houden en trainen, ook ideaal als gezinswoning met een enorme achtertuin.
4. De gehele achterzijde van de woning op het zuiden als ook het omheinde perceel, bieden optimale privacy.
5. Het landhuis, bijgebouw 1 (in spouw gebouwd en geisoleerd), bijgebouw 2 (ten behoeve van stalling van paarden of kleindieren) als ook de fraaie tuin rondom en het weiland met rijbak, zijn uitstekend en met aandacht onderhouden.

KENMERKEN

Perceeloppervlakte: 3145 m²
Woonoppervlakte: circa 180 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (bergzolder): circa 22 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping): circa 20 m²
Oppervlakte bijgebouwen (stallencomplex en vrijstaande garage): circa 100 m²
Totale oppervlakte: circa 332 m²
Inhoud woning exclusief bijgebouwen (conform meetcertificaat): circa 700 m³

INTRODUCTIE

Moorvensedijk 4 is eigenlijk een compact landgoed, inclusief lange oprit, fraai aangelegde tuin, paardenwei, rijbak, vrijstaand stallencomplex en een vrijstaand bijgebouw t.b.v. opslag c.q. garage. Dankzij alle specifieke ruimte is het een ideaal complex voor dieren- en paardenliefhebbers.

De huidige eigenaren wonen er al enkele tientallen jaren met heel veel plezier. Het gezin heeft er alle ruimte voor bedrijf en hun aller paardenhobby. Toch zoeken ze een ander huis met meer ruimte en mogelijkheden voor het houden, trainen en rijden van hun paarden.

Dat de eigenaren een schildersbedrijf hebben, is goed te zien; zowel binnen als buiten zit alles professioneel in de verf en het buitenschilderwerk is zelfs afgelopen zomer nog gedaan.

INDELING

Het landhuis zelf is ruim van opzet en in 2001 ingrijpend verbouwd. Daarbij is de keuken bij de eet- en leefkamer betrokken en is een ruime aanbouw gerealiseerd, met ernaast de halfopen patiokamer buiten.

BEGANE GROND

De entree wordt symmetrisch geflankeerd door de twee ruime erkers. De authentieke voordeur heeft twee betraliede raampjes die open kunnen. De hal heeft een glas-in-loodraam, meterkast, garderobenis, trap naar de eerste etage, de deur naar eet- en leefkamer en de deur naar slaap-/werkkamer 1 aan de voorzijde. Onder de trap is een ruime, betegelde voorraadkelder die iets onder het maaiveld ligt.

De kamer aan de voorzijde is nu in gebruik als groot kantoor. Het erkerraam kijkt over de voortuin, het glas-in-loodraam in de zijgevel op de oprit. Achterin is een archiefkast. Hier zitten aansluitingen voor water en afvoer dus met enige ingrepen is er een compacte badkamer met douche van te maken. Daarmee kan deze voorkamer ook de functie krijgen van extra slaapkamer, zorg- of gastenverblijf, speel- of chillkamer. De kamer heeft nog een deur naar de hal bij de voordeur.

Het leefgedeelte is ruim, licht en open, voorzien van fraaie lambrisering en een getrommeld-marmervloer. De open keuken in U-opstelling kijkt uit over de notenboom, de achtertuin, stallencomplex en paardenwei. De anderhalve spoelbak ligt in het zwarte marmeren werkblad en onder de dubbele, afsluitbare keukenramen. De keuken is uitgerust met inbouwkoelkast, vaatwasser, Miele keramische kookplaat en combi-oven. De rvs-afzuiging met verlichting is gevat in een klassiek ogende schouw.

Ernaast is ruimte voor een grote eettafel, met veel licht en zicht. Opzij ervan zijn de tuindeuren naar het ruime, halfopen en overkapte terras. Daar is het vele maanden per jaar goed toeven dankzij de warmtelampen, plafondventilator, ingebouwde spots en zonwering. Desgewenst is dit overkapte terras te voorzien van een glazen schuifpui, om een heuse patiokamer of orangerie te creëren.

Het zitgedeelte aan de voorzijde van de open living heeft ook een erker, een fraaie natuurstenen schouw met gashaard en ernaast een glas-in-loodraam in de zijgevel.

Naast de keuken is de achterhal met achterdeur naar de tuin, muurkast, garderobe en apart toilet. Opzij ervan is de lichte en betegelde bijkeuken met keukenblok en aansluitingen voor de wasapparatuur.

EERSTE ETAGE

De houten trap met klassieke loper voert naar de ruime en verrassend lichte overloop met dakkapel die uitkijkt over de gehele achtertuin en daarnaast een linnenkast. Alle deuren zijn voorzien van gedetailleerde architraven.

Links is meteen de bijzonder ruime ouderslaapkamer 2 met twee ramen in de zijgevel en eenzelfde dakkapel met ramen als op de overloop. Onder dakschuinte bij de voorgevel is een praktische en brede inloop-garderobekast.

Aan de overzijde van de overloop zijn twee vrijwel identieke, gespiegelde slaapkamers, beide met een raam met insectenhor in de zijgevel. Slaapkamer 3 achter heeft een ruime muurkast, terwijl slaapkamer 4 aan de voorzijde een wastafel met meubel en een kastenwand heeft.

Naast de trap is de badkamer met kunststof douchecabine, ligbad onder de ramen, handdoekradiator, 2e toilet en wastafel in meubel met verlichting en spiegel. De dakkapel met dubbele ramen zorgt voor veel licht en zicht.

BERGZOLDER

In de bovenhal is een luik met vlizotrap naar de ruime bergzolder. Die is in het midden op stahoogte. Halverwege is een deurtje naar het tweede gedeelte van deze zolder.

MULTIFUNCTIONEEL BIJGEBOUW 1

Het eerste vrijstaande bijgebouw rechts naast het binnenterrein is feitelijk een dubbele in spouw gebouwde en geïsoleerde garage waar gemakkelijk twee auto’s achter elkaar kunnen worden geparkeerd.

Momenteel is dit gebouw in gebruik als bedrijfsruimte en opslag. Eerder woonde het gezin er tijdens de verbouwing van het landhuis zelf. Die mogelijkheden heeft het gebouw nog steeds; de automatische, openslaande garagedeuren kunnen eenvoudig worden vervangen door bijvoorbeeld een glazen pui of tuindeuren. Het gebouw is geïsoleerd, heeft verwarming, ramen en een eigen achterdeur naar het binnenterrein. Ook zijn er aansluitingen voor elektra, afvoer en water.

Met beperkte ingrepen is er bijvoorbeeld een zelfstandig appartement – mét loftslapen op wat nu de bergzolder is - of vrijstaande en separate bedrijfsruimte van te maken die van alle gemakken zijn voorzien. Salon of praktijk aan huis kan eveneens. Ook een vrijstaande bed&breakfast is een aantrekkelijke mogelijkheid, aangezien Nuenen een trekpleister voor (inter)nationale toeristen is.

BIJGEBOUW 2, STALLENGEBOUW EN INPANDIGE GARAGE

Achter het binnenterrein en naast de wei en de tuin, ligt het stallencomplex. Het is traditioneel vormgegeven, dus oogt rustiek vanaf het terras en vanuit de terraskamer.

Rechts is de garage met plaats voor een auto. Desgewenst kan hiervan een extra stal worden gemaakt. Achterin is een open doorgang naar wat nu de tuig- en voorraadkamer is.

Aan de centrale gang liggen de poetsplaats met thermostaatkraan en de drie ruime stallen met automatische waterbakken. Aan de achterzijde zijn nog een grote, halfopen stal met hekken en een berging voor machinerie, voer, hooi en stro. De zij-ingang loopt rechtstreeks naar de paardenwei en rijbak.

Rechts achterom, achter de garage, is nog een halfopen, overkapte berging met verlichting, net voorbij de robuuste eikenboom.

TUIN, PAARDENWEI EN RIJBAK

Rondom het landhuis zelf ligt een fraai aangelegde en volwassen tuin met beregeningsinstallatie. De twee erkers in de voorgevel kijken uit over onder meer de leilindes, rode-beukenhagen, anabellen en de hoge bomen aan de Moorvensedijk.

Achter is over de breedte van het landhuis een siertuin aangelegd, met gazon, bloemenperken, een fraaie en tientallen jaren oude notenboom en een jonge beukenhaag.

De zij- en achtertuin ligt pal zuid, heeft dus de hele dag zon en licht én optimale privacy. Dankzij deze oriëntatie is het lucratief om de daken van het landhuis, stallencomplex en bijgebouw te voorzien van zonnepanelen.

Opzij van het huis is een hek met afsluitbare poort, wel zo veilig voor kinderen en huisdieren. Desgewenst kan hier een direct doorgang van de straat naar de paardenwei worden gemaakt; zo was het voorheen voordat de zijtuin is aangelegd.

Erachter is meer dan voldoende ruimte om met paarden te trainen en lopen. De wei is recent opnieuw ingezaaid. Ook de aanleg van bijvoorbeeld een tennisbaan, zwembad of biologische zwemvijver behoort zeer zeker tot de mogelijkheden; ruimte te over. Vanuit hier is er prachtig uitzicht op het landhuis zelf en vallen de smeedijzeren paardornamenten op de twee schoorstenen mooi op.

Rechts naast het landhuis is een brede en bestrate oprit naar het binnenterrein voor de stallen voert; beide bieden genoeg ruimte voor trailers en kleine vrachtwagens. De dubbele stalen poort is handmatig te bedienen. De muur naar de buren is fraai begroeid met klimrozen, eetbare leiperen, blauwe regen, en druiven.

De paardenwei is geheel omheind dus veilig. Middenin ligt een ruime en omheinde rijbak met buitenverlichting en geprepareerde, professionele bodem met waterhuishouding.

LOCATIE EN UITZICHT

De Moorvensedijk, een statige en rustige boom-omzoomde laan met vrijstaande landhuizen en villa’s, verbindt het centrale kerk- en schoolplein van Gerwen met de doorgaande Lieshoutseweg. Direct achter deze doorgaande weg van Nuenen naar Lieshout en op korte wandel- en stapafstand ligt natuurgebied Stiphoutse Bossen met even verderop het Witven, het Kamerven en open heide; ideaal om paard te rijden in de natuur.

Achter kijkt het landhuis uit over de achtertuin, de paardenweide en de rijbak. Het geheel is omgeven door volwassen bomen in de buurtuinen. Het weiland achter het hek rond de paardenwei is van de Lieshoutsweg gescheiden door eveneens volwassen bomen; deze grond blijft vooralsnog onbebouwd.

NUENEN C.A. EN OMGEVING

Nuenen c.a. dat bestaat uit de kernen Nuenen, Nederwetten en Gerwen, is een groene buurgemeente van Eindhoven. Het dorp heeft zelf alles in huis als aangename woonplaats: van sport en verenigingsleven tot uitstekende horeca – waaronder De Lindehof van Soenil Bahadoer met twee Michelinsterren op 1.900 m - en winkels, en van groen en rust tot levendigheid.

De gemeente staat wijd en zijd bekend als Van Gogh-dorp, omdat de beroemde schilder er jaren woonde en werkte. Vincent van Gogh was er zéér productief en maakte er beroemde werken, zoals De Aardappeleters. Museum Vincentre verhaalt over zijn Nuenense periode. Er zijn tientallen relevante locaties in en om het dorp waar hij schilderde en schetste en waar bijzondere beelden en gebouwen zijn, inclusief een speciaal fietspad.

Gerwen zelf is een authentiek-Brabantse kern tussen Nuenen zelf en Lieshout, omgeven door natuur en weilanden. Centraal ligt het grote school- en kerkplein, waaraan ook diverse horeca ligt.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, BEKIJK DE AFLEVERING VAN CATO TV EN/OF DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 900.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Landhuis
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1954
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan bosrand, aan rustige weg, vrij uitzicht, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
180 m2
Perceeloppervlakte
3 145 m2
Inhoud
700 m3
Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand steen, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
normaal
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers