Rullen 0 ong
NUENEN

Heb u altijd al eens zelf willen bouwen? En wilt u nu eindelijk eens uw droom verwezenlijken? Bent u op zoek naar een groot kavel op een rustige locatie in het buitengebied van Nuenen nabij de uitvalswegen? Heeft u er wel eens over nagedacht om landelijk te gaan wonen met de stad binnen handbereik?

Dan is dit uw kans ! Deze bouwkavel aan Rullen te Nuenen, is echt de moeite waard om te gaan bekijken. Voor een ware en juiste beleving van dit kavel is een bezichtiging aldaar aan te raden. Wij arrangeren graag een afspraak om samen met u te gaan kijken en om u van informatie te voorzien.

Cato Makelaars biedt u namens de eigenaren te koop aan:

Schitterend gelegen bouwkavel met oppervlakte van 2.877 m², zeldzaam mooie woonlocatie, landelijk en rustig gelegen, in unieke, groene woonomgeving in het buitengebied van Nuenen - Son en Breugel, zonder aannemer- of architectverplichting.

Dit bouwkavel is geschikt voor het bouwen van een vrijstaande landelijke villa of een zogenaamde schuurwoning met een inhoud tot circa 1000 m³ voor het hoofdgebouw met een maximale goothoogte van circa 5,5 meter en een maximale bouwhoogte tot circa 11 meter. Bijbehorende bouwwerken kunnen worden gerealiseerd tot 100 m² met een maximale goothoogte van 3,5 meter en een maximale bouwhoogte van 6 meter.

5 REDENEN OM DIT LANDELIJK GELEGEN BOUWKAVEL TE KOPEN

1. Uitgelezen mogelijkheid om uw eigen vrijstaande droomhuis te realiseren!
2. Typisch landelijk en rustig wonen in het buitengebied tussen Nuenen, Son en Breugel en Lieshout
3. Zeldzaam mooi gelegen perceel met oppervlakte van 2.877 m²
4. Voor het bouwen van uw vrijstaande landelijke villa danwel een schuurwoning met inhoud tot circa 1000 m³
5. Zonder aannemer- of architectverplichting

LOCATIE EN UITZICHT

Deze bouwkavel, is gelegen in het buitengebied tussen Nuenen, Son en Breugel en Lieshout.

De ligging is ideaal, op een rustige locatie en toch binnen enkele minuten in de dorpen met alle dagelijkse voorzieningen van Nuenen, Son en Breugel en Lieshout.

Eenbes Brede School Heuvelrijk te Gerwen is op circa 4 fietsminuten gelegen. Kinderen van 0 tot en met 12 jaar vinden daar onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk onder één dak. Met ongeveer 150 leerlingen is het een relatief kleine school en daarmee groot in kwaliteit en betrokkenheid.

In Nuenen wordt het landelijke leefgenot gecombineerd met praktische voorzieningen; Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Jan Linders, Kruidvat, Hema, de slager, de bakker, kapsalon, kledingzaken, restaurants alsmede diverse culturele- en sportvoorzieningen, zijn in circa 5 autominuten te bereiken.

NUENEN EN OMGEVING

Gerwen, Nederwetten en Nuenen vormen samen de gemeente Nuenen. Nuenen dankt zijn bekendheid aan Vincent van Gogh, zijn eerste grote werken zijn tenslotte in Nuenen ontstaan. Het gerestaureerde koetshuis waar het ‘Van Gogh Village Nuenen’ is ondergebracht, is hier een overblijfsel van. Maar het Nuenen van vandaag heeft veel meer te bieden, namelijk veel natuur en een gezellige dorpskern waar alles te vinden is wat u zoekt in een bruisend dorp.

Het gezellige centrum van Nuenen is per fiets uitstekend bereikbaar. Hier kunt u terecht voor de dagelijkse boodschappen en meer. Het centrum van Eindhoven is binnen 15 autominuten te bereiken evenals de snelwegen A2, A50 en A58.

Een aantal kunstgaleries, Theater Het Klooster en verschillende restaurants in Nuenen staan garant voor een gezellige avond uit. Bekende bezienswaardigheden in Nuenen zijn de Opwettense Watermolen met het grootste waterrad van Brabant en de windmolen ‘De Roosdonck’.

Naast heel veel gezelligheid biedt Nuenen een flink aantal natuurgebieden, onder andere de Stiphoutse bossen, Het Nuenens Broek, het Nederwettens Broek, Gerwense Heide, Papenvoortse Heide en de Rietmussen.

Kinderen kunnen in Nuenen terecht op vier verschillende lagere scholen en op het Pleincollege voor het voortgezet onderwijs. Vanzelfsprekend zijn er ook verschillende kinderdagverblijven.

BESTEMMINGSPLAN

Beeldkwaliteit
De op te richten Ruimte voor Ruimte woning dient qua beeldkwaliteit te worden ingepast bij de reeds aanwezige bebouwingsstructuur in het buitengebied van de gemeente Nuenen, en in het bijzonder binnen de bebouwingsconcentratie ‘Rullen’. De regels die gelden voor de bestemming ‘Woondoeleinden’ zoals geformuleerd door de gemeente Nuenen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ zijn daarbij, behoudens de te hanteren inhoud, richtinggevend. Op het gebied van stedenbouw en architectuur zal met dit plan aangesloten worden op de feitelijke omliggende bebouwing. De woningen in de directe nabijheid van het plangebied bestaan voornamelijk uit (voormalige agrarische bedrijfs)woningen in de vorm van langgevelboerderijen, opgericht in landelijke stijl. Tevens zijn in de omgeving van het plangebied een aantal meer recent opgerichte woningen aanwezig.

Voor wat betreft de beeldkwaliteit van de beoogde Ruimte voor Ruimte woning zal op een eigentijdse manier aangesloten worden op de architectonische stijl in de directe omgeving. Wanneer qua architectuur wordt aangesloten op de woningen aan Rullen 3 en andere langgevelboerderijen in de omgeving dan kan op twee manieren toepassing worden gegeven aan de uitvoering hiervan. Er kan ingezet worden op een landelijke meer traditionele stijl waarbij historische kenmerken de woning zullen laten aansluiten op de van oudsher aanwezige woningen.

Ook kan er gekozen worden voor een meer moderne, eigentijdse toepassing van de kenmerken van de langgevelboerderij. In dat geval wordt wel de kenmerkende vorm van de langgevelboerderij overgenomen maar zullen overige belangrijke kenmerken een moderne uitstraling krijgen door bijvoorbeeld te werken met modernere materialen zoals zink en glas.

De nieuwbouw kan gedekt worden met een pannendak, dakleien of riet. De gevels worden bij voorkeur uitgevoerd in baksteen. De kleur van de toe te passen baksteen kan variëren. De voorkeur gaat echter uit naar natuurlijke aardtinten. Uitbouwen en aanbouwen in de vorm van serres, erkers, veranda’s, portalen, plantenbakken, lage trappen en balkons zijn toegestaan zolang ze ondergeschikt zijn aan het totaalvolume van het nieuwe gebouw.

Voor de beoogde Ruimte voor Ruimte woning in het plangebied navolgende stedenbouwkundige voorwaarden:
- De goothoogte van het hoofdgebouw bedraagt maximaal 5,5 meter;
- De nokhoogte van het hoofdgebouw bedraagt maximaal 11 meter;
- De inhoud van het hoofdgebouw bedraagt maximaal 1.000 m³;
- De afstand tot de perceelsgrenzen bedraagt minimaal 5 meter;
- De dakhelling moet tussen de 12º en 45º bedragen;
- De goothoogte van de bijgebouwen bedraagt maximaal 3,5 meter;
- De nokhoogte van de bijgebouwen bedraagt maximaal 6 meter;
- De totale oppervlakte van aan-, uit- en bijgebouwen bedraagt maximaal 100 m²;
Deze bebouwingsvoorschriften zijn in de regels van het bestemmingsplan verankerd.

Op het gebied van stedenbouwkundige inpassing zal tevens rekening worden gehouden met de stedenbouwkundige structuur in de omgeving. De woning wordt in lijn met de woning aan Rullen 3 gesitueerd. Er blijft door het naastgelegen perceel, kadastraal bekend als; gemeente Nuenen, sectie B, nummer 2582, voldoende ruimte over tussen de woning en de naastgelegen zijweg van de Rullen.

Duurzaamheid
Bij nieuwbouw van kantoren en woningen worden binnen het Bouwbesluit eisen gesteld aan de energiezuinigheid. De Energie Prestatie Norm (EPN) is daarbij de richtlijn. Met de EPN wordt de energieprestatie van een gebouw of woning berekend. De uitkomst van een EPN-berekening is de maat voor de energie-efficiëntie: het Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Met de oprichting van de beoogde Ruimte voor ruimte woning zal hieraan worden voldaan.

Ontsluiting
Het plangebied is in de huidige situatie ter plaatse van de woning aan Rullen 3 ontsloten via de Rullen. In de toekomstige situatie zal ten behoeve van de Ruimte voor Ruimte woning een nieuwe aansluiting gerealiseerd worden naar de Rullen. Ten behoeve van deze aansluiting zal de afslag van Rullen richting het zuidoosten verder worden verhard en worden uitgebreid met een afslag richting aansluitend op het perceel waaraan de Ruimte voor Ruimte woning wordt beoogd. Navolgende figuur geeft een beeld van de toekomstige situatie op het gebied van ontsluiting.

Parkeren
De parkeernorm voor een Ruimte voor Ruimte woning bedraagt twee parkeerplaatsen per woning. Binnen het plangebied is voldoende ruimte om parkeergelegenheid te realiseren. Er zal dan ook verharding aangelegd worden ten behoeve van twee parkeerplaatsen.

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 435.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Bouwgrond
Bouwvorm
n.v.t.

INDELING

Perceeloppervlakte
2 877 m2

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers