Weverstraat 13
NUENEN

VOOR EEN SNELLE EERSTE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE NOG TE MODERNISEREN GEZINSWONING MET PRAKTIJKVLEUGEL, GROTE TUIN, OPRIJLAAN EN TWEE GARAGES

1. Courante, markante locatie
Één van de grootste percelen aan de rand van het levendige dorpscentrum van Nuenen, op loopafstand van basisscholen, winkels, restaurants en theater, alle andere grootstedelijke voorzieningen zijn vlakbij, in de slimme Brainportregio.

2. Eigen woonparadijs te realiseren
Tal van mogelijkheden om indeling en interieur te personaliseren, ook qua duurzaamheid; woning en praktijkvleugel zijn robuust en degelijk gebouwd.

3. Ruimte
Volop ruimte binnen en buiten, om te wonen, leven, spelen en te ondernemen. Ideaal voor gezinnen met meerdere kinderen en/of in combinatie met kantoor/bedrijf aan huis.

4. Parkeren
Op de lange oprijlaan links van het perceel met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s, in de vrijstaande garage én in de inpandige garage achter de praktijkvleugel.

5. Groen
Rustige woonlocatie in combinatie met een geheel omheinde en volwassen tuin op het zuiden zonder enige inkijk, voor een heerlijk buitenleven.

INTRODUCTIE

De woning met praktijkruimte heeft een bijzondere geschiedenis in Nuenen. Het is een echt notabelenhuis. Na huisarts Anderegg met zijn gezin, woonde er huisarts Kortstee: “Ik was net geslaagd in Nijmegen toen de familie Anderegg belde of ik langdurig kon waarnemen. Zo verhuisde ik van de ouderlijke boerderij in Overijssel naar Nuenen. Ik had al coschappen gelopen in het oude Binnenziekenhuis, dus ik was hier al bekend. Ik had al jaren verkering met Dora. We waren nog niet getrouwd en ik woonde in op de Weverstraat. Na ons trouwen hebben we eerst samen elders in Nuenen gewoond, totdat we naar de Weverstraat verhuisden en ik later huis en praktijk met apotheek kon overnemen. Hier kregen wij vier kinderen die er allen zijn opgegroeid.” Inmiddels zijn de twee dochters en twee zonen uitgevlogen en is dr. Kortstee verhuisd naar een zorgappartement; daarom komt dit bijzonder grote perceel met grootse woning en praktijkruimte na tientallen jaren op de markt.

Het is ook vooral een warm gezinshuis, kijkt de zoon des huizes terug: “Met woon- en werkfunctie. Het huis is echt gebouwd voor een aan huis gebonden beroepen. Je kunt binnendoor naar de praktijk, en naar de inpandige garage; zo kon mijn vader ’s nachts makkelijk visites en bevallingen doen. Hij heeft honderden Nuenenaren op de wereld geholpen! Hij had de eerste jaren geen tijd voor de tuin. Later werd de fraaie tuin op het zuiden, met zicht op de kerktoren, echt zijn ‘hof’; tuinieren, de hoge heggen en coniferen snoeien, wandelen, onder de pergola met tientallen jaren oude druif zitten. Ook na zijn pensioen in 1993. Hij vond het altijd een heerlijk huis, tuinierde elke dag. Hij genoot van de vogels en eekhoorns.”

Kortstee junior herinnert zich nog de verbouwing in 1976: “Toen is een flink stuk aangebouwd en zijn de vaste trap naar de zolder, de overloop en de zolderkamers gemaakt. Er was zo veel ruimte dat je elkaar niet eens tegenkwam; mijn moeder gebruikte zelfs een bel om ons te waarschuwen dat het eten klaar was.” De kinderen en hun vriendjes speelden veel en vaak in de enorme tuin, weet hij nog: “Eén grote speeltuin. Achter in de tuin staat een speel- en tuinhuisje naast de grote plataan. Daar klommen we vanaf het huisje altijd in, hesen er stoelen in. We hebben als gezin zo veel plezier van het huis gehad. Nu is het tijd dat een ander gezin er even veel plezier aan beleeft.”

BOUWKENMERKEN

Energielabel: E
Woonoppervlakte: circa 321 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (kelder en inpandige garage): circa 32 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping woonkamer en balkon 1e verdieping): circa 60 m²
Oppervlakte externe berging (vrijstaande garage): circa 21 m²
Totale gebruiksoppervlakte: circa 434 m²
Inhoud villa exclusief vrijstaande garage (conform meetcertificaat): circa 1300 m³

INDELING

Het grote huis is in 1976 nog uitgebouwd en heeft een aparte praktijk- of bedrijfsvleugel die binnendoor bereikbaar is. Met diverse ingrepen is het huis uitzonderlijk duurzaam en (grotendeels) zelfvoorzienend te maken wat betreft energie: vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp, isolerend glas en extra dakisolatie en zonnepanelen in combinatie met zonnecollector op het pal zuid gelegen dakvlak. Voor verbouwingswensen zijn de oorspronkelijke bouwtekeningen van huis en uitbouw nog aanwezig.

BEGANE GROND - WOONVLEUGEL

Vanaf de lange oprit loopt een bestraat pad door de ruime voortuin naar de overkapte entree. Voordeur en raam met veilig smeedijzeren sierhekwerk zorgen voor daglicht in de brede ontvangsthal. Ernaast zit een charmant en tochtvrij postluikje. In de hal zijn rechts de open, hardhouten trap naar de etages en de deur naar de woonkamer, rechtdoor de deur naar keuken en eetkamer en links de gang naar de praktijkvleugel. Aan deze doorgang liggen de garderobenis, het toilet, de technische ruimte annex huishoudkast met cv-ketel (huur) en bergruimte en de meterkast. De deur naar de praktijkvleugel is afsluitbaar.

De keuken kijkt voorbij de uitbouw uit over de grote achtertuin en het bestrate terras onder de met druiven begroeide pergola. Onder het raam is het aanrecht met gootsteen. Links is de deur naar de kelder en de deur naar de bijkeuken, met achterdeur naar de tuin en afsluitbare deur naar de praktijkvleugel.

Het is mogelijk de bijkeuken en keuken te vergroten door de buitenmuren gelijk te trekken met de uitbouw, om een riante leefkeuken te realiseren als hart van het huis. De halfopen keuken heeft de eetkamer in dezelfde ruimte die is meegenomen in de uitbouw.

De woonkamer over de volle diepte van het huis heeft door de aanbouw bijzonder veel extra ruimte gekregen. Er zijn aan drie zijden ramen met uitzicht op de tuin. Het raam in de zijgevel heeft een diepe vensterbank van natuursteen. Ertegenover is een ruime, dubbele muurkast, naast de deuren naar de hal en de keuken. In de hoek van de L-vormige living is een open houthaard met boekenschappen onder het haardbordes. De grote ramen op het zuiden kijken uit over de achtertuin.

BEGANE GROND PRAKTIJK-/KANTOORVLEUGEL

Deze vleugel is binnendoor bereikbaar via afsluitbare deuren in de ontvangsthal en bijkeuken van het huis. De ruimtes waren oorspronkelijk wachtkamer, apotheek (later assistentenkamer) en spreekkamer. In deze laatste ruimte is de afsluitbare deur naar inpandige garage 1. De praktijkvleugel heeft een betonnen dak en kan desgewenst worden uitgebreid met een extra verdieping.

De vleugel is bijzonder geschikt als inpandige maar separate praktijk- of bedrijfsruimte, met eigen sanitair en entree (deur aan de oprijlaan). Ook is het goed mogelijk er bijvoorbeeld een semi-apart zorg- of studentenappartement van te maken. De praktijkvleugel heeft een lange L-vormige gang vanaf de aparte voordeur, met daaraan drie lichte kamers; voorheen wacht-, assistenten- en behandelkamer. Alle drie hebben ramen voor licht en zicht op de oprijlaan, terwijl de voormalige wachtkamer ook uitkijkt op de voortuin. In de hoek van de gang is een patiëntentoilet.

Tegenover de voormalige wachtkamer is de assistentenkamer/praktijkruimte 1 met spreekluikje en keukenblok met dubbele gootsteen. Daarnaast ligt de ruime behandelkamer/praktijkruimte 2. Deze heeft een kleedhokje met tweede deur naar de gang; dat is nu in gebruik als archiefruimte. In deze behandelkamer is ook de afsluitbare deur naar de inpandige garage.

KELDER

In de keuken is de deur naar de vaste trap naar de kelder, oppervlakte circa 7 m². Dankzij de ondergrondse ligging is het klimaat er constant, ideaal voor verse voorraad, bergruimte en het bewaren van wijnen. Het kelderraam zorgt er voor licht en lucht.

EERSTE VERDIEPING

De open, hardhouten trap voert naar de vide met raam en overloop 1. Daaraan liggen een inbouwkast, vier slaapkamers, een waskamer en een badkamer. De overloop met raam en open spiltrap naar de tweede verdieping, leent zich prima als lees-, huiswerk- of kastenhoek.

Naast de spiltrap is de rechthoekige slaapkamer 1 met wastafel die over de achtertuin uitkijkt.

De ouderslaapkamer 2 met dubbele ruime muurkast met originele vintage Bruynzeelgrepen en dubbele deuren naar buiten, kijkt eveneens over de achtertuin en het grote dakterras.

Links van de ouderlijke suite is de gemoderniseerde badkamer die ook vanuit de overloop bereikbaar is. Deze is uitgerust met inloopdouche, vrijhangend closet, dubbele wastafel, handdoekradiator en kast. De badkamer heeft een eigen deur naar het dakterras.

Slaapkamer 3 kijkt uit op de oprit en het bemoste betonnen dak van de praktijkvleugel. Ernaast is nog een slaapkamer met marmoleumvloer die nu dienstdoet als waskamer; daar zijn de aansluitingen voor de wasapparatuur.

Slaapkamer 4 aan de voorzijde heeft een wastafel en een ruime inloop-garderobekast.

TWEEDE VERDIEPING

Tijdens de verbouwing in 1976 is op de eerste verdieping een kleine kamer vervangen door een T-vormige overloop met raam op de achtertuin. Tevens is de vlizotrap vervangen door een vaste, hardhouten spiltrap.

Overal op de tweede verdieping is de dakschuinte benut om met schotten en deurtjes doorlopende bergruimte te creëren.

De trap komt uit op overloop 2 die dienst deed als speelruimte, met aan weerszijden slaapkamers. Op de overloop is een kast gemaakt voor de boiler. Desgewenst kan hier het voorraadvat worden geïnstalleerd voor een zonnecollector, die met het dak op het zuiden kan worden gecombineerd met zonnepanelen.

De ruime slaapkamers 5 en 6 hebben beide een dakkapel voor licht en zicht. Achter slaapkamer 6 is nog een ruime bergzolder met dakraam en volop bergruimte achter schotten. Deze kan bij de slaapkamer worden getrokken of, met dakkapel of balkonraam, dienstdoen als extra kamer of hobbyruimte.

TUIN RONDOM MET TERRASSEN

De riante en statige tuin ligt, inclusief de lange oprit, helemaal rondom. Rond de grote gazons zijn tal van borders en een keur aan volwassen, goed onderhouden en deels groenblijvende bomen en struiken. Naast statige coniferen staan er onder meer een plataan en beuk waar eekhoorns dol op zijn.

Aan de straatzijde is de metersdiepe voortuin omheind met een lange taxushaag. De voortuin loopt via de grote zijtuin door naar de achtertuin waardoor het geheel parkachtig aandoet. Voor- en zijtuin zijn met een hek afgescheiden van de achtertuin die daarmee geheel omheind is; wel zo veilig voor kinderen en huisdier(en).

Bij de woonkamer is een deels overdekt bestraat terras met zonwering en windscherm. Bij de praktijkvleugel is nog een bestraat terras met gemetselde borders, onder de met druif begroeide steigerhouten pergola. Vooral in de zomer is het daar voortreffelijk toeven in volkomen privacy, met het mooiste uitzicht op de tuin en zonsondergang. De druivenrank is tientallen jaren oud en levert dusdanig vrucht op dat de huidige eigenaar er zelf wijn van maakte.

Bij de majestueuze plataan achter in de achtertuin staat het tuinhuisje met een bijzondere geschiedenis. Het was vroeger een tbc-huisje dat op een serre heeft gestaan om er in quarantaine van de buitenlucht te kunnen genieten. De kinderen van de huidige eigenaren hebben het optimaal benut als speelhuisje.

Het achterste gedeelte is volop begroeid en daarmee een avontuurlijk speelbos voor kinderen. Ook zijn er mogelijkheden, na snoeien, voor bijvoorbeeld een groenten- en kruidentuin.
De tuin is achter begrensd door een schutting met poort. Deze geeft toegang tot het achterompad.

VRIJSTAANDE GARAGE EN INPANDIGE GARAGE

Aan het einde van de lange oprijlaan is de oprit verbreed voor 3-4 parkeerplaatsen die grenzen aan het tuinhek. Rechtdoor is de vrijstaande garage 1, inpandige garage 2 met elektrische deur is via de praktijkvleugel bereikbaar.

Garage 1, vrijstaand met oppervlakte van circa 21 m², is voorzien van een garagedeur, deur naar de tuin en een raam en is uitgebreid met een overkapping, voor stalling van bijvoorbeeld een aanhanger of tuinmachinerie.

Garage 2, inpandig met oppervlakte van circa 25 m², heeft een hondenluik en de voormalige gasopslag doet nu dienst als stalling voor afvalcontainers. Deze garage heeft een deur naar het terras onder de pergola en ramen die zicht geven op de achtertuin.

LOCATIE EN UITZICHT

De Weverstraat is een lokaal doorgaande weg, pal tegen het centrum van Nuenen. Aan de voorzijde kijkt het huis uit op deze lommerrijke straat en de Lavendelstraat in, voorbij de grote voortuin met lage taxushaag.

Aan de zij- en achterkant is het uitzicht volkomen groen, op de brede tuin. De privacy achter is optimaal. Vanuit huis en tuin zijn de kerktoren en een hoekje van appartementencomplex Raessenshof te zien.

Het sfeervolle centrum van Nuenen, met gevarieerde horeca, tal van winkels en onder meer cultureel centrum Het Klooster, museum Vincentre en het bekende Park, ligt op korte wandelafstand. Supermarkten, winkels, medische voorzieningen, basisschool en kinderopvang zijn er binnen handbereik. Het groene buitengebied, met onder meer natuurgebied Nuenens Broek, sportpark De Lissevoort en charmante landweg Boord zijn op korte wandel- en fietsafstand.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE DOCUMENATATIE MET PLATTEGRONDEN!!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.150.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1957
Bouwvorm
bestaande bouw

INDELING

Woonoppervlakte
321 m2
Perceeloppervlakte
2 120 m2
Inhoud
1 300 m3
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
E
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
verzorgd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand steen, inpandig, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
normaal
Onderhoud binnen
redelijk tot goed
Onderhoud buiten
redelijk tot goed
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Parklaan 54A
5613 BH Eindhoven


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.