Vlasstraat 20
SOMEREN

VOOR EEN SNELLE IMPRESSIE, BEKIJK DE VIDEO VAN CATO TV!

Op circa 20 autominuten van centrum Helmond en Weert, in unieke, groene woonomgeving aan de dorpsrand van Someren- Eind, aan rustige weg gelegen, in 2010 nieuw gebouwde rietgedekte woonboerderij met groots, multifunctioneel bijgebouw met vier-dubbele garage en fraai aangelegde tuin met overkapping, direct grenzend aan het buitengebied van Someren.

INNOVATIE EN DUURZAAMHEID

Zowel de woonboerderij als het bijgebouw zijn uitgevoerd met onderhoudsvrije aluminium deuren en raamkozijnen. Het gehele object is optimaal geïsoleerd middels dak-, vloer- en muurisolatie alsmede isolatieglas.

Zowel de begane grond als de eerste verdieping van de woonboerderij wordendoor het ClimaLevel vloerverwarmingssysteem geventileerd en gekoeld op een duurzame en innovatieve wijze waardoor de energiebesparing kan oplopen tot wel 70%. Door koud water door de vloerslangen te laten lopen, koelt de vloer en de ventilatielucht. Door deze toepassing kan de ruimte tot wel 7°C lager zijn dan de buitentemperatuur.

5 PLUSPUNTEN VAN DE ALLERMOOISTE WOONBOERDERIJ MET MULTIFUNCTIONEEL EN GROOTS BIJGEBOUW AAN DE DORPSRAND VAN SOMEREN

1. In 2010 nieuw gebouwd met riant bijgebouw, afgewerkt met oog voor detail en middels gebruik van onderhoudsvrije deuren en kozijnen, degelijke bouwmaterialen en optimaal isolatiepakket, tevens voorzien van alle hedendaagse luxe en comfort middels innovatief klimaatsysteem, energielabel A!

2. Buitengewoon fantastisch en vrij wonen op één van de allermooiste locaties aan de rand van Someren-Eind nabij de N266 Helmond -
Nederweert, met riant gevoel van ruimte en rust.

3. Groots multifunctioneel bijgebouw, momenteel in gebruik als zijnde vier-dubbele garage met ontspanningsruimte met bar op de begane grond en royale bergzolder op de verdieping, eenvoudig om te bouwen tot extra woon- en verblijfruimte

4. Ideaal object voor gezinnen met meerdere kinderen, huisdieren-liefhebbers, alsmede voor de combinatie van wonen en werken aan huis danwel wonen, werken en mantelzorg aan huis.

5. Op circa 10 autominuten van het NS station Maarheeze en circa 20 autominuten van centrum Helmond en centrum Weert, nog dichterbij zijn Someren, Asten en Lierop met historische dorpskernen en volop winkelvoorzieningen, horecagelegenheden, voortgezet onderwijs en diverse natuurgebieden

KENMERKEN

Bouwjaar: 2010
Perceeloppervlakte: 2753 m²
Gebruiksoppervlakte woonboerderij: ca. 245 m²
Gebruiksoppervlakte bijgebouw: ca. 170 m²
Totale gebruiksoppervlakte: ca. 415 m²
Inhoud woonboerderij: ca. 920 m³
Inhoud bijgebouw: ca. 700 m³
Inhoud woonboerderij en bijgebouw: ca. 1620 m³

INTRODUCTIE

Charmante en grootse woonboerderij met royale ontvangsthal en eiken houten trappenpartij, sfeervolle woonkamer met centrale inbouw-gashaard en oppervlakte van circa 50 m². Middels schuifdeuren naar riante leefkeuken met U-vormige op maat gemaakte inrichting en hoek-gashaard, oppervlakte van circa 25 m² en extra bijkeuken/wasruimte met stortkoker. Tevens zijn er een tweetal werk-/speel-/televisiekamers op de begane grond met een totale oppervlakte van circa 35 m² welke middels schuifdeuren zijn afgescheiden. Op eenvoudige wijze is hier op de begane grond een slaapkamer met badkamer te realiseren.

Op de verdieping is de ouderslaapkamer met eigen badkamer en inbouwkast alsmede drie kinderslaapkamers en een 2e complete en luxe badkamer met separaat toilet en de technische ruimte.

In 2010 is tevens het multifunctioneel bijgebouw gebouwd met volop parkeergelegenheid aan de voorzijde. Momenteel wordt het gebruikt als zijnde vier-dubbele garage met ontspanningsruimte op de begane grond met een riante bergzolder op de verdieping.

Gezien de ligging op het perceel, indeling, materiaalgebruik en isolatiepakket, is dit bijgebouw voor vele doeleinden te gebruiken (kangoeroewoning t.b.v. ouders of kinderen met zorgbehoefte, huisvesting au pair, beroep/praktijk aan huis, atelier c.q. galerie, dubbele garage etc.)

Het betreft een opmerkelijke en knappe woonboerderij met een heel eigen identiteit op een unieke woonlocatie en met een subliem hoogwaardig afwerkingsniveau, woonbeleving en comfort. Zowel de woonboerderij als het multifunctionele bijgebouw zijn geheel in stijl en met klasse gebouwd met oog voor detail. Het geheel biedt een optimaal woongenot middels grootte, indeling en gebruik van hoogwaardige en duurzame bouwmaterialen in combinatie met alle luxe, comfort en een uitstekend isolatiepakket.

INDELING BEGANE GROND

Via de riante oprit in klinker-sierbestrating met aangelegde, volwassen voortuin met beukenhagen en volop parkeergelegenheid op eigen terrein, heeft u toegang tot de entree van de woonboerderij en het bijgebouw met dubbele garage.

Via de voordeur bereikt u de ontvangsthal met garderobe-ruimte. De hal biedt toegang tot de riante woonkamer, een werkkamer aan de voorzijde, de bijkeuken en de meterkast. Tevens is er een open eiken houten trappenpartij naar de verdieping.

De sfeervolle, L-vormige woonkamer heeft een oppervlakte van circa 50 m² en is gelegen aan de linkerzijde van de boerderij. De woonkamer is voorzien van op maat gemaakte wandkasten en een extra brede gashaard. En is volop lichtinval via de vele raampartijen. Vanuit de woonkamer is er via de dubbele schuifdeuren met glas in lood toegang tot de keuken. Tevens is er via een schuifpui toegang tot de buiten-overkapping met een oppervlakte van circa 23 m²

De leefkeuken is aan de achterzijde gelegen en heeft een oppervlakte van circa 25 m². Er is een sfeervolle hoek-gashaard en een flinke provisiekast. Deze complete, luxe en op maat gemaakte keuken is uitgevoerd met een U-vormige keukeninrichting. De keuken is voorzien van A-merk inbouw-apparatuur: Falcon-Elan fornuis met inductiekookplaat en diverse ovens, een inbouw-afzuigkap, een combi-magnetron, een koelkast en een vaatwasser. Er is volop bergruimte in de diverse kasten, laden en de twee wand-servieskasten. Via de schuifpui aan de zijgevel is er toegang tot de buiten-overkapping en via de schuifpui aan de achtergevel is er toegang tot het zonneterras. Vanuit de keuken is er tevens toegang tot het portaal naar het toilet, de bijkeuken en de tuin.

Via het portaal is er toegang tot het gastentoilet met vrijhangend closet en fontein als ook tot de bijkeuken/wasruimte met inbouwkast.

De praktische bijkeuken/wasruimte heeft een oppervlakte van circa 12 m² en is voorzien van aansluitingen voor de wasmachine en de wasdroger. Er is een stortkoker vanuit de badkamer op de verdieping voor de was.

Aan de rechterzijde van de woonboerderij is een ruime speel-/televisiekamer als ook een werkkamer gesitueerd. Op eenvoudige bouwkundige wijze is hier, indien gewenst, een slaapkamer met badkamer te realiseren. De totale oppervlakte bedraagt circa 35 m².

Speel-/televisiekamer 1 is aan de achterzijde gelegen en heeft een afmeting van circa 5.14 x 3.58 m. Deze kamer is middels en-suite deuren met glas in lood en op maat gemaakte wandkasten afgescheiden van werkkamer 2.

Werkkamer 2 is aan de voorzijde gelegen en heeft een afmeting van circa 4.47 x 3.58 m. Deze kamer is eveneens uitgevoerd met op maat gemaakte wandkasten en is toegankelijk vanuit de ontvangsthal.

De woonkamer is uitgevoerd met massieve houten vloerdelen, de woonkeuken en de ontvangsthal met gebakken vloertegels, de speel-/ televisiekamer en de werkkamer zijn voorzien van een hoogwaardige laminaatvloer. De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming als ook van vloerkoeling en alle kamers zijn voorzien van een eigen thermostaat.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Via de open eiken trap in de ontvangsthal bereikt u de overloop op de eerste verdieping. Er is toegang tot vier slaapkamers, een badkamer, een separaat toilet met vrijhangend closet en de technische ruimte.

Ouderslaapkamer 3 heeft een afmeting van circa 4.73 x 4.05 m. Er is een inloopkast met volop hang- en legmogelijkheden in de schuinte van de kap. De slaapkamer is in directe verbinding met badkamer 1.

Badkamer 1 heeft een oppervlakte van circa 7 m² en is uitgevoerd met een inloopdouche met stortdouche en handdouche, een wastafel op wandmeubel, een vrijhangend closet en volop bergruimte in de schuinte van de kap achter de schuifkasten. Deze badkamer is uitgevoerd met een handdoekradiator, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels het raam. Er is er vloerverwarming en vloerkoeling.

Slaapkamer 4 heeft een oppervlakte van circa 10 m² en is aan de achterzijde gelegen, de slaapkamer is voorzien van een dakkapel.

Slaapkamer 5 heeft een oppervlakte van circa 11 m² en is eveneens aan de achterzijde gelegen. Er is volop bergruimte achter de maatwerk schuifkasten in de schuinte van de kap.

Slaapkamer 6 heeft een oppervlakte van circa 12 m² en is aan de voorzijde gelegen. Er is volop bergruimte achter de maatwerk schuifkasten in de schuinte van de kap.

De complete en luxe badkamer 2 is centraal aan de achterzijde gelegen en voorzien van een nostalgisch ligbad op pootjes, een royale inloop-douche met stort- en handdouche en een tweetal karakteristieke wastafels op zuil. Evenals de rest van de verdieping is ook deze badkamer uitgevoerd met vloerverwarming en vloerkoeling, mechanische ventilatie en natuurlijke ventilatie middels het dakraam. Er is een stortkoker voor de was, welke uitkomt in de bijkeuken op de begane grond.

De technische ruimte bevat de opstelling van de cv-combi-ketel (Daalderop Combifort 2010 HR) en een boiler (Combi Connect 150, 2010). De gehele verdieping is voorzien van een hoogwaardige laminaatvloer met vloerverwarming als ook vloerkoeling. Alle kamers zijn voorzien van een eigen thermostaat. De wanden zijn voorzien van stucwerk. De plafonds zijn eveneens voorzien van stucwerk en inbouwspots. Alle binnendeuren zijn uitgevoerd als massieve houten stompe paneeldeuren met houten binnendeurkozijnen, architraven en identiek deurbeslag.

INDELING TWEEDE VERDIEPING

Via het luik met vlizotrap op de overloop is er toegang tot de bergzolder, over de volle breedte van de woonboerderij. Hier is tevens de opstelling van de mechanische ventilatie-unit.

BIJGEBOUW BEGANE GROND

Dit multifunctionele bijgebouw is eveneens gebouwd in 2010 en gelegen aan de rechterzijde van de perceel. Het is rechtstreeks bereikbaar via de oprijlaan vanaf de voorzijde als ook via een tweetal loopdeuren in de zijgevel. Het geheel wordt gekenmerkt door eigen voorzieningen ten behoeve van gas (eigen cv-combi ketel, 2010), water, elektra, et cetera. Dit bijgebouw is voorzien van vloerverwarming en optimaal geïsoleerd middels dak-, vloer-, muurisolatie en isolatieglas.

Momenteel wordt de begane grond gebruikt als garage voor vier auto’s en als ontspanningsruimte met een bar voor feesten en partijen. Er is tevens een eigen toilet op de begane grond. Op de verdieping is volop bergruimte.

Gezien de ligging op het perceel, de indeling, het materiaalgebruik en het isolatiepakket, is dit multifunctionele bijgebouw voor vele doeleinden te gebruiken:

- als zijnde tandem- of kangoeroewoning, ten behoeve van mantelzorg
voor inwonende ouders danwel kinderen met extra zorgbehoefte
- woonruimte kindermeisje, au pair
- atelier- c.q. galerieruimte (kunstenaar, schilder etc.)
- kantoor- c.q. praktijkruimte (tandarts, fysiotherapie, logopedie etc.)
- oorspronkelijke functie als dubbele garage met feestruimte

De totale oppervlakte van de begane grond bedraagt circa 125 m². De garage is voorzien van een tweetal elektrisch bedienbare, segmentaal deuren. Tevens is er de voorzijde van de garage volop parkeergelegenheid voor meerdere auto’s op eigen terrein.

BIJGEBOUW EERSTE VERDIEPING

Middels de steektrap achterin in de garage, is er toegang tot de 1e verdieping. Hier is een royale bergzolder ten behoeve van opslagruimte.

TUIN RONDOM

De volwassen tuin aan de achterzijde en aan de linkerzijde is fraai aangelegd en geheel omheind. De tuin is circa 25 meter diep en circa 48 meter breed, op het zuidwesten gelegen en optimaal privacy biedend oftewel zonder enige inkijk.

Over de volle breedte van de woonboerderij is een zonneterras in sierbestrating aangelegd. Aan de linkerzijde is een heerlijke overkapping, welke bereikbaar is vanuit de leefkeuken als ook vanuit de woonkamer.

LOCATIE EN UITZICHT

Deze fraaie woonboerderij met bijgebouw, is gelegen aan de rand van Someren-Eind. De ligging is ideaal, op een rustige locatie en toch binnen enkele minuten van het centrum van Someren met alle dagelijkse voorzieningen.

Basisschool de Vonder is op circa 3 fietsminuten gelegen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar vinden daar onderwijs op maat. Met ongeveer 150 leerlingen is het een relatief kleine school en daarmee groot in kwaliteit en betrokkenheid.

In Someren wordt het landelijke leefgenot gecombineerd met praktische voorzieningen; Albert Heijn, Lidl, Action, Hema, Kruidvat, Blokker, de bakker, kapsalon, kledingzaken, restaurants alsmede diverse culturele- en sportvoorzieningen, zijn binnen 10 autominuten te bereiken.

Het centrum van Eindhoven is goed en eenvoudig bereikbaar in circa 30 autominuten via de A67. Het NS-station van Maarheeze is op circa 10 autominuten en op circa 30 fietsminuten gelegen.

SOMEREN-EIND EN OMGEVING

Someren-Eind is een dorp en onderdeel van de gemeente Someren. Someren bestaat uit de kernen Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. Someren ligt centraal tussen de gemeentes Eindhoven, Weert en Helmond.

Het inwonersaantal op 1 januari 2021 in de gemeente Someren was 19.418.

Someren is een uitgestrekte, geïndustrialiseerde, plattelandsgemeente met circa 18.450 inwoners. Er zijn vele voorzieningen aangelegd, zoals wandel- en fietspaden, mountainbikeroutes, ruiterroutes en picknicktafels.

Naast het vele natuurschoon zijn er in de karakteristieke kerkdorpen ook verschillende molens, kapelletjes en andere fraaie monumenten te zien. Het beschermd dorpsgezicht De Boomen en de koepelkerk te Lierop, het natuurtheater De Donck, en het gezellige centrum van Someren met zijn bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard.

VOOR DE UITGEBREIDE VERKOOPINFORMATIE EN PLATTEGRONDEN, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE !

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.100.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2010
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, landelijk gelegen

INDELING

Woonoppervlakte
415 m2
Perceeloppervlakte
2 753 m2
Inhoud
1 620 m3
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
A
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel, gasboiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand steen, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
goed tot uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers