Houtens 7 & 9
SON EN BREUGEL

De rechterhelft van de boerderijwoning op nummer 9 is een royaal, groots woonhuis. Ernaast, op nummer 7, is de bouw volledig voorbereid op nog een complete woning, met ruimte voor woonkamer, keuken en bijkeuken, garage, vier slaapkamers, badkamer en bergzolder. Momenteel wordt nummer 7 gebruikt als stalling voor auto's. Echter nummer 7 kan dan ook dienstdoen als tweede woning, bijvoorbeeld als kangoeroe- ofwel mantelzorgwoning voor hulp- of zorgbehoevende familie of als gastenverblijf. Er een bedrijf vestigen kan ook. Dankzij het grote aantal (slaap)kamers en de ruimte, ook buiten, is deze woonboerderij zeer geschikt voor een groot en/of samengesteld gezin. Ook zijn er nog eventueel mogelijkheden tot uitbreiding aan de achterzijde.

Deze bijzondere woonboerderij is feitelijk twee woningen inéén. De huidige eigenaren waren destijds opdrachtgevers voor de bouw. In hun indeling, in samenspraak met hun architect, hebben ze alle opties opengehouden. In de praktijk betekent dat: mogelijkheden te over. De huidige eigenaar is zelf altijd in de bouw werkzaam geweest, de kinderen ook, en dat laat het riante huis zeker zien: “We hebben samen met onze architect het ontwerp en de indeling gemaakt. Ik heb zelf met onze zoons meegeholpen in de afbouw. Ruw- en afbouw zijn helemaal in eigen beheer gedaan.”

Hun betrokkenheid vertaalt zich in louter duurzame materialen die met precisie en vakkundig zijn toegepast. Ook technisch is deze woonboerderij superieur, met onder meer zonnepanelen voor complete elektriciteitsvoorziening, vloerverwarming op hoogwaardige isolatie en heteluchtverwarming over de gehele begane grond van Houtens 9. Er is een thermo-air ketel voor luchtverwarming en luchtbehandeling met warmteterugwinning.

Vooral uit fraaie details spreekt liefde voor het bouwvakmanschap, zoals sierlijsten op plafonds, architraven rond de massieve deuren en bijzondere metseltechnieken in het klassieke gevelmetselwerk, zoals muizentand en vlechtwerk.

Buiten biedt het perceel rondom zowel ruimte als privacy. In rustieke boerderijstijl zijn strakke gazons, perken en plantsoenen aangelegd aan en bij de ronde en doorlopende oprijlaan met kinderkopjes. Rondom staan sierhekken en volwassen groen, waaronder leiplatanen, beuken- en taxushagen. De gehele achtertuin is afgesloten, dus huisdieren en (klein)kinderen kunnen veilig buiten spelen.

Deze dubbele woonboerderij is een bezichtiging zeer zeker waard, om een optimaal beeld te krijgen van de ruimte én de vele mogelijkheden.

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE (DUBBELE) WOON-BOERDERIJ

1. Landelijk gelegen op een perceel van maar liefst bijna vijfduizend vierkante meter, aan de rand van Son en van villawijk Het Zand.

2. Uitzonderlijk degelijk gebouwd en afgewerkt, met de allerbeste materialen. Bijzonder duurzaam door hoge isolatiewaarden en zonnepanelen.

3. Huisnummer 9 is een riant en comfortabel woonhuis. Huisnummer 7 is in gebruik als enorme hobbyruimte en garage met een grote verdieping en zolder, geheel voorbereid en geconstrueerd als tweede woning. Mantelzorgwonen, een gasthuis of bedrijf aan huis zijn eenvoudig mogelijk te maken, extra bijgebouwen zijn ook nog te realiseren.

4. Aandacht voor de totale ruimte: bijna 2500 kubieke meter inhoud en een gebruiksoppervlakte van ruim 650 vierkante meter. Er zijn maar liefst zeven slaap- en werkkamers, twee ruime badkamers en drie aparte toiletten.

5. Volwassen tuin rondom, met oprijlaan aan de voor- en zijkant, strakke gazons en veel statig groen voor optimale privacy en een groots en fijn uitzicht.

KENMERKEN

Bouwjaar: 1998
Perceeloppervlakte: 4950 m²
Oppervlakte Houtens 9 (begane grond en 1e verdieping, in gebruik als woonruimte): circa 336 m²
Oppervlakte Houtens 7 (begane grond en 1e verdieping, in gebruik als garage/berging, opslag en multifunctionele ruimte): circa 222 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte (2e verdieping, in gebruik als bergzolder Houtens 7 & 9): circa 80 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping achtertuin bij Houtens 9): circa 18 m²
Totale oppervlakte Houtens 7 & 9: circa 656 m²
Inhoud woonboerderij (conform meetcertificaat): circa 2315 m³

INDELING

Dit bijzondere pand uit 1998 is met hoogwaardige materialen en oog voor detail gebouwd. Het telt zeven slaapkamers, twee badkamers, drie toiletten, een L-vormige woon- en eetkamer en een leefkeuken met bijkeuken.

Huisnummer 7 is in aanleg gebouwd als tweede woning of bedrijfsruimte, en is nu in gebruik als hobby- en opslagruimte.

De rustieke tuinen rondom hebben uitstekend onderhouden, volwassen groen. Bij de dubbele terrasdeuren in de woonkamer is een ruim terras met grote, vaste parasol. Er ligt ook een overkapt en ommuurd terras met terrasverwarming, dus buiten verblijven is het gehele jaar mogelijk.

BEGANE GROND

ONTVANGSTHAL
De centrale hal met dakkapel voor invallend daglicht is uitgevoerd met een vide en balustrade. De ambachtelijke eikenhouten trap loopt door in de vide. Naast het ruime toilet met buitenraampje en wastafel is de meterkast.

DE WOON- EN EETKAMER
Via de dubbele deur met facetgeslepen glas komt u in de ruime L-vormige living met ramen rondom en dubbele, openslaande terrasdeuren voor veel licht. Middelpunt in de comfortabele zitkamer is de knusse gashaard die is gevat in een fraaie, doorlopende schouwpartij in Beauvallon, een Franse zandsteen. Passend bij de haard zijn de klassieke plafonds met sierlijsten en geïntegreerde spots.

DE LEEFKEUKEN
De grote leefkeuken is tijdloos ingericht met volhouten kastdeuren in esdoorn, zwart granieten werkbladen, dubbele RVS-spoelbakken en geïntegreerde spots in plafond en keukenopbouw. Alle inbouwapparatuur is aanwezig: inductiekookplaat, RVS design afzuigkap, koelkast, vaatwasser en combi-oven. De Indische leisteenvloer (Peacock) is hier naad- en drempelloos doorgelegd. De drie ramen in boerderijstijl geven zicht op de achtertuin en laten veel daglicht binnen. De keuken geeft direct toegang tot de grote, afgesloten provisiekast die helemaal is betegeld en voorzien van schappen rondom; makkelijk voor voorraden en keukenapparaten.

TUSSENPORTAAL
Via de keuken komt u in een tussenhal met deur naar de achtertuin en het overdekte terras. Hier is ook een apart tweede toilet met fonteintje; ideaal voor zomerse dagen of bij het werken in de tuin. In de afgesloten werkkast met veel opbergruimte is ook de unit voor de vloerverwarming verwerkt.

DE BIJKEUKEN
Achter dit tussenportaal ligt de grote, geheel betegelde bijkeuken met de kenmerkende boerderijramen, uitstortgootsteen, ruimte en aansluitingen voor wasmachines en droger. Hier zijn de systemen voor ventilatie, luchtbehandeling (met filter) geïnstalleerd.

SLAAPKAMER 1
Vanuit de ontvangsthal leidt een gang met garderobenis naar een zeer ruime kamer die dienst kan doen als slaap- of werkvertrek. Vanwege de ligging aan de gang naar de hal is deze kamer ook zeer geschikt als ruimte voor praktijk aan huis; cliënten komen immers niet in het huis zelf. De kamer is uitgerust met een grote kastenwand over de volle lengte, voor bijzonder veel opbergruimte.

BADKAMER 1
In de grote kamer is de deur naar de badkamer op de begane grond. Deze smaakvol betegelde badkamer heeft een boerderijraam, een schuin geplaatst ligbad, een aparte douche met douchewand van glas en aluminium, een badkamerkast en een wastafel.

SLAAP-/WERKKAMER 2
De gang vanuit het tussenportaal eindigt bij de tweede grote kamer op de begane grond. Werken, slapen, spelen, studeren, musiceren, praktijk houden, hobby beoefenen; deze ruime kamer is multifunctioneel, heeft een fraaie lichtinval en uitzicht dankzij het grote koetshuisraam. De kamer is bovendien uitgerust met een eigen wastafel.

INDELING EERSTE VERDIEPING

Via de statige eikenhouten trap bereikt u de vide op de eerste etage, die geheel is voorzien van eikenhouten parket. Achter de handgemetselde nissenmuur ligt de gang naar twee kamers die nu ingericht zijn als eetkeuken en biljartkamer. Deze ruimtes kunnen, met de slaapkamer(s) en de badkamer verderop in de gang, eenvoudig dienstdoen als inpandig appartement, dus zelfstandige (in)woonruimte voor een studerend (klein)kind of zorg- of hulpbehoevende familie.

SLAAPKAMER 3
De gang op de bovenverdieping eindigt in de royale slaapkamer over de volle diepte van het huis. In het plafond is het luik weggewerkt voor de vlizotrap naar de bergzolder. Bijzonder aan deze kamer is, naast de royale ruimte en weer de fraaie eikenhouten vloer, de dakkapel met twee ramen voor volop daglicht en uitzicht op de achtertuin. Helemaal speciaal is de set van twee identieke inloopkasten! Die maken handig gebruik van de dakschuinte en bieden meer dan voldoende aparte garderoberuimte voor twee personen.

SLAAPKAMER 4
Deze kamer heeft een raam in de dakschuinte met zicht op de achtertuin en een wastafel/wasmachineaansluiting. De vloer is voorzien van onderhoudsvrij en makkelijk te reinigen laminaat. Dat maakt de kamer ideaal voor kinderen of hobby.

SLAAPKAMER 5
Deze kamer, die de dakkapel deelt met wat nu een aparte keuken is, ligt over de volle diepte van de woonboerderij. De zeer royale kamer is multifunctioneel (nu in gebruik als biljartkamer, voorheen als woonkamer voor inwoners). De schuinte aan de noordzijde leent zich prima voor het realiseren van een kastenwand met veel opbergruimte. Dankzij ramen in twee wanden is er ruim voldoende daglicht en zicht op de zij- en achtertuin. Ook deze kamer is voorzien van het doorlopende eikenhouten parket dat zowat de gehele bovenverdieping kenmerkt.

KEUKEN 2/SLAAPKAMER
Deze kamer is nu uitgerust met een compleet geoutilleerde en luxe keuken en biedt makkelijk ruimte aan een eettafel. De dakkapel, gedeeld met de ernaast gelegen grote kamer, geeft veel daglicht en uitzicht over de achtertuin.

SLAAPKAMER 6
Tegenover slaapkamer 4 ligt nog een ruime kamer, eveneens met groot kiepraam in de dakschuinte. De vloer is voorzien van onderhoudsvrij en eenvoudig te reinigen laminaat.

BADKAMER 2
Deze extra en ruime badkamer is even tijdloos ingericht als de badkamer op de begane grond, met ligbad, aparte douchecabine, wastafel, fraaie vloertegels, betegeling tot aan het plafond, ingebouwde spots en een groot kiepraam in de dakschuinte.

TOILET 3
Naast slaapkamer 6 is het derde toilet, dus apart van de badkamer. Ook deze wc is uitgerust met een fonteintje en bovendien ventilatie.

CV-RUIMTE
Naast de keuken ligt de aparte cv-ruimte. Daar zijn de cv-combiketel en het leidingwerk voor onder meer de luchtbehandeling en zonnepanelen ondergebracht, terwijl er ruim voldoende ruimte is voor opslag en het opbergen van spullen.

TWEEDE VERDIEPING

Over de gehele lengte van deze woonboerderij – dus zowel boven nummer 9 als nummer 7 – is een via vlizotrap(pen) bereikbare bergzolder op stahoogte, onder de geïsoleerde dakkap.

GARAGE EN SCHUUR

Huisnummer 7 is momenteel in gebruik als schuur, garage en hobbyruimte, met opslag op de eerste verdieping en een bergzolder.

HOUTENS 7

Het hobby- en opslaggedeelte van deze woonboerderij is feitelijk een tweede woning. Zowel constructief (met draagmuren en stalen balken) als qua aansluitingen en afvoeren is dit gedeelte geheel voorbereid om vergunningsvrij afgewerkt te worden als tweede huis met keuken, wc, woon- en eetkamer met inwendige erker, vier slaapkamers, badkamer en bergzolder. De indeling op de eerste verdieping is overigens nog vrij naar eigen smaak en voorkeuren.

Ook nummer 7 is voorzien van gevel- en dakisolatie en bijzonder metselwerk in de buitengevels. De vloer is uitgevoerd in MBI betonstenen gelegd op zandpakket. De constructie en voorbereidingen zijn vastgelegd op de bouwtekeningen. Daarmee is dit gedeelte bijzonder geschikt als mantelzorg- of gastenwoning of als grote praktijk- of bedrijfsruimte aan huis.

TUIN RONDOM

De buitenruimte is fraai en volledig afgewerkt met hoogwaardige en vakkundig gelegde sierbestrating en tuinverlichting. De beregeningsinstallatie met sensoren is volautomatisch, in drie sectoren en gebruikt grondwater uit eigen bron.

De voortuin is omheind met sierhekwerk en een dubbele, elektrische toegangspoort met intercom die vanuit de entreehal te bedienen is. De ronde oprijlaan met kinderkopjes, centraal perk met volwassen groen en buxus- en taxushagen leidt naar de voordeur en naar de drie parkeerplaatsen voor gasten. Links om het huis gaat deze laan verder, naar meer parkeerruimte achterin en de royale achtertuin op het zuiden.

Dankzij de beukenhaag naast het grote gazon en het hekwerk met begroeiing dat voor- en achtertuin scheidt, is de achtertuin volledig afgesloten; dat biedt privacy én is een veilig idee voor buiten spelende huisdieren en (klein)kinderen.

TWEE TERRASSEN

De dubbele openslaande terrasdeuren in de eetkamer geven direct toegang tot het ruime terras op het zuiden. Naast een rotspartij is er een grote, in de bestrating verankerde parasol die ook als overkapping dienstdoet. Ernaast, ter hoogte van het tussenportaal is een rustiek overkapt en ommuurd terras gemaakt, met nissen in de handgemetselde muur voor uitzicht op de achtertuin. Er hangen twee elektrische terrasverwarmers, dus het is er 365 dagen per jaar goed toeven in deze knusse buitenruimte.

LOCATIE EN UITZICHT

Deze vrijstaande woonboerderij ligt aan de rand van Son en villawijk Het Zand, aan een charmante en rustige landweg (alleen bestemmings- en fietsverkeer) met volwassen bomen en vrijstaande huizen. Rechts is een weiland, links staat een eveneens vrijstaande woning. De achtertuin op het zuiden kijkt uit op de volwassen bomen in de tuin van de achterburen en op het groene beekdal, het groengebied rond de Grote Beek. De riante tuin met fraaie rotspartijen, strakke gazons en diverse perken is omringd door volwassen groen voor alle privacy.

De woonboerderij ligt landelijk en toch centraal, met belangrijke verbindingen en bestemmingen binnen een autokwartier:
- Binnen drie minuten naar de A50-oprit
- Naar hartje Eindhoven: 15 autominuten
- Naar Eindhoven Airport: 14 minuten
- Naar Technische Universiteit Eindhoven: 12 minuten
- Naar ASML: 18 minuten
- Naar Catharina Ziekenhuis: 13 minuten

SON EN BREUGEL EN OMGEVING

De gemeente Son en Breugel ligt ten noordoosten van Eindhoven in Brainport en de metropoolregio Eindhoven.

Het gezellige en groene dorp rond het riviertje de Dommel en aan het kanaal heeft een goed uitgerust centrum met veel parkeerruimte, winkels, boetieks, diverse horeca, waaronder enkele uitstekende restaurants, en tal van andere voorzieningen. Son en Breugel kent een rijk verenigings- en sportleven.

VOOR DE COMPLETE INFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 1.350.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1998
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
416 m2
Perceeloppervlakte
4 950 m2
Inhoud
2 315 m3
Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
7
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
A
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, zonneterras
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
inpandig, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.