Deurhof 5
WAALRE

Deze uit 1925 stammende boerderij is in 2005-2006 compleet verbouwd tot een heerlijk huis om in te wonen en te leven, met heel veel licht, ruimte en tegelijk een warme sfeer. Aan de binnenzijde is de boerderij geheel vernieuwd, met de originele bouw en indeling als uitgangspunt. De buitengevels zijn in tact gebleven, wat het huis een authentieke uitstraling geeft. Een praktische en sfeervolle woning die voor diverse doeleinden geschikt is.

Deze woonboerderij voldoet aan alle moderne eisen die worden gesteld aan comfort en duurzaamheid. Vloeren, dakvlakken en muren zijn uitstekend geïsoleerd en de 24 zonnepanelen op het dak van de garage en het bijgebouw leveren een belangrijke bijdrage aan de stroomvoorziening waardoor het stroomverbruik opmerkelijk laag is. Het zwembad in de zonnige, groene achtertuin wordt verwarmd via solarmatten met warmteslangen op het bijgebouw met douche en kleedruimte.

Het gehele dak, alle vloeren en het algehele installatiewerk van de woonboerderij zijn in totaliteit vernieuwd. De keuken, bijkeuken, hal, voormalige stal, badkamers en toiletten hebben vloerverwarming. Alle kamers zijn voorzien van internet- en tv-aansluiting.

Bij de verbouwing zijn veel oorspronkelijke elementen behouden, waaronder het terrazzo aanrechtblad en de schuifdeuren in de keuken, de balustrade van de vide en de kasten in de slaapkamers. Oude materialen zijn op een bijzondere manier hergebruikt. Zo kregen oude plafondbalken een nieuwe bestemming als keukenkasten en is het bijgebouw in de tuin opgetrokken uit bakstenen (rijnformaat) van de oude boerderij.

De voormalige stal is verdeeld in een inpandige (dubbele) garage en een aangebouwde garage/berging, met voldoende ruimte om twee auto’s binnen te kunnen parkeren en ook nog eens een caravan te stallen. En dan is er ook nog voldoende ruimte voor bijvoorbeeld een werkbank. De oprit naast het huis geeft buiten eveneens volop parkeergelegenheid.

De voormalige boerderij is in 2011 onderdeel geworden van een nieuwe, jonge, waterrijke woonwijk, gebouwd in dorpsstijl en met veel speelvoorzieningen. De wijk ligt zeer gunstig en op fietsafstand ten opzichte van bijvoorbeeld ASML, de High Tech Campus en het Maxima Medisch Centrum. De snelwegen A2 en A67 zijn binnen enkele autominuten te bereiken.

VIJF PLUSPUNTEN VAN DEZE NIEUW GEBOUWDE BOERDERIJWONING MET BUITENZWEMBAD

1. Grootse, lichte en sfeervolle woonboerderij in groene, jonge woonwijk nabij waterplas De Meeris.

2. Compleet verbouwd en gemoderniseerd aan de binnenzijde in 2006 met eigentijds, energiezuinig en duurzaam comfort en vele authentieke stijl-details.

3. Verrassend veel leefruimte, ideaal voor een groot gezin met multifunctionele mogelijkheden, ook voor praktijk of kantoor aan huis, circa 1500 m³ inhoud met circa 420 m² gebruiksoppervlakte.

4. Heerlijke tuin met buitenzwembad, apart bijgebouw met kleedruimte en buitendouche alsmede een flinke overkapping.

5. Veel voorzieningen in de nabijheid en uitstekend bereikbaar, op fietsafstand van MMC, ASML en de High Tech Campus. De A2 en Eindhoven op 10 minuten autorijden en België, Duitsland en Maastricht makkelijk bereikbaar.

KENMERKEN

Bouwjaar: 1925, in 2006 compleet gemoderniseerd, buitengevels zijn behouden
Isolatie: dak-, vloer-, muurisolatie en isolatieglas
Perceeloppervlakte: circa 1114 m²
Woonoppervlakte: circa 354 m²
Oppervlakte overige inpandige ruimte: circa 76 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (overkapping): circa 30 m²
Totale oppervlakte: circa 460 m²
Inhoud woonboerderij (conform meetcertificaat): circa 1490 m³

INDELING

Praktisch, puur, licht en warmte zijn de kernwoorden van dit ruime familiehuis, dat in 1925 werd gebouwd als boerenbedrijf met koeienstal. De tuin met robuuste overkapping en zwembad met aparte kleedruimte staan garant voor veel mooie familiemomenten.

In 2005/2006 is vanaf de fundering aan de binnenzijde alles opnieuw opgebouwd tot een comfortabel en sfeervol woonhuis. De woonboerderij telt vijf slaapkamers, twee badkamers, een dubbele garage en de royale woonkeuken als kloppend hart van het huis. Twee vides zorgen voor een ruimtelijk effect. Op de bovenste verdieping bevindt zich een bergzolder. Aan de linkerzijde is een multifunctionele ruimte van circa 50 m² die gebruikt wordt als dubbele inpandige garage. Het huis is zo ontworpen dat het eenvoudig in twee woningen kan worden gesplitst. Tijdens de verbouwing is dit het woongedeelte geweest en vandaar dat er vloerverwarming als ook aansluitingen voor telefoon, televisie en internet aanwezig zijn. De originele constructiebalk uit 1925 is een opvallend en karakteristiek element.

BEGANE GROND

ENTREE
Wanneer u via de voordeur in de authentieke voorgevel het huis binnenkomt, wordt u verrast door de hoge, lichte gang met vide, die begane grond en eerste verdieping met elkaar verbindt tot een open geheel. Onder de trap bevinden zich twee deuren naar de kelderkast en de garderobe. Deze laatste is voorzien van alle aansluitingen om te worden omgebouwd tot een extra gastentoilet. De stijlvolle dambord gelegde zwart-wit tegels komen terug in alle tegelvloeren in het huis.

DE WOONKAMER
Blikvanger in de L-vormige living met houten vloer is de grote zandstenen schouw met open haard. Het glas- en ramenspel en de openslaande deuren in combinatie met de hoge plafonds, geven de woonkamer licht en lucht, terwijl de schouw zorgt voor een knusse, intieme sfeer. Met de witte houten shutters kunt u de lichtinval naar wens temperen of juist optimaal benutten.

DE KEUKEN
De leefkeuken is het kloppend hart van het huis, met volop ruimte voor het hele gezin plus vrienden en familie. De spekstenen houtkachel laat de oude boerderijsfeer herleven en biedt naast comfortabele warmte ook praktische mogelijkheden voor slow cooking.

Het lange keukenblok met authentiek terrazzo aanrechtblad bevat een 5-pits fornuis met oven. De oude balken uit het dak zijn verwerkt tot in het oog springende keukenkastjes. Die vormen een fraai contrast met de opvallende, industriële kraan in de wasbak. Ook vanuit de keuken geven openslaande deuren toegang tot de tuin. De zwart-witte tegels met vloerverwarming accentueren het boerderijgevoel.

WERK-/SPEEL-/STUDIERUIMTE
Vanuit de keuken bieden originele schuifdeuren toegang tot een
kamer-en-suite die zich uitstekend leent als werk-/ speel- of studieruimte. De twee ramen geven uitzicht op de voortuin.

PORTAAL MET METERKAST EN TOILET
Via de keuken komt u in een portaal die toegang biedt tot het toilet, de meterkast met opslagruimte en de tweede keuken, allen voorzien van dezelfde zwart-wit tegelvloer met vloerverwarming. Ook hier zijn de zware constructiebalken weer een belangrijke eyecatcher.

BIJKEUKEN
De muren van de tweede keuken zijn betegeld met frisse wit/blauwgrijze tegels. Het huis is tijdens de verbouwing zo ontworpen dat er eenvoudig twee zelfstandige woningen van te maken zijn. De huidige bijkeuken biedt alle mogelijkheden om in dat geval te worden gebruikt als volwaardige keuken. Nu doet deze ruimte vooral dienst als bijkeuken met ruimte voor wasmachine en droger. De hal heeft een deur naar de tuin, die uitkomt onder de overkapping. Aan de voorzijde kan eenvoudig een extra raampartij of ingang worden gemaakt: achter de gestucte binnenmuur bevinden zich nog de oude staldeuren.

INDELING EERSTE VERDIEPING

We nemen u weer even mee terug naar de hoge, open hal bij de voordeur. Links bevindt zich de dichte houten trap naar de eerste etage. Die leidt naar een 12 meter lange gang met aan het begin een vide die uitkijkt op de voordeur. De oorspronkelijke houten verdiepingsvloer is vervangen door een stevige betonnen variant en door de houten vloerdelen op de gang en in alle slaapkamers, is het authentieke karakter bewaard gebleven. Op deze verdieping zijn vijf royale slaapkamers – allen geschikt voor een tweepersoonsbed - twee badkamers en aan het eind een zeer ruime hobbykamer/multifunctionele ruimte.

SLAAPKAMER 1
De master bedroom is voorzien van twee inbouwkasten met deuren van het voormalige dakbeschot en biedt direct toegang tot badkamer 1.

BADKAMER 1
Het vrijstaande ligbad op pootjes springt direct in het oog in deze lichte badkamer, die behoort bij de master bedroom. Daarnaast is de badkamer voorzien van een ruime inloopdouche en twee stijlvolle stalen waskommen. Het Velux-dakraam zorgt voor extra lichtinval en waarborgt tegelijk de privacy. De witte tegels met blauwe accenten zorgen voor een lichte, frisse uitstraling. Naast de ingang via de slaapkamer is er ook een ingang via de overloop.

TWEEDE SLAAPKAMER
De slaapkamer direct links van de trap ligt aan de voorkant van het huis en heeft twee ramen, waarvan een Velux-dakraam voor extra licht. Van hieruit is de waterplas verderop in de wijk zichtbaar.

DERDE SLAAPKAMER
Deze meer vierkante slaapkamer ligt naast de tweede slaapkamer, aan de kopse kant van het huis en heeft eveneens een groot raam en een Velux-dakraam.

VIERDE SLAAPKAMER
Aan de achterzijde van het huis ligt slaapkamer 4. Ook deze is voorzien van de kenmerkende houten vloerdelen. Opvallend aan deze kamer is dat de originele brandmuur met gebakken stenen zichtbaar is gemaakt.

VIJFDE SLAAPKAMER
Tussen slaapkamer 4 en de tweede badkamer in, ligt deze langwerpige slaapkamer met uitzicht op de tuin en het zwembad. Ook deze kamer wordt gekenmerkt door de zichtbaarheid van de originele brandmuur.

BADKAMER 2
Recht tegenover badkamer 1 ligt deze extra 2e badkamer met een frisse, vrolijke uitstraling door de witte tegels met oranje accenten en de lange metalen wasbak met maar liefst vier kranen. Ook deze badkamer heeft een grote inloopdouche en natuurlijk daglicht.

TWEEDE TOILET
Badkamer 2 heeft een uitsparing waarin een apart toilet is gemaakt met een eigen ingang via de gang. Perfect voor een gezin met meerdere kinderen.

OVERLOOP
De ruim 12 meter lange overloop geeft niet alleen toegang tot alle slaap- en badkamers, maar verbindt ook de twee delen waaruit het huis bestaat. De fraaie lange zichtlijn komt uit in de grote hobbyruimte boven de dubbele garage / berging.

HOBBY- / MULTIFUNCTIONELE RUIMTE
Aan het einde van de gang bevindt zich een grote multifunctionele ruimte die door de vide hoog en open oogt. Deze kamer is geschikt voor uiteenlopende functies, zoals tv-kamer, speelkamer, fitnessruimte, muziekkamer of chillruimte. De vide met balustrade en ‘bordes’ geeft op speelse wijze toegang tot de bergzolder met twee compartimenten op de 2e verdieping. De houten trap links achterin leidt naar de inpandige garage op de begane grond.

INPANDIGE (DUBBELE) GARAGE C.Q. MULTIFUNCTIONELE RUIMTE

Werken, spelen, praktijk houden, hobby beoefenen of als extra garage voor auto’s of motor: deze riante ruimte compleet met televisie-/internet-/ en telefoonaansluiting is multifunctioneel. De praktische betonnen vloer maken deze ruimte ook zeer geschikt om overdekt een feest te geven. Dankzij de openslaande deuren aan de voorkant is er een eigen entree. De deur aan de achterzijde biedt toegang tot de tuin. In de hoek aan de voorzijde bevindt zich de houten trap naar de eerste etage. Op eenvoudige wijze is hier een 2e woning c.q. appartement te realiseren. Voorzieningen zijn reeds aanwezig.

GARAGE C.Q. BERGING

Naast de multifunctionele ruimte is een extra garage c.q. berging aangebouwd. Deze is weliswaar niet binnendoor bereikbaar, wel via de eigen ingangen aan de voor- en achterzijde van het huis. Net als de naastgelegen ruimte is ook deze aanbouw behalve de vloer volledig geïsoleerd. De garage is geschikt om een grote camper of caravan te stallen. De op maat gemaakte deuren zijn hier speciaal op afgestemd. Naast een caravan blijft er nog een voldoende ruimte over voor bijvoorbeeld een werkplaats. Op het dak van deze garage/berging liggen maar liefst vierentwintig zonnepanelen die zorgdragen voor een uitzonderlijk laag energieverbruik.

TUIN RONDOM

De brede, groene en zonnige tuin op het noordwesten heeft aan weerszijden fraaie oude eiken. Het zwembad is heerlijk om op elk moment van een zomerse dag of avond niet alleen af te koelen, maar ook echt baantjes te trekken. Het water is ook vroeg in het seizoen al aangenaam van temperatuur: de solarmatten op het dak van het naastgelegen bijgebouw verwarmen het zwembad.

Het bijgebouw zelf is voorzien van een toilet en is opgetrokken uit oude gevelstenen van de boerderij. Het wordt ook gebruikt als kleedruimte.

Aan de achterzijde van dit bijgebouw is een afdak gemaakt. Hier kunnen bijvoorbeeld fietsen, een kruiwagen of aanhanger onder worden gestald, maar de ruimte leent zich ook uitstekend voor een jacuzzi of hot tub.

Tegen het huis aan, ter hoogte van de multifunctionele ruimte, is een grote overkapping gemaakt met sfeervolle, robuuste balken en afneembare screens om de zon naar wens te kunnen temperen. De perfecte plek voor lange zomerdagen en -avonden.

Rechts in de tuin bevindt zich de houtopslag voor een flinke voorraad stookhout voor de open haard in de woonkamer en speksteenkachel in de leefkeuken.

LOCATIE EN UITZICHT

Sinds 2011 is de nieuwe, groene wijk rondom deze oude boerderij gebouwd, die het uitgangspunt vormde voor de dorpse uitstraling van de wijk. Deze gewilde woonwijk kent een variëteit aan woningen en telt veel jonge gezinnen. Tegenover de boerderij ligt een speelveldje met enkele speeltoestellen.

Achter de wijk ligt De Meeris, een mooie natuurlijke waterplas, rustiek verscholen tussen de bomen. De plas heeft een harde zandbodem en begroeide rietoevers.

Uitstekend bereikbaar:
- Binnen tien minuten per auto naar de A2-oprit
- Naar Eindhoven Airport in 15 autominuten
- Naar Eindhoven centrum: 20 minuten (per auto en fiets)
- Naar Maxima Medisch Centrum / ASML: 5 autominuten

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO DOCUMENTATIE INCLUSIEF PLATTEGRONDEN.

KENMERKEN

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 1.075.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Woonboerderij
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1925
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk

INDELING

Woonoppervlakte
354 m2
Perceeloppervlakte
1 114 m2
Inhoud
1 490 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal woonlagen
3

ENERGIE

Energielabel
B
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel, gasboiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
aangebouwd steen, aangebouwd hout, inpandig, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.