Lissevenlaan 23
WAALRE

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE BIJZONDERE EN TIJDLOZE HERTROIJS VILLA

1. Groene rust.
De villa wordt omringd door een eigen landgoed met tuin en bos, en door natuur en groen van een van de beste woonwijken van Nederland.

2. Excellente ligging.
Zowel de voorzieningen van Waalre en grote stad Eindhoven als verbindingen via trein, belangrijke snelwegen en vliegtuig liggen binnen handbereik.

3. Stijlvol comfort.
De villa is tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardig comfort en de fraaiste materialen in klassieke tijdloosheid.

4. Duurzame luxe.
Zoals het een villa betaamt is de uitrusting luxueus en tegelijk verantwoord. Dankzij bijzondere energiemaatregelen en -technieken is de villa haar tijd ver vooruit.

5. Zeldzaam, ook in ruimte.
Een villa van deze klasse komt zelden voorbij. U hebt er alle ruimte om in weelde te wonen en van het leven te genieten met dierbaren.

KENMERKEN

Bouwjaar: 2000
Perceeloppervlakte: 7585 m²

Woonoppervlakte villa : circa 805 m²
Oppervlakte overig inpandige ruimten: circa 72 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimten: circa 48 m²
Oppervlakte externe berging: circa 25 m²
Totale oppervlakte: circa 950 m²

Inhoud conform meetcertificaat: circa 3945 m³

INTRODUCTIE

Tegenover het lieflijke Kleinven ligt deze exclusieve villa, in een van de mooiste villawijken van Nederland (Elsevier 2019). De villa wordt omringd door eigen tuin en bos, en door gelijkgestemd woongenot in een groene en rustige setting.

De huidige bewoners hebben deze villa ruim twee decennia geleden laten ontwerpen met vooruitziende blik, door architect Joep Hertroijs die ook voor de villa ernaast tekende. Aan stijl en comfort deden zij absoluut geen concessies en duurzaamheid stond eveneens voorop bij de planontwikkeling. Daarmee is de familievilla haar tijd ver vooruit. Van het gehele ontwikkelings- en bouwproces zijn nog foto’s en een maquette beschikbaar, die goed de indeling en onder- en achterliggende vooruitstrevende techniek illustreren.

INDELING

De villa is gebouwd met twee zichtlijnen: enerzijds richting tuin anderzijds richting Kleinven. Met name op de begane grond zijn die lijnen consequent doorgevoerd, zodat de leefvleugel aan de rechterzijde optimaal daglicht en uitzicht heeft.

Het huis is compleet voorzien van domotica. Alle raampartijen zijn uitgevoerd in triple en slagvast glas. De villa is bovendien uitgerust met sensorbewaking.

BEGANE GROND LEEFVLEUGEL

De hoofdentree is de statige ontvangsthal, die doorkijkt naar de open tuinkamer en de parktuin. Links is de garderobenis met opzij ervan het toilet. De natuurstenen vloer is, behoudens de living, overal dorpelloos doorgelegd.

Naar rechts vanuit de binnenhal met dubbele deuren is de formele eetkamer met uitzicht op het Kleinven, met op maat gemaakte lambrisering, ovalen dinertafel in notenhout, nissen en buffet­kasten in dezelfde klassieke stijl.

Eetkamer en keukengedeelte zijn van elkaar gescheiden door een fraaie nis met hoge raampartij, voor veel daglicht. Rechts ernaast is de keuken in twee delen: de feitelijke keuken die geheel op maat is gemaakt, met onder meer een combi-oven, Smeg oven, een vijfpits Atag, plus de bijkeuken voor keuken- en wasapparatuur, inclusief professionele inloop-horecakoeling van Smeva.

Tegenover de keuken is de ideale ochtend- woonkamer met zicht op tuin en terraskamer, waar het ’s ochtends goed toeven is met een ontbijt, de krant en een kop koffie. Ook in deze ruimte zijn de zichtlijnen naar voor en achter consequent doorgevoerd.

Uitstekend in de tuin is de riante en formele woonkamer met hoog plafond met geïntegreerde verlichting en lichtkoven en kamerhoge raampartijen. In de muur naast de schuifpui naar de tuinkamer is een statige dubbele schouw met houthaard en tv.

BEGANE GROND SLAAPVLEUGEL

Vanuit de gang is de deur naar het ruime kantoor, met in de voor- en zijgevel raampartijen voor licht en zicht op het Kleinven.

De rest van de linkervleugel bestaat uit de riante master suite, met garderobekamer, ouderslaapkamer, badkamer met natuurstenen dubbele wastafel en separaat grote inloopdouche, bidet en een separaat toilet met urinoir. De op maat gemaakte, plafondhoge garderobekasten zijn uitgerust met een tweede railsysteem dat eenvoudig naar voren en omlaag kan worden getrokken.

In de hoek van deze suite is de driepersoons lift met beveiligde deur naar de kelderverdieping, dus rechtstreekse toegang tot het binnenzwembad.

VRIJETIJDS-SOUTERRAIN

Deze compleet uitgeruste leisure etage is bereikbaar via trap en lift en via de eigen entree naast de garage.

Centraal lig het binnenzwembad van 10 bij 5 meter met isolerend afdekzeil. Opzij ervan zijn een kleedkamer, douche, toilet met urinoir en stoomdouche. Daarnaast is de machinekamer met alle zwembad- en klimaatapparatuur en het systeem voor de duurzame vloerverwarming en luchtverversing voor de gehele villa. De zwembadzaal zelf is in het plafond voorzien van een ontvochtigingssysteem voor een prettig binnenklimaat.

De dubbele schuifpui tegenover de bar geeft toegang tot het verdiepte en geheel omgroeide zonneterras met houten vloer dat optimale privacy biedt. Via de trap is de tuin bereikbaar.

Naast het zwembad is veel ruimte voor loungestoelen en -zitjes. De glazen pui in de separate fitnessruimte erachter zorgt voor zicht en licht.

De tussenhal geeft toegang tot het traphuis en de grote, multifunctionele ruimte met eigen entree aan de zijkant van de villa. Deze zaal heeft een eigen bar met gekoelde tapinstallatie en meer dan voldoende ruimte voor een biljart en dansvloer, maar is ook bijzonder geschikt voor grotere vergaderingen, familie- of feestelijke bijeenkomsten of als hobbyruimte.

Via het traphuis is een ruime wijnkelder bereikbaar, die dankzij het constante klimaat ook dienst kan doen als voorraad- of bergkamer.

EERSTE VERDIEPING

De natuurstenen trap voert naar de etage met ruime overloop, drie grote slaapkamers, twee balkons, twee badkamers en een apart toilet.

De grootste slaapkamer, uitkijkend over de zij- en achtertuin, heeft een eigen balkon en eigen badkamer met wastafel en douche. Daarmee is dit gedeelte bijzonder geschikt als nanny- of verzorgingsappartement.

Badkamer 3 met dubbele wastafel en ligbad geeft, evenals slaapkamer 3 met grote raampartijen in de voor- en zijgevel, toegang tot het deels inpandige balkon 2.

Slaapkamer 4 heeft een fraai rond raam in de voorgevel. Deze ruimte is ook geschikt als garderobekamer.

Naast de trap naar de zolderetage is nog een technische ruimte die ook dienstdoet als berging.

TWEEDE VERDIEPING

Het traphuis met raam mondt uit in de bovenste overloop met twee deuren. Beide voeren naar een bijzonder ruime zolderkamer, die alle twee geïsoleerd zijn.

De zolderkamers zijn nu in gebruik als extra berging. Door in de grootste zolderkamer dakramen te laten installeren, is daar een ruime extra slaap-, speel- of werkkamer van te maken. De andere zolderkamer kan dan dienstdoen als berging.

TUIN MET OPEN TUINKAMER EN BOS

Het gehele perceel is manshoog beveiligd omheind, waardoor een veilig buitengebied met honderd procent privacy is gecreëerd.
In de voortuin, tussen de twee opritten, staan monumentale en beschermde beuken.

Het overkapte en inpandige terras met windbeschutting aan drie zijden is als het ware een open tuinkamer, met geïntegreerde terrasverwarming en barbecue-open haard. In de overkapping zijn lichtstraten aangebracht voor veel daglicht.

De parkachtige tuin met grote vijverpartij en eigen bos is uitgerust met programmeerbare buiten- en tuinverlichting, waarvan een deel op schemerschakeling. De begroeiing is volwassen en majestueus, voor rondom honderd procent groen en privacy.

De vijver heeft een ondiep gedeelte met begroeiing die het water zuivert en waar vissen kunnen schuilen. Het mansdiepe gedeelte is daarmee geschikt als zwemvijver.

Erachter bevindt zich het tuinhuis met krachtstroom voor opslag van bijvoorbeeld (tuin)gereedschap en de gazonmaaier. Daar is ook de machinerie voor de beregeningsinstallatie geïnstalleerd.

De parkachtige tuin strekt zich hier verder uit naar het eigen bosgedeelte. Vanaf hier is de fraaie architectuur van de villa met de drie kenmerkende dakpunten in de volle breedte te bewonderen. Ook is een stukje van de belendende villa te zien die tegelijkertijd en door dezelfde architect is ontwikkeld.

Ook het bosperceel is manshoog omheind, met een eigen achterom voor de hovenier en de afvoer van bijvoorbeeld snoeiafval. De poort komt uit op het zandpad in het aansluitende gemeentebos; een fijne route voor een wandeling met honden.

GARAGE EN OPRITTEN

De dubbele garage is bereikbaar via de dubbele elektrische deur en binnendoor via de bijkeuken. In de dakpunt erboven is diverse techniek verwerkt. Ervoor ligt een blinde oprit, waar ook diverse auto’s kunnen parkeren op eigen terrein.

Opzij van deze eerste oprit is de eigen entree van de hobby- en familieruimte in het souterrain.

DOMOTICA & DUURZAME VOORZIENINGEN

In de garage is tijdens de bouw het destijds vooruitstrevende complete en programmeerbare schakelpaneel voor de domotica geïnstalleerd. De huisautomatisering is voorzien van vakantie­schakeling en kan via de laptop van de installateur worden ­geprogrammeerd naar persoonlijke eisen en wensen.

Elementen van het domoticasysteem zijn nog steeds verkrijgbaar en daarmee actueel te houden. Desgewenst kan met een uitbreidingsmodule bediening op afstand en via wifi mogelijk worden gemaakt; alle bekabeling en schakelingen zijn er.

De ver doorgevoerde huisautomatisering is voor bediening van vitrages, gordijnen, zonwering, buiten- en tuinverlichting.

Nagenoeg de gehele villa is voorzien van vloerverwarming en luchtverversing. De eerste verdieping is uitgevoerd met elektrische radiatoren en luchtverversing. De temperatuur is per zone (kan meerdere ruimtes bevatten) instelbaar.

Onder het gazon ligt onzichtbaar een geavanceerd captatienet van koperen leidingen omhuld met polypropyleen. Dit duurzame systeem haalt het warmteverschil van twee graden Celsius uit de grond voor de (vloer)verwarming van de villa; energie- én kostenneutraal. De jaarlijkse gasrekening bedraagt slechts enkele tientjes, louter voor het koken. De machinekamer voor deze als het ware omgekeerde airco, is te vinden in de kelder achter het binnenzwembad.

LOCATIE EN UITZICHT

Aan alle kanten is het uitzicht groen en blijvend vrij. De voorzijde van het landgoed kijkt over het charmante en door gemeente en buurgenoot beschermde Kleinven.

Snelle verkeersverbindingen (via trein, vliegtuig en snelwegen) liggen binnen handbereik, evenals de voorzieningen van Waalre en Brainportstad Eindhoven.

De villawijk achter het gemeentehuis heeft een exclusief karakter dat wordt gewaardeerd door grote ondernemers en captains of industry. In veilige rust is het hier uitzonderlijk prettig wonen.

WAALRE EN OMGEVING

Waalre werd in 2019 door opiniemagazine Elsevier opnieuw uitgeroepen tot beste woongemeente van Zuid-Nederland. De twee kernen Aalst en Waalre, in 1923 samengevoegd, hebben een historie die eeuwenver terugvoert maar de groei tot geliefde forensen- en villagemeente dateert van na de Tweede Wereldoorlog.

De gemeente heeft tal van winkels, boetieks en gevarieerde horeca in huis, waaronder natuurlijk tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve van bekende chef Dick Middelweerd.

Sportief is Waalre eveneens. De gemeente telt een keur aan sportverenigingen en in de nabijheid zijn Golf & Countryclub
De Tongelreep, BurgGolf Gendersteyn, Eindhovensche Golf en Valkenswaardse Golfclub te vinden.

Wat betreft natuur en recreatie doet Waalre haar bijnaam ­‘Groenfontein van de Kempen’ eer aan, dankzij zeshonderd hectare bos en heide, vele kilometers wandel-, fiets- en ruiterpaden, ­beschermd dorpsgezicht Loon, acht vennen en de riviertjes de Dommel en de Tongelreep.

Via de groene Valkenswaardseweg is buurgemeente Valkenswaard eenvoudig bereikbaar, en daarmee de Malpie, de Venbergse Watermolen en de grensoversteek naar België. Ook Brainporthoofdstad Eindhoven met alle voorzieningen en airport ligt op korte afstand.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE CATO VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Verkocht
Vraagprijs
€ 1,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
2000
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
aan bosrand, aan water, aan park, aan rustige weg, vrij uitzicht, open ligging, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
805 m2
Perceeloppervlakte
7 585 m2
Inhoud
3 950 m3
Aantal kamers
13
Aantal slaapkamers
8
Aantal woonlagen
4

ENERGIE

Energielabel
A
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
elektrische boiler eigendom

BUITENRUIMTE

Tuin
achtertuin, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin
achtertuin
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
aangelegd onder architectuur

PARKEERGELEGENHEID

Garage
inpandig

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
goed tot uitstekend
Onderhoud buiten
goed tot uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

BROCHURE

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.