Parklaan 22
WAALRE

5 PLUSPUNTEN VAN DEZE UNIEKE HERTROIJS VILLA MET DUBBELE GARAGE, DUBBELE CARPORT EN SOUTERRAIN MET BINNEN- ZWEMBAD

1. Groene rust.
De villa wordt omringd door een magnifieke en fijne tuin met waterpartijen, door natuur en groen van een van de beste woonwijken van Nederland.

2. Excellente ligging.
Zowel de voorzieningen van Waalre en grote stad Eindhoven als verbindingen via trein, belangrijke snelwegen en vliegtuig liggen binnen handbereik.

3. Stijlvol comfort.
De villa is tot in de puntjes afgewerkt met hoogwaardig comfort en de fraaiste materialen.

4. Duurzame luxe.
De uitrusting is compleet, luxueus en tegelijk verantwoord. Dankzij 60 zonnepanelen en een warmtepomp is de villa comfortabel en energiebewust.

5. Ruimte voor binnen- en buitenleven.
U hebt er alle ruimte om weelderig te wonen en van het leven te genieten met dierbaren.

KENMERKEN

Perceeloppervlakte: 4370 m²
Woonoppervlakte villa inclusief souterrain: circa 486 m²
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte (terrasoverkapping): circa 14 m²
Overige inpandige ruimte (garage en technische ruimtes): circa 51 m²
Totale oppervlakte: circa 551 m²
Inhoud villa inclusief inpandige garage (conform meetcertificaat): circa 1700 m³

INTRODUCTIE

Deze speels ingedeelde en riante villa tikt álle punten op wensenlijstjes aan: van wellness met binnenzwembad tot slaapvleugel voor de kinderen, van wijnkelder tot separate bedrijfs- of kantoorruimte, en van zon- en schaduwterrassen tot twee vijverpartijen.

De afgelopen jaren is de villa geüpdatet en verduurzaamd; alle comfort en luxe zijn dan ook nog eens energiebewust, met alle respect voor het oorspronkelijke ontwerp van architect Hertroijs.

In alle vijf slaapkamers zijn nieuwe eikenhouten vloeren gelegd, is er geschilderd en getext en zijn de garderobenis en de bijkeuken vervangen. Daar zijn ook, evenals in slaapkamer 5, de kasten-schuifwanden helemaal nieuw. Ook is recent de complete data bekabeling voor WiFi en KPN vernieuwd.

Huis en tuin liggen aan een doodlopend zijstraatje van de Parklaan, dus het is er erg rustig. De leuke wijk is actief betrokken en heeft een gemêleerde samenstelling met zowel jonge stellen als gepensioneerden.

INDELING

Dankzij de speelse en verspringende indeling is de riante villa tegelijk ruimtelijk en sfeervol. Alle gezinsleden hebben hun eigen ruimte en privacy, met optimale mogelijkheden voor werken, genieten, spelen en samenzijn.

De werk- en wellness-etage vormt het souterrain met daarboven de verhoogd liggende woonkamer en ouderlijke suite. De dubbele garage en de slaapvleugel liggen op maaiveldhoogte, terwijl de leefkeuken en centrale bovenhal een tussenetage vormen. De vier halfhoge binnentrappen zijn veilig voorzien van tredeverlichting.

BEGANE GROND, RECHTER LEEFVLEUGEL

De overkapte entree leidt met dubbele deuren naar de ruime ontvangsthal waarvoor en achter fraai daglicht binnenvalt. Links is de vleugel met slaapkamers, terwijl de trappen rechts naar de leefvleugel met ouderlijke suite boven voeren als ook naar het souterrain met kantoor en wellness.

Vanuit de centrale bovenhal gezien is rechts de L-vormige leefkeuken gesitueerd. De keuken zelf is – rond het eiland met ernaast een ontbijt- en leestafel – van alle gemakken voorzien. Het geheel is voorzien van inbouwapparatuur van Miele: koffiemachine, koelkast, oven, magnetron/oven, vaatwasser, warmhoudlades en vrieskast.

Het kookgedeelte aan de andere kant van het natuurstenen eiland heeft vier Miele inductiepitten met boosters en een wokbrander op gas. Onder het werkblad is een wijnkoelkast (2020) geïnstalleerd. De gootsteen in het eiland heeft een Grohe mengkraan en een Quooker.

De eetkamer bij de keuken kijkt via een groot raam (ook met rolluiken en screens) uit over tuin, vijver en oprit aan de voorzijde. De twee ronde ramen met shutters tonen de signatuur van architect Hertroijs.

Naast de trap naar de woonkamer, is een ruime inbouw-/servieskast gemaakt. De living zelf is bijzonder licht, met volop privacy, shutters, gashaard, grote raampartijen en riant uitzicht op tuin en water. De bediening voor het Sonossysteem en het alarmsysteem zijn verwerkt in de tv-kast. De dubbele schuifpui voert naar het grote overkapte terras. Het panorama-hoekraam is voorzien van ingebouwde rolluiken en zonwering, terwijl de schuifpui een geïntegreerde hordeur heeft.

De zijdeur voert naar de centrale bovenhal, die ook per trap vanuit de entreehal bereikbaar is. Hier zijn de ruime garderobenis met achterin het met marmer betegelde toilet met mechanische ventilatie en de toegang tot de ouderlijke suite.

De dubbele deuren meteen links, openen de ruime inloop-garderobekamer met fraaie maatwerkkasten. Rechtdoor is de lichte en ruime badkamer met inloop-stortdouche, dubbele café au lait marmeren wastafel en vrijstaand designbad (2020). Het geheel is, net als de rest van de etage, voorzien van vloerverwarming en een designradiator.

Rechts voorbij de schuifdeur is de al even grote en lichte ouderslaapkamer 1, nieuwe gelakte eikenhouten vloer en schuifpui naar het deels overkapte terras. Alle ramen in de suite zijn draai-kiep en voorzien van rolluiken en horren zodat er ook in de nacht frisse lucht kan zijn.

BEGANE GROND, LINKER SLAAPVLEUGEL

Vanuit de ontvangsthal is links de slaapvleugel. Aan de gang liggen vier ruime slaapkamers, elk met nieuwe gelakte eikenhouten vloer (2021) en een groot raam met gordijnkoof, hor en rolluik. Slaapkamer 2 heeft bovendien een recente nieuwe kastenwand, terwijl slaapkamer 5 een eigen buitendeur heeft; ideaal voor bijvoorbeeld een nanny, au pair of logerende grootouders.

Badkamer 2 heeft een dubbele wastafel met verlichte spiegel, hangend toilet, douche met inbouwkranen en glazen deur en is voorzien van mechanische ventilatie.

De corridor naar de waskamer en inpandige dubbele garage is de bijkeuken. Ook deze is recent nog geheel vernieuwd, met onder meer een nieuw aanrechtblok, gootsteen, kraan en kastenwand (2021). De waskamer heeft fraaie maatwerk-ombouw van interieurbouwer Brinkman voor de wasapparatuur. De ruimtesparende schuifdeur voert naar de inpandige, dubbele garage.

WERK- EN VRIJETIJDSETAGE

Dit compleet uitgeruste souterrain is bereikbaar met de inpandige trap, de buitentrap en via de eigen 2e entreepartij onder de leefkeuken. De kantoorruimte heeft een eigen, verdiepte entree, ontvangsthal met garderobenis en toilet, en staat in halfopen verbinding met de benedenhal.

Links ervan, richting de binnentrap, is een technische ruimte met meterkast, alarmsysteem, brandmelder, Grundfos waterdrukpomp, zonnepanelensysteem en de pompen voor de vloerverwarming.

Het ruime kantoor heeft een mooie halfronde gevel met ramen met binnenluiken en een grote inbouw-bergkast.

Erachter ligt een forse game- en speelruimte met een Finse sauna, het trapje naar het zwembad en de deur naar een tussenhal. Daaraan ligt de tweede technische ruimte voor het zwembad, met ontvochtigingsinstallatie (vernieuwd in 2020), pomp (vernieuwd in 2020), computerinstallatie (vernieuwd in 2020), filter, waterregelaar en twee cv-ketels.

Het binnenzwembad van circa 10 bij 5 meter met in 2020 compleet vernieuwd volautomatisch roldek en bordes rondom, wordt grotendeels verwarmd door een warmtepomp buiten, die draait op de zonnepanelen. Opzij ervan zijn een kleedkamer, douche en stoombad. De zwembadzaal zelf is voorzien van een ontvochtigingssysteem (vernieuwd in 2020) voor een prettig binnenklimaat. Ernaast zijn dubbele, openslaande tuindeuren naar het beschutte terras met fraaie bomen. Het overgrote deel van de benodigde energie voor al deze wellness en het overige elektriciteitsverbruik in de villa wordt overigens opgebracht door 60 zonnepanelen op het platte dak.

De kleedkamer vormt ook de doorgang naar de tuin- en fietsenberging met buitendeur; praktisch voor technische mensen die in een van de twee technische ruimtes moeten zijn. In de hoekkast van de kleedkamer is alle techniek voor het stoombad weggewerkt. Opzij van de kleedkamer ligt de heuse wijnkelder. Deze heeft een aparte koeling en ventilatie, en daarmee een constant klimaat.

PARKACHTIGE BOSTUIN RONDOM MET DIVERSE VIJVERS EN TERRASSEN

De buitenruimte biedt volop privacy en voor elk wat wils. Dankzij de metershoge loof- en naaldbomen, gazons en het vele, volwassen groen, veelal groenblijvend, is de tuin in trek bij vogels en diertjes, zoals een eendenkoppeltje en eekhoorns. In 2021 heeft de hovenier de gehele tuin flink onderhanden genomen, als ook de vijver aan de voorzijde.

Bij de woonkamer en oudersuite is een verhoogd liggend en overkapt terras op het zuiden, met terrasverwarming en-luidsprekers. Het kijkt heerlijk uit over de vijver aan de voorzijde en is aan de andere kant beschut tegen de wind door recent vernieuwde glazen schermen. De buitentrap voert vanaf het verhoogde terras naar de zonnige cortenstaal terrasvlonder in de vijver met fontein.

De fraaie halfronde en ‘luie’ buitentrap aan de andere kant van het verhoogde terras voert naar het beschutte terras beneden, dat aansluit bij het zwembad. Opzij ervan zijn een gazon met parasolvormige leilindes en een kunstgras sport- en speelveldje met trampoline. Ook elders in de riante tuin, aan de wandelpaadjes, zijn diverse zitjes gemaakt.

De roeivijver aan de achterzijde ligt fraai onder de volwassen bomen en heeft een houten zonnevlonder. Ernaast ligt een terras met zitje met geïntegreerde parasolstandaard in de betonnen tafel. Het houten decagonale tuinhuis aan de andere zijde wordt nu benut voor de opslag van tuingereedschap.

De erfafscheiding wordt gevormd door hoge rododendrons en laurier, met erachter hekwerk met prikkeldraad. De hovenier heeft bovendien van snoei- en kapresten diverse takkenwallen gemaakt. Die bieden privacy, houden geluid van de doorgaande weg Waalre-Valkenswaard tegen en geven nestruimte, voedsel en beschutting aan tal van vogels en insecten.

Opzij van de dubbele carport, langs de slaapvleugel af, is een achterom pad met afsluitbaar stalen hek.

OPRIT, DUBBELE CARPORT, DUBBELE GARAGE

In de cul-de-sac vanaf de Parklaan geeft een elektrische, op afstand te bedienen poort toegang tot de ruime oprit. Aan weerszijden ervan zijn diverse parkeerplaatsen; onder de dubbele carport en drie ertegenover.

De dubbele en betegelde garage met groot raam is bereikbaar via de dubbele elektrische sectionaaldeuren aan de oprit en binnendoor via de bijkeuken en waskamer.

LOCATIE EN UITZICHT

De split level villa ligt aan een cul-de-sac van de Parklaan; er komt dus alleen bestemmingsverkeer. Aan alle kanten is het uitzicht groen en blijvend vrij. De privacy is, dankzij het goed onderhouden en volwassen groen, rondom optimaal.

Snelle verkeersverbindingen (via trein, vliegtuig en snelwegen) liggen binnen handbereik, evenals de voorzieningen van Waalre en Brainportstad Eindhoven.

De villawijk achter het gemeentehuis heeft een exclusief karakter dat wordt gewaardeerd door grote ondernemers en captains of industry. In veilige rust is het hier uitzonderlijk prettig wonen.

WAALRE EN OMGEVING

Waalre werd in 2019 door opiniemagazine Elsevier opnieuw uitgeroepen tot beste woongemeente van Zuid-Nederland. De twee kernen Aalst en Waalre, in 1923 samengevoegd, hebben een historie die eeuwenver terugvoert maar de groei tot geliefde forensen- en villagemeente dateert van na de Tweede Wereldoorlog.

De gemeente heeft tal van winkels, boetieks en gevarieerde horeca in huis, waaronder natuurlijk tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve van bekende chef Dick Middelweerd.

Sportief is Waalre eveneens. De gemeente telt een keur aan sportverenigingen en in de nabijheid zijn Golf & Countryclub De Tongelreep, BurgGolf Gendersteyn, Eindhovensche Golf en Valkenswaardse Golfclub te vinden.

Wat betreft natuur en recreatie doet Waalre haar bijnaam ‘Groenfontein van de Kempen’ eer aan, dankzij zeshonderd hectare bos en heide, vele kilometers wandel-, fiets- en ruiterpaden, beschermd dorpsgezicht Loon, acht vennen en de riviertjes de Dommel en de Tongelreep.

Via de groene Valkenswaardseweg is buurgemeente Valkenswaard eenvoudig bereikbaar, en daarmee de Malpie, de Venbergse Watermolen en de grensoversteek naar België. Ook Brainporthoofdstad Eindhoven met alle voorzieningen en airport ligt op korte afstand.

VOOR DE COMPLETE VERKOOPINFORMATIE, DOWNLOAD DE UITGEBREIDE VERKOOPDOCUMENTATIE MET PLATTEGRONDEN!

KENMERKEN

Status
Verkocht onder voorbehoud
Vraagprijs
€ 1.750.000,-
k.k.

BOUWVORM

Soort object
Woonhuis
Soort woning
Villa
Type woning
vrijstaande woning
Bouwjaar
1972
Bouwvorm
bestaande bouw
Ligging
in woonwijk, beschutte ligging, in bosrijke omgeving

INDELING

Woonoppervlakte
486 m2
Perceeloppervlakte
4 370 m2
Inhoud
1 700 m3
Aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
6
Aantal woonlagen
2

ENERGIE

Energielabel
B
Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, volledig geïsoleerd
Warmwater
c.v.-ketel

BUITENRUIMTE

Tuin
tuin rondom, zonneterras
Hoofdtuin
tuin rondom
Achterom
ja
Kwaliteit tuin
fraai aangelegd

PARKEERGELEGENHEID

Garage
vrijstaand steen, carport, parkeerplaats

OVERIG

Permanente bewoning
ja
Kwaliteit woning
luxe
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend
Huidig gebruik
Woonruimte

OMGEVING

REAGEREN

Beeld-CAPTCHA
Voer de tekens in die op de afbeelding worden getoond.

Cato Makelaars BV
Beemdstraat 5
5653 MA Eindhoven
Klik hier voor de routebeschrijving


040 - 29 00 620
info@catomakelaars.nl


KVK 11063557
BTW NL815207694B01

Ons kantoor is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.30 uur.
Buiten kantoortijden maken wij graag een persoonlijke afspraak met u.

Sneakers StoreMens Nike Sneakers